Analiza unui Site - Okazii.Ro

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 8694
Mărime: 48.10KB (arhivat)
Publicat de: Tolu D.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Model de comert electronic B2C

Companie-la-client ( B2C: Business-to-Customer). Este forma cea mai raspandita a comertului electronic, caracterizata in principal prin tranzactii cu amanuntul, foarte frecvente, de multe ori anonime, de mica valoare, realizate de cumparatori individuali ( de exemplu, un cumparator de la www.okazii.ro este consumator in acest model).

Okazii.ro este cel mai mare magazin online din Romania, unde poti sa cumperi la preturi avantajoase, rapid si sigur.

Okazii.ro este primul si cel mai mare site de comert online din Romania. Pe Okazii.ro, cumperi sau vinzi orice in conditii avantajoase. Poti plati cu cardul pentru produsele achizitionate si ai garantia sigurantei tranzactiilor.

Cumpararea

Cum poți cumpăra

Pentru a cumpăra un produs trebuie sa ai un cont valid pe Okazii.ro. Click aici pentru a te înregistra.

1. Caută produsul dorit

Introdu numele produsului în câmpul de cautare de pe pagina principală a site-ului sau navighează direct în catalogul de produse.

2. Află mai multe despre produsul care te interesează

Citește cu atenție descrierea produsului realizată de vânzător. Dacă ai nelamuriri sau vrei sa-i adresezi întrebări, folosește forumul public sau pe cel privat.

3. Verifică reputația vânzătorului

Unul din avantajele cumpărării de pe Okazii.ro este că ai posibilitatea să verifici reputația vânzătorului și feedback-ul primit în alte tranzacții.

4. Cumpără sau licitează

Dacă vrei să cumperi sau să licitezi un produs folosește butonul “Cumpără” (în cazul anunțurilor de vânzare instantă) sau butonul “Licitează” (în cazul licitațiilor de tip Standard sau Mokazie). La plasarea unei oferte, te angajezi în mod automat sa achiziționezi produsul comandat.

În cazul anunțurilor de vânzare instantă, ai posibilitatea să propui un alt preț decat cel stabilit inițial, dacă vânzătorul a activat această opțiune. Ofertele de negociere se realizează prin funcția “Fă o ofertă”. Acestea se vor administra din secțiunea Oferte trimise a Contului meu.

5. Intră în contact cu vânzătorul

Dupa plasarea unei oferte câștigătoare, Okazii.ro trimite în mod automat datele de contact ambilor participanți la tranzacție, atat prin intermediul emailului cât și a mesageriei interne.

Ulterior, cei doi vor stabili coordonatele întâlnirii.

6. Achită produsul

Ai posibilitatea sa achiți produsul instant prin carte de credit/debit in cazul tranzactiilor care beneficiaza de garantia Escrow. Daca tranzacția respectivă nu beneficiaza de garanția Escrow, asigură-te inainte de plasarea ofertei că ești de acord cu metodele de plată și livrare impuse de vânzător.

Autolicitatorul este un instrument creat pentru cumpăratori cu rolul de a simplifica procesul de ofertare. Avantajul major îl reprezintă faptul ca nu mai trebuie sa urmarești indeaproape licitația pentru a fi sigur că ai sanse mari sa o câștigi. Este de ajuns sa creezi un autolicitator, iar acesta ofertează în locul tău pana la limita maximă stabilită de tine.

Cum funcționează?

1. În pagina licitației, introduci suma maximă pe care ești dispus să o oferi după care dai click pe butonul “Licitează”. Suma este confidențială, nu va putea fi vazută de ceilalți utilizatori.

2. Okazii.ro compară oferta ta cu cele deja existente și va înscrie oferte în numele tău, folosind exclusiv pasul minim de licitare. Okazii.ro te va menține astfel în topul ofertelor până la închiderea licitației sau atingerea maximului setat de tine.

3. În cazul licitațiilor cu preț rezervat, autolicitatorul va oferi din prima cel puțin prețul rezervat pentru ca tu să fii tot timpul în postura de posibil câștigator.

4. În cazul în care, în cadrul aceleiași licitații, alt utilizator va seta un autolicitator, sistemul va face o comparație directă între aceste două oferte și va înscrie ca ofertă curentă valoarea autolicitatorului mai mare, pornind de la valoarea celui mai mic la care se adaugă pasul minim de licitare, adică 1%.

5. Okazii.ro ofertează în numele tau cu 1% peste suma maxima a autolicitatorului creat de tine daca, în cadrul aceleiași licitații, un alt utilizator va înscrie un autolicitator avand suma maximă egală cu a ta. Sistemul va desemna ca ofertă curentă valabilă oferta celui care a creat primul autolicitatorul (în funcție de data și ora) la care va adauga pasul minim de licitare.

6. Daca un alt utilizator ofertează peste maximul setat de tine, autolicitatorul tău se închide și vei fi anunțat imediat prin e-mail pentru a-ți putea reanaliza oferta.

7. Vor fi desemnați automat căștigători, utilizatorii care licitează folosind butonul “Ia-l acum”, chiar dacă în cadrul acelei licitații este activ un autolicitator avănd pragul maxim stabilit egal cu prețul blitz.

Autolicitatorul nu poate fi folosit în cazul vănzârilor instante

Preview document

Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 1
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 2
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 3
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 4
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 5
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 6
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 7
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 8
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 9
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 10
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 11
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 12
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 13
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 14
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 15
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 16
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 17
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 18
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 19
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 20
Analiza unui Site - Okazii.Ro - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Analiza unui Site - Okazii.Ro.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Program de Marketing Pentru Siteul Okazii.ro

Introducere Proiectul de față prezintă activitatea site-ului Okazii.ro, site ce aparține firmei NetBridge Services. Site-ul și-a început...

Publicitatea On-Line

În accepţiunea generală, marketingul reprezintă „ştiinţa şi arta de a convinge clienţii să cumpere” Philip Katler definea marketingul ca „un proces...

Afaceri Electronice

Afacerile electronice(1) =tranzactii prin retelele electronice: – de la vânzarea si cumpãrarea de bunuri si servicii prin intermediul Web-ului,...

Ai nevoie de altceva?