Cafeneaua Românească

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2952
Mărime: 215.69KB (arhivat)
Publicat de: Mitrofan Robu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cretu Alin

Extras din proiect

Cafeneaua Românească

1. Descrierea firmei

Cafeneaua Românească arată ca o cameră ruptă din filmele românești vechi. Ideea conceperii acestei cafenele a venit în susținerea obiceiurilor și tradițiilor românești respectate din bătrâni. Dorința celor doi fondatori și parteneri: Ștefan George și Vasile Iulia este de a promova aceste obiceiuri și tradiții și de a susține pe mai departe cultura românească.

Peste tot prin țară se văd cafenele care au tentă orientală sau cu un alt specific decât al nostru.

Ne-am gândit că pentru a atrage oamenii să guste și din cafeaua noastră tradițională proaspăt măcinată care se bea în fiecare dimineață înainte să se plece la muncă, este important să le transmitem ideea de autentic, ca un obicei din familiile tradiționale. Pentru început ne-am gândit ca și cafeneaua să fie mobilată ca atare.

Am achiziționat prin donații, dar și în schimbul unor sume de bani, covoare românești cusute la război, mese cu trei picioare, scaune din lemn, vase din pământ și biblioteci din lemn de nuc care au fost recondiționate și finisate, dar care și-au păstrat imaginea de vechi. Pentru a da un aspect de cameră românească tradițională am adus din biblioteca proprie cărți românești pentru ca viitori noștri clienți să se simtă ca la ei acasa în spirit românesc.

Am cumpărat diverse echipamente pentru bucătărie: 2 râșnițe de cafea, 3 ibrice, zdrobitor gheață electric, minifrigider, cesti, căni, farfurii, lingurițe, linguri, furgulițe.

Sediul cafenelei noastre este în București, pe strada Aleea Barajul Lotru, la ieșire înspre bulevardul Nicolae Grigorescu.

Oamenii își pot face abonamente la noi. Prin intermediul acestora, noi ne angajăm să le aducem în fiecare dimineață cafeaua la o anumită oră stabilită de către clienți.

Am conceput și un slogan în ideea transmiterii umorului și obiceiului românesc (Slogan: “Cafeaua tare românească te ține treaz cu chef de viață”).

Logo-ul nostru pentru a transmite și prin imagine cee ce vrem să spunem este

2. Produse/Servicii

Produsele sunt făcute cu cel mai mare drag și respectă în tocmai rețeta tradițională.

În România este consemnată o singură rețetă autentică din păcate prea puțin cunoscută de către români. Este folosită de puține cafenele și am preluat-o și noi ca să o

facem cunoscută de un public mai larg. Această rețetă s-a născut în perioada Prim-ministrului României, Alexandru Marghiloman (1854-1925) care era și un mare proprietar de terenuri agricole. Acesta a păstrat o parte din tradițiile boierești, printre care petrecerile cu mese îmbelșugate la care se invitau personalitățile vremii sau ieșirile la vânătoare. La o partidă de vânătoare a luat naștere rețeta românească de cafea. Această cafea se face fără apă, ci se servește fiartă cu rom sau coniac, deoarece valetul lui Marghiloman a uitat apa, iar prim-ministrul s-a gândit să pună în ibric rom de Jamaica în loc de apă.

Rețeta chiar dacă în aparență este turcească, această improvizație a făcut să devină românească. Rețeta are în compoziție 100 ml.de rom/coniac și două lingurițe de zahăr și după ce dă în clocot se adaugă cafeaua.

Preview document

Cafeneaua Românească - Pagina 1
Cafeneaua Românească - Pagina 2
Cafeneaua Românească - Pagina 3
Cafeneaua Românească - Pagina 4
Cafeneaua Românească - Pagina 5
Cafeneaua Românească - Pagina 6
Cafeneaua Românească - Pagina 7
Cafeneaua Românească - Pagina 8
Cafeneaua Românească - Pagina 9
Cafeneaua Românească - Pagina 10
Cafeneaua Românească - Pagina 11
Cafeneaua Românească - Pagina 12
Cafeneaua Românească - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Cafeneaua Romaneasca.docx

Ai nevoie de altceva?