Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4507
Mărime: 32.01KB (arhivat)
Publicat de: Evanghelina Ionescu
Puncte necesare: 9
Academia de Studii Economice Facultatea de Marketing

Cuprins

  1. Partea I .3
  2. 1. Scurt istoric si domeniu de activitate.3
  3. 1.1 Resurse umane.4
  4. 1.2 Resurse financiare.5
  5. 1.3 Resurse tehnologice.5
  6. 1.4 Resurse materiale.5
  7. 2. Caracterizarea succinta a concurentilor, clientilor si furnizorilor .7
  8. 2.1 Concurentii S.C. Vel Pitar S.A.7
  9. 2.2 Clientii S.C. Vel Pitar S.A.8
  10. 2.3 Furnizorii S.C. Vel Pitar S.A.8
  11. Partea a II a .9
  12. 1. Principalele produse de care S.C. Vel Pitar S.A. Are nevoie in activitatea sa.9
  13. 2. Alegerea a cate unui produs din fiecare grupa mentionata la punctul anterior.11
  14. 3. Identificarea furnizorilor susceptibili de a raspunde cerintelor intreprinderii.12
  15. 4. Motivarea alegerii furnizorilor.18
  16. Bibliografie .20

Extras din proiect

Partea I

Caracterizarea organizatiei S.C. Vel Pitar S.A. si a pietei pe care este prezenta

Conform datelor statistice din anul 2009, piata produselor de panificatie din Romania a crescut cu aproximativ 25% in 2008, ajungand la valoarea de 1.3 miliarde de euro.

Asa cum sustin cei de la Rompan, patronatul din panificatie, consumul de paine a scazut in ultimii zece ani cu zece kilograme/consumator, la 108-110 kg/locuitor pe an, si cu toate acestea este inca ridicat fata de media europeana.

S-a modificat si tipul produselor pa care obisnuiesc sa le cumpere romanii, acestia fiind atrasi de produsele cat mai naturale, fara adaos de conservanti si avanatori. De asemenea se observa o schimbare si in ceea ce priveste locul de achizitionare, azi fiind preferate supermarketuri-le in locul magazinelor de cartier.

In ceea ce priveste preferinta in consum, pe primul loc se situeaza paine alba, cu o pondere de 70 %, fata de doar cele 30 % procente detinute de painea neagra.

Pe piata din Romania intalnim mai multi jucatori, printre cei mai importanti fiind Vel Pitar, Boromir Ind, Dobrogea Group si Titan.

1. Scurt istoric si domeniul de activitate

Grupul Vel Pitar este liderul pieţei româneşti a produselor de panificaţie şi un jucător important în domeniul producţiei şi distribuţiei de biscuiţi, napolitane, specialităţi de cofetărie şi patiserie .

Totul incepe in momentul in care fondul de investitii Broadhurst Investments Limited, administrat pe plan national de New Century Holdings (NCH) achizitioneaza doua dintre cele mai mari companii de morarit si panificatii din tara, Mopariv Ramnicu Valcea, respectiv Berceni Bucuresti.

Aspirand la fotoliul de lider pe piata produselor de panificatie, in 2001 se hotaraste fuziunea a patru dintre cele mai mari fabrici din industrie: Mopariv Ramnicu Valcea, Granpan Tecuci, Berceni Bucuresti si Mopariv Cluj-Napoca; sediul noi companii fiind stabilit la Ramnicu Valcea.

Dupa 6 ani, Compania Vel Pitar S.A. trece la un nou tip de organizare, astfel se hotaraste divizarea in trei societati autonome. I-au nastere astfel S.C. Vel Pitar S.A, a carei principala activitate o reprezinta panificatia, S.C. Sapte Spice S.A., ce se ocupa de partea de moratit si S.C. VP Magassin S.A., responsabil de retail.

In urma procesului de divizare, noile comapanii fructifica mai bine oportunitatile oferite de piata in domeniile lor, gestionand mai bine resursele; si utilizand in mod direct veniturile obtinute.

Fondul de investitii Broadhurst Investments Limited, prin intermediul New Century Holdings, detine aproximativ 80% din toate cele trei firme rezultate inurma divizarii.

In prezent, Grupul Vel Pitar detine centre de productie in 10 judete din Romania (Valcea, Arges, Brasov, Galati, Iasi, Giurgiu, Gorj, Olt, Cluj si Dambovita), doua in Bucuresti, precum si unitati de morarit sau retele de magazine in marile orase din tara.

1.1 Resurse umane

Grupul Vel Pitar este unul dintre cei mai importanţi angajatori din Romania, avand peste 4600 de angajati. Vel Pitar incurajeaza initiativa personala, oferind oportunitati deosebite de invatare si crestere, intr-un mediu ce recompenseaza performanta individuala.

Angajatii au sanse egale de promovare, performanta şi potentialul de crestere al fiecaruia fiind criteriile unice de selectie in cadrul companiei.

Grupul Vel Pitar dezvolta un sistem de crestere a nivelului de pregatire profesionala si etica a angajatilor sai. Pentru a putea desfasura pe termen lung o activitate benefica pentru angajatii, actionarii si clientii sai, pe care ii respecta si carora doreste sa le satisfaca aşteptarile.

Astfel Compania are programe de instruire orientate catre toate categoriile de angajati si pentru toate domeniile de activitate, astfel incat fiecare sa poata beneficia de o pregatire profesionala adecvata. Fie ca e vorba de cursuri sustinute de parteneri externi sau de cursuri predate de catre cei mai buni profesionisti din organizatie, fiecare angajat beneficiaza de minimum 40 de ore de instruire anual.

Preview document

Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 1
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 2
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 3
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 4
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 5
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 6
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 7
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 8
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 9
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 10
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 11
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 12
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 13
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 14
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 15
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 16
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 17
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 18
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 19
Comportamentul de achiziție al SC Vel Pitar SA - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Comportamentul de Achizitie al SCc Vel Pitar SA.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Schimbare organizațională - studiu de caz SC Vel Pitar SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA DE ANSAMBLU A ORGANIZAŢIEI 1 1 Prezentarea societăţii comerciale S.C Vel Pitar S.A Denumirea societăţii este Societatea...

Comportamentul de achiziție al firmei Vel Pitar

Partea I Caracterizarea organizaţiei şi a pieţei pe care este ea prezentă. Scurt istoric • 1999 - 2000 Fondul de investiţii Broadhurst...

Comportamentul de achiziție al întreprinderilor de pe piața organizațională

Comportamentul de achiziţie al organizaţiei SC Vel Pitar SA Partea I Prezentarea organizaţiei SC Vel Pitar SA Grupul Vel Pitar este liderul...

Analiza Pieței Produsului Biscuiți

În limba italiana Biscotti se traduce „ceva copt de doua ori”. Cuvântul biscotto deriva de la termenii bis (de doua ori)si cotto (copt). Alte tari...

Ai nevoie de altceva?