Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2311
Mărime: 574.19KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. I. Prezentarea societatii CERAMICA IASI .
  2. II. Definitii teoretice cu privire la costul capitalului.
  3. III. Studiu de caz CERAMICA IASI

Extras din proiect

I. Prezentare S.C. CERAMICA SA IASI

1. Date de identificare

Nr. Registrul Comertului: J22/533/1991, cod unic de inregistrare: 1989343

Listata la Bursa de Valori Bucuresti, categoria III-R, simbol CERE

Sector de activitate: Fabricarea caramizilor, tiglelor si altor produse pentru constructii, din argila arsa

Sediul social: Iaşi, Calea Chisinaului nr. 176

2. Informatii generale

Societatea produce : Caramizi si blocuri ceramice pentru zidarie

In perioada de inceput, pentru realizarea constructiilor au fost utilizate sisteme constructive pe baza de zidarie din piatra.

Odata cu maturizarea societatii si constientizarea pericolului seismelor si a calamitatilor naturale, s-a impus realizarea de imobile folosind blocuri de zidarie cu forma regulata si proprietati fizice si mecanice care sa asigure siguranta si confortul utilizatorilor.

Cele mai primitive forme de realizare a caramizilor si blocurilor ceramice au constat in realizarea de caramizi din argila "arse" la soare. Pentru a se limita fisurarea prin contractie a argilei, s-a introdus un material de armare constituit din paie de grau sau orz.

Ceramica Iasi este unul dintre cei mai importanti producatori romani de caramida si blocuri ceramice.

Istoricul “neromantat” al companiei este cel care apare in Rapoartele Anuale ale Consiliului de Administratie, infatisandu-ne o evolutie tipica unei fabrici infiintate in anii saizeci ai secolului trecut, care a supravietuit evenimentelor din 1989 si continua sa functioneze si astazi.

In anul 1967 se infiinteaza Fabrica de produse ceramice Iasi, avand ca obiect de activitate productia de caramizi. In anul 1972 are loc punerea in functiune a sectiei de tigla, iar in anul 1973, prin unificare cu Fabrica de betoane armate, se infiinteaza Intreprinderea de materiale de constructii lasi, in care Fabrica de produse ceramice era inclusa fara personalitate juridica. In anul 1978, aceasta devine sectie de materiale de constructii.

In baza legii nr. 15/1990 privind reorganizarea societatilor de stat ca regii autonome si societati comerciale si a H.G. nr. 1176/02.11 .1990, intreprinderea se transforma, incepand cu 01.03.1991, in sucursala cu personalitate juridica a S.C. Somaco SA Bucuresti. Din 18.07.1994, prin divizare si desprindere din cadrul S.C. Somaco SA Bucuresti, se infiinteaza societatea comerciala Ceramica S.A. lasi.

Dincolo de enumerarea seaca a etapelor se afla zeci de mii de locuinte construite cu caramizile sau acoperite cu tiglele produse aici, cladiri infrumusetate de placajele ceramice fabricate la Iasi, mai mult de 40 ani de munca, de experienta transmisa din generatie in generatie, precum si satisfactia data de recunoasterea companiei pentru calitatea superioara a produselor sale, si in special pentru deosebita rezistenta la compresiune a caramizilor si blocurilor ceramice.

Incepand cu iulie 2007, fondul de investitii Advent International (cel mai mare investitor la nivel global care opereaza pe piata romaneasca) devine actionar majoritar in cadrul Ceramica, cu peste 65% din actiuni. Schimbarea produsa a determinat restructurarea managementului si consiliului de administratie; experti veniti din alte companii de top si-au alaturat eforturile specialistilor caramidari, aducand o noua viziune manageriala, noi abordari ale relatiilor cu piata, dinamism si incredere in succesul companiei. Obiectivul comun: satisfacerea celor mai exigente asteptari ale acelora ce vor sa construiasca locuinte sigure si sanatoase, prin realizarea unei game cat mai largi de produse de calitate exceptionala.

Preview document

Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 1
Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 2
Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 3
Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 4
Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 5
Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 6
Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 7
Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 8
Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 9
Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 10
Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 11
Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 12
Costul capitalului pe timp de criză - studiu de caz - Ceramica SA - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Costul Capitalului pe Timp de Criza - Studiu de Caz - Ceramica SA.docx

Alții au mai descărcat și

Finanțarea investițiilor la SC IC Comimpex SRL

Firma IC COMIMPEX SRL a fost fondata de catre Elisabeta si Gabriel Canciu, în 1994, având sediul central în Hunedoara, România. În 1994...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?