Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 4733
Mărime: 128.46KB (arhivat)
Publicat de: Arcadian Pavel
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA VALAHIA DIN TÂRGOVIȘTE FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE SPECIALIZAREA : CIG

Extras din proiect

INTRODUCERE

În acest capitol mi-am propus să efectuez o analiză pe bază de bilanţ în perioada 2007-2009 la S.C. TURIST S.A. Pucioasa. În realizarea studiului am folosit bilanţurile şi conturile de profit şi pierdere ale societăţii pe perioada analizată, documente ce sunt prezentate în anexa nr.1 şi anexa nr. 2 în formă simplificată. În acest sens voi începe cu o scurtă prezentare a societății, o descriere asupra ceea ce este analiza economico-finanaciară, după care voi calcula rând pe rând toate ratele şi toţi indicatorii care ne oferă informaţii asupra stării de fapt a societăţii.

1. PREZENTAREA GENERALĂ A SOCIETĂȚII ,, S.C.TURIST S.A"

S.C. TURIST S.A. PUCIOASA este persoană juridică română , având forma juridică de societate comercială pe acțiuni, cu capital integral românesc, care își desfășoară activitatea în conformitate cu legile române și cu actul constitutiv.

Firma este înregistrată la Registul Comerțului la data de 25.04.2000, numărul JJ09/447/2000, C.U.I RO5532942, în orașul Pucioasa.

Capitalul social subscris și vărsat integral de acționari este de 10.395.545 RON , divizat în 4.158.218 acțiuni nominative a căror valoare nominală este de 2, 5 lei fiecare.

Structura acționariatului :

Sediul social al societății comerciale ,, S.C. TURIST S.A ” este în România, localitate Pucioasa, strada Republicii, nr. 110, județul Dâmbovița, cod poștal 13540.

Activitatea principală a S.C. TURIST S.A conform codificării 5510 – hoteluri și alte facilități de cazare similare este prestarea de servicii turistice și tratament balnear.

Deasemenea societatea desfășoară și o serie de activități secundare printre care : 1013- fabricarea produselor din carne; 1032 – fabricarea sucurilor de fructe; 1061 – fabricarea produselor de morărit, etc.

După anul 2002, firma își restabilește obiectul de activitate din transport de persoane în transport de lux de persoane, consultanță turistică dar și asigurarea de cazare în diferite locații naționale și internaționale, ca urmare a cerințelor pieței. Astfel, această strategie a permis “cucerirea” unui important segment de piață nepătruns încă de nici o altă companie la timpul respectiv.

Deținând un număr de 100 de agenții, 120 de autocare, 40 de microbuze dar și 19 pensiuni în diferite zone turistice ale țării, toate acestea cotate la cele mai înalte standarde, se poate afirma că această companie oferă o gamă completă de servicii de lux în domeniul turismului adaptate la cerințele clientului.

În primii doi ani de existență, firma și-a construit un renume prin calitatea serviciilor prestate la prețuri foarte accesibile. Odată cu adoptarea altei strategii și diversificarea ofertei, numărul clienților firmei a crescut semnificativ determinând astfel o creștere a cifrei de afaceri de la an la an.

Pensiunile din cadrul companiei sunt situate în zonele cheie ale țării, marea majoritate fiind amplasate în Pucioasa, Moldova, Bucovina, Maramureș, Brașov.

Produsul de bază al societății este oferit de „pachetul de servicii balneo-turistic” format din cazare, masă și tratament balnear, prin intermediul unei baze de tratament care asigură servicii de specialitate performante pentru toți clienții societății.

Așezată într-un areal geografic de excepție ,această stațiune beneficiază de efectul benefic al curenților de aer bogat ionizați, de ape termale și mofete, factori naturali de cură care atrag anual un segment important de turiști.

Aceste pensiuni oferă, în plus, servicii unicat, cum ar fi: excursii organizate (pelerinaje la mănăstiri, excursii culturale (muzee, case memoriale), dar și excursii exclusiv pentru relaxare), posibilitatea de a participa la programe atât sportive (echitație, ciclism montan, caiac-canoe, tennis, baschet, ski) însoțiți de un antrenor, cât și la programe de turism montan, toate itinerariile fiind organizate și conduse de ghizi turistici pregătiți pentru astfel de acțiuni.

Preview document

Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 1
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 2
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 3
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 4
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 5
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 6
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 7
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 8
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 9
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 10
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 11
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 12
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 13
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 14
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 15
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 16
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 17
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 18
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 19
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 20
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 21
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 22
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 23
Evaluarea întreprinderii la SC Turist Pucioasa SA - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea Intreprinderii la SC Turist Pucioasa SA.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?