Factori de succes în managementul unei organizații de servicii - Germanos

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2641
Mărime: 27.13KB (arhivat)
Publicat de: Sergiu Biro
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Capitolul I. Prezentare generală – Germanos Telecom România S.A.

Germanos Telecom România este cel mai mare retailer de telefonie mobilă din ţara noastră, având peste 250 de magazine în 112 oraşe, cu o suprafaţă comercială totală de peste 12.500 mp.

În prezent, Germanos oferă o gamă completă de produse şi servicii de telefonie mobilă (telefoane mobile, produse şi servicii ale operatorului Cosmote, accesorii, service tehnic), produse digitale şi accesorii, servicii de convergenţă, precum conexiuni ADSL, televiziune digitală şi telefonie fixă. Totodată, oferă servicii unice post-vânzare, precum transferul agendei telefonice, plata facturilor sau ticketing pentru evenimente.

Conform datelor oferite de Ministerul Finanţelor, Germanos Telecom România a avut în 2007 o cifră de afaceri de 282.087.301 RON. Sediul central al companiei este în Bucureşti. La nivel naţional, Germanos are peste 1000 de angajaţi.

Germanos Telecom România face parte din Grupul Germanos, cel mai mare retailer de tehnologie mobilă din regiune, cu peste 800 de magazine în Grecia, România, Bulgaria şi FYROM. Germanos este, din octombrie 2006, parte a grupului Cosmote, cel mai mare operator de telefonie mobilă din Balcani.

1.1. Scurt istoric

Primul magazin Germanos a fost deschis în 1996 în centrul Bucureştiului, specializat în vânzarea de baterii. Patru ani mai târziu debutează cooperarea cu Orange, oferind produse şi serviciile acestui operator.

În acelaşi an se semnează un parteneriat cu operatorul de telefonie mobilă Cosmorom.

În anul 2001 debutează cooperarea cu Connex (Vodafone). În Bucureşti, în anul 2002 se deschide primul magazin Germanos în franciză.

În anul 2004 Germanos îşi lărgeşte gama de produse şi servicii prin semnarea unui parteneriat cu Zapp.

Dorind să ofere consumatorilor români mai multe opţiuni, Germanos adaugă portofoliului curent (Connex /Vodafone) produse şi servicii ale operatorului nou intrat pe piaţă,Cosmote, lider în telefonia mobilă din Balcani.

Pe 30 ianuarie 2006 Germanos deschide cel de-al 100-lea magazin consolidându-şi astfel poziţia numărul 1 pe piaţa de retail specializată în tehnologia mobilă.

În Februarie 2008 Germanos depăşeşte pragul de 200 magazine acoperind mai mult de 87% din populaţia urbană a României.

1.2 Obiectul de activitate

Societatea va avea următorul domeniu principal de activitate: Intermedieri în comerţul cu ridicata COD CAEN 461.

Activitatea principală va fi:

COD CAEN 4619: Intermedieri in comertul cu produse diverse

1.3 Capitalul social

Capitalul social subscris al societăţii este de 77100290.00 RON integral vărsat; structura capitalului este după cum urmează:

- 4293441.00 USD integral vărsat

- 18616000 Euro integral vărsat

Capitalul social subscris este împărţit în 7710029 acţiuni nominative, indivizibile, cu drept de vot, fiecare având o valoare nominală de 10.00 RON.

1.4. Structura organizatorică

Capitolul II. Factori de succes in managementul unei organizatii de servicii – Germanos Telecom Romania S.A.

Reprezentanţii Germanos, cea mai mare reţea de magazine de telefoane şi accesorii din România, achiziţionat în urmă cu un an de către operatorul Cosmote, estimează că au avut anul acesta o cotă de peste 10% din piaţă de terminale mobile, aşteptând o creştere de circa 5-10% anul viitor. Dimitris Blatsios, general manager Germanos România, lucrează de patru ani pentru grupul Germanos, până în septembrie 2006 conducând divizia internaţională de retail Germanos, care includea Polonia, Bulgaria, România, Ucraina, Macedonia şi Cipru. Înainte de a se alătura grupului Germanos, acesta a ocupat funcţii de top management în cadrul unor companii multinaţionale precum Henkel şi Johnson & Johnson.

Pe piaţă din România există circa 2.500 puncte de vânzare care distribuie serviciile principalilor trei operatori de telefonie mobilă autohtoni, la care se adaugă, conform oficialilor Germanos, magazinele de tehnologie.

Germanos deţine cote importante în vânzările de activări pre şi post-plătite pentru Cosmote (peste 55% dintre SIM-uri sunt activate prin Germanos, conform datelor Cosmote).

Principalii concurenţi ai Germanos sunt Fonomat, cu circa 150 de magazine şi Euro-GSM, cu un număr de circa 120 de magazine.

Germanos este principalul jucător pe segmentul retailului de telefoane mobile din România, reţeaua atingând la începutul lui 2008 un număr de 200 de magazine. În prezent, Germanos acoperă peste 87% din populaţia urbană a României.

Comercializarea produselor şi serviciilor de telefonie mobilă (terminale, accesorii, servicii post-vânzare) reprezintă afacerea de bază din cadrul reţelei retailerului, însumând circa 70% din vânzările companiei, a spus Blatsios. Pe lângă acestea, Germanos mai comercializează şi camere digitale, audio-playere sau GPS-uri.

Dorim ca în proiectul de faţă să avem ca ipoteză faptul că angajaţii companiei Germanos reprezintă într-adevăr unul din factorii determinanţi în ceea ce priveşte succesul acesteia. Pentru a întări această afirmaţie vă vom prezeta mai jos etapele pe care angajaţi Germanos le traversează pentru a ajunge ceea ce sunt: adevăraţi profesionişti. De aceea vă vom prezenta echipa de profesionişti care-i formează pe angajaţi.

Departament: Traning

Preview document

Factori de succes în managementul unei organizații de servicii - Germanos - Pagina 1
Factori de succes în managementul unei organizații de servicii - Germanos - Pagina 2
Factori de succes în managementul unei organizații de servicii - Germanos - Pagina 3
Factori de succes în managementul unei organizații de servicii - Germanos - Pagina 4
Factori de succes în managementul unei organizații de servicii - Germanos - Pagina 5
Factori de succes în managementul unei organizații de servicii - Germanos - Pagina 6
Factori de succes în managementul unei organizații de servicii - Germanos - Pagina 7
Factori de succes în managementul unei organizații de servicii - Germanos - Pagina 8
Factori de succes în managementul unei organizații de servicii - Germanos - Pagina 9
Factori de succes în managementul unei organizații de servicii - Germanos - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Factori de Succes in Managementul unei Organizatii de Servicii - Germanos.doc

Te-ar putea interesa și

Managementul Resurselor Umane

1. Fundamentele teoretico-metodologice ale managementului comparat al resurselor umane Managementul comparat este o ştiinţă relativ nouă,...

Studii și Cercetari Privind Implementarea Conceptului TPM în Industria Auto din România

1. INTRODUCERE Necesitatea de a realiza activităţi de mentenanţă porneşte de la faptul că există procese de uzură. Uzura este un proces tehnic,...

Segmentarea Pieții și Alegerea Pieții Țintă - Metoda Contemporană de Cercetare în Cadrul Managementului și Marketingului Corporativ

INTRODUCERE Actualitatea temei de cercetare. În procesul actual de evoluţie a economiei României aspectul gestiunii financiare în administrarea...

Soluții de aplicare a stategiei JIT în activitatea dedistributie a SC Spains SRL

1. Introducere Managementul, nefiind o colectie de retete, de sabloane obligatoriu de aplicat, presupune capacitate de discernamânt, pricepere si...

Aspectele legate de motivație și recompense în domeniul ECTS SC Casurapi-Com SRL

1. Descrierea firmei Date generale Denumirea completă: SOCIETATEA COMERCIALĂ " CASURAPI- COM" S.R.L Denumirea prescurtată: S.C. " CASURAPI-...

Cultura națională - variabilă importantă în companiile multinaționale

INTRODUCERE Dezvoltarea afacerilor în lumea de azi se realizează într-un mediu - economic, politic, social - complex, definit pe două coordonate...

Companii

INTRODUCERE In lupta pentru noi piete firmele trebuie sa scoata in evidenta atuurile lor in vederea castigarii de teren in fata competitorilor....

Analiza Instituțională Privind Sectorul Forestier

Rezumat Pentru o perioadă lungă de timp înainte de Conferinţa de la Rio-1992, dezvoltarea silviculturii a fost văzută ca o actvitate care trebuie...

Ai nevoie de altceva?