Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4403
Mărime: 33.78KB (arhivat)
Publicat de: Nicu Danciu
Puncte necesare: 6
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Cuprins

  1. 1. Globalizarea- aspecte generale
  2. 2. Notiunea de tratament contabil
  3. 3. Scurt istoric al evolutiei contabilitatii
  4. 4. Globalizarea si Auditul Financiar
  5. 5. Globalizarea si Auditul Intern
  6. 5.1. Guvernanta Corporativa
  7. 5.2. Managementul Riscului
  8. 5.3. E-Business
  9. 5.4. Frauda
  10. 5.5. Externalizarea (Outsourcing)
  11. 5.6. Recrutarea
  12. 6. Concluzii
  13. 7. Referinte

Extras din proiect

1.Globalizarea-aspecte generale

Globalizarea în domeniul serviciilor financiare a fost în curs de desfăşurare începând cu anii 1980. Aproape o treime din cele mai mari companii de servicii financiare, au "plecat la nivel global," cu o parte semnificativă din activele lor. De asemenea, mai mult de două treimi din furnizorii de servicii financiare nu au trecut la nivel global. Ce se află în perspectivă, atât pentru companiile care au realizat la nivel global aceasta mutare şi a celor care nu ?

Astăzi, zeci de mii de companii de servicii financiare din întreaga lume au creat o piata excedentară. Această situaţie oferă un potenţial pentru reducerea substantiala a costurilor prin consolidare, care permite schimbul de functii de lider (de exemplu, de resurse umane, finante, IT), centre de prelucrare şi ramuri.

Profitând de acest potenţial de reducere a costurilor, institutiile de servicii financiare, in marea parte a pietelor mai dezvoltate s-au consolidat puternic, foarte energic, în ultimii zece ani. Numărul de bănci din Statele Unite, de exemplu, a fost redus cu aproape jumătate, în această perioadă. În sectorul ipotecar, de asemenea, s-au observat imbunatatiri începând cu anul 1990. Primele 10 firme ipotecare si-au mărit cota de piaţă de la aproximativ 12 la sută, până la mai mult de 30 la sută; primii 10 furnizorii de servicii ipotecare si-au majorat ponderea lor de la 8 la sută la 30 la sută. Aceste fuziuni va continua. Motivate de a-si îmbunătăţiti perspectiva câştigurilor salariale, băncile se vor consolida primul rand pe propriile pieţe, unde este cel mai mare potenţial de economisire. Apoi, în mod inevitabil, se vor indrepta spre fuziuni in afara pietelor apropiate lor, unde potenţialul de a economisi, deşi mai mic, este încă semnificativ.

În acelaşi timp in care sansele din strainatate atrag companiile de servicii financiare, barierele în calea mersului la nivel global incep sa cada. Aici, la fel ca în fiecare domeniu de activitate, Internetul ofera o puternică şi eficientă modalitate pentru furnizarea de servicii pentru clienţi noi. Mai subtil, cu toate acestea, o serie de alte obstacole de globalizare sunt, de asemenea, gata să dispară.

- Asa cum legile şi reglementările cu privire la produsele şi serviciile în sine sunt standardizate peste granite, furnizorii vor putea mai uşor sa realizeze economii de scară.

- Schimbările în practicile de contabilitate vor face raportarea financiară mai consistentă, permitand o mai mare transparenţă şi, prin urmare, un risc mai mic pentru investitori.

- Regulamentele cu privire la proprietate străine vor continua să fie mai usoare iar guvernele şi autorităţile de reglementare privesc mai bine globalizarea şi sunt mai siguri că noii veniţi pe piata pot ajuta la a preveni ca furnizorii consolidati intern sa taxeze preţuri de monopol.

Pana in prezent, un număr disproporţionat de firme care au mers la nivel global au fost din ţări relativ mici. Din Elveţia au venit Credit Suisse Group, Zurich Asigurari, Swiss Bank Group şi Elveţia Re. Firme germane includ ABN AMRO si ING Group. Aceste companii au fost la nivel global de a scăpa de limitările lor mici piaţa internă.

În domeniul serviciilor financiare, ca şi în alte activităţi, globalizarea poate fi văzută ca un proces de deschidere a economiilor naţionale şi a pieţelor, extinderea, în măsura şi sub formă de tranzacţii transfrontaliere, aprofundarea internaţionale de caractere de activitate productivă. Ca atare, globalizarea este propulsata de liberalizarea comerţului şi de liberalizare a pieţelor de capital, susţinute de schimbările tehnologice, scăderea barierelor de comunicare şi a costurilor de transport şi sporirea schimbului internaţional de servicii.

Globalizarea economiei corespunde deschiderii economiilor catre tranzactiile internationale si dezvoltarii schimburilor de bunuri si servicii. Mobilitatea internationala a factorilor de productie, si mai ales a capitalurilor, desemneaza ceea ce trebuie sa intelegem prin globalizare.

Vectorul cel mai important al globalizarii este constituit de miscarile internationale de capitaluri si, mai ales, de investitiile directe in strainatate, realizate de firmele multinationale. In sfarsit, evolutiile par sa insemne un proces de interpretare crescatoare a economiilor nationale, de unde o relativa stergere progresiva a frontierelor, o diminuare a reglementarilor nationale si o deteritorializare a activitatilor economice.

In domeniul finantelor, globalizarea pietelor devine din ce in ce mai mult o provocare si o realitate, cu o mobilitate perfecta a fluxurilor financiare la scara planetara. Evolutiile sistemelor contabile la nivel european si international sunt in mare parte influentate de fenomenele de interconectare a economiilor si de globalizare a pietelor fianaciare.

Preview document

Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 1
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 2
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 3
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 4
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 5
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 6
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 7
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 8
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 9
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 10
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 11
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 12
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 13
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 14
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 15
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 16
Globalizarea Serviciilor Financiare și de Audit - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Globalizarea Serviciilor Financiare si de Audit.doc

Te-ar putea interesa și

Locul și Rolul CECCAR în Dezvoltarea Profesiunii Contabile în România

INTRODUCERE “Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România a devenit o organizaţie extraordinară, dar nu numai datorită...

Asigurarea de Persoane

INTRODUCERE Asigurarile constituie o ramura de activitate, un sector al serviciilor cu multiple valente. Dincolo de rolul fundamental al acestora...

Consultanță Internațională

INTRODUCERE Actualitatea şi importanţa temei cercetate. Piaţa serviciilor de consultanţă acoperă o arie largă de procese şi relaţii economice de o...

Globalizare versus regionalizare. tendințe și perspective

INTRODUCERE Lucrarea de licență cu titlul “Globalizare și Regionalizare” își propune un studiu asupra acestor două procese,deoarece această temă...

Contribuția Auditului Intern în Guvernanța Corporativă și Managementul Riscului

Introducere Conceptul de guvernare nu este nou, el a apărut şi a căpătat valenţe noi odată cu dezvoltarea civilizaţiei. El poate fi întâlnit la...

Rolul economistului contabil în protejarea averilor informaționale ale firmelor

Introducere Informația este utilizată zilnic de oameni și organizații, într-un ritm ce crește sub aspectul frecvenței de accesare. În orice...

Globalizarea

INTRODUCERE Economia contemporană parcurge, la acest sfârşit de mileniu, un proces evolutiv de transformări structurale, calitative şi cantitative...

Contribuția investițiilor străine în servicii de consultanță asupra dezvoltării economiei României

INTRODUCERE Rolul major al investitiilor straine directe in relansarea si dezvoltarea economica a Romaniei este deja verificat. Solutie viabila...

Ai nevoie de altceva?