Înființarea SC Fast Travel SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 7830
Mărime: 43.44KB (arhivat)
Publicat de: Simion Achim Groza
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Capitolul I: Prezentarea SC FAST TRAVEL SRL
  2. 1.1 Prezentare generala
  3. 1.2 Statutul SC FAST TRAVEL SRL
  4. 1.2.1 Denumirea societatii, forma juridica,sediul si durata
  5. 1.2.2 Obiectivele, strategia si misiunea societatii
  6. 1.3 Capitatul social
  7. 1.4 Organigrama SC FAST TRAVEL SRL
  8. Capitolul II: Actul constitutiv al SC FAST TRAVEL SRL
  9. Fisa postului

Extras din proiect

Transportul reprezinta un domeniu al activitatii social-economice prin care se realizeaza deplasarea bunurilor materiale si a oamenilor in spatiu, cu ajutorul unor vehicule sau instalatii speciale, pe anumite cai de circulatie, in vederea satisfacerii necesitatilor materiale si spirituale ale societatii.

Evolutia transporturilor a fost impusa de dezvoltarea mereu ascendenta a factorilor de productie. Multe din cuceririle stiintei si tehnicii, mai mult sau mai putin spectaculoase la vremea respectiva, au fost puse in slujba dezvoltarii si modernizarii bazei tehnico-materiale a transporturilor care, la randul ei, a fost capabila sa asigure oamenilor o gama variata de servicii intr-un timp din ce in ce mai redus. Sporirea necontenita a volumului productiei materiale, necesitatea schimbului de marfuri, nevoia de deplasare la distante mari a bunurilor si oamenilor au constituit factori promotori ai dezvoltarii ascendente a transporturilor, ai adancirii viziunii muncii si in cadrul acestei activitati.

In prezent, transportul a devenit un element indispensabil vietii, intrucat ofera membrilor societatii posibilitati de deplasare, comunicare, de percepere si asimilare, a cat mai mult din ce ofera civilizatia. Civilizatia moderna, caracterizata printr-un ritm intens de dezvoltare in cele mai diverse domenii, printr-un schimb masiv de valori materiale si spirituale, reclama o continua deplasare de bunuri, o permanenta deplasare a oamenilor dintr-un loc in altul.

Transportul urban si, in special, componenta sa principala, transportul public de pasageri, constituie una dintre cele mai importante functii ale unui oras, deoarece prin intermediul acestuia se asigura unitatea si coerenta tuturor activitatilor sale.

Transportul urban de pasageri este caracterizat prin: numarul mare de pasageri transportati; schimbari de vehicule; distante scurte; accesibilitate buna; disponibilitate mare. Acesta trebuie privit in contextul dezvoltarii generale a orasului, al importantei sale politice si social-culturale, determinante fiind, intinderea teritoriului servit, numarul locuitorilor, volumul cererii de transport si specificul activitatii.

Transportul urban de pasageri constituie un serviciu vital, iar pentru marile orase, o nevoie absoluta in vederea functionarii cat de cat rezonabile, fiind constituit, in cele mai multe cazuri, ca un monopol natural subordonat autoritatii locale si gestionat, de regula, de o singura companie (regie) pentru toate modurile de transport. Acesta are la baza o serie de factori stimulatori, printre care pot fi amintiti:

- distribuirea in spatiu a populatiei;

- colaborarea economica si politica intre diferite tari;

- cresterea timpului liber al oamenilor etc.

Pentru a creşte atractivitatea serviciilor de transport public şi reduce astfel utilizarea automobilelor, oraşele, precum şi companiile de transport public trebuie să fie motivate să asigure o bună calitate a serviciilor în cadrul sistemului de transport public, între altele, prin punerea în aplicare a următoarelor măsuri:

1. Extinderea şi simplificarea reţelei de transport public, de exemplu, prin:

- Reproiectarea configuraţiei reţelei,

- Creşterea frecvenţei şi a numărului de ore de funcţionare ;

- Introducerea unui transport la cerere (DRT), respectiv, un serviciu de transport public care funcţionează exclusiv la cerere, de exemplu, călătorii cheamă autobuzul prin telefon ;

2. Modernizarea infrastructurii (în special în punctele de schimb intermodal) şi creşterea confortului întregii călătorii cu mijloacele de transport în comun, de exemplu, prin :

- Instalarea unor amenajări de aşteptare de înaltă calitate (scaune, refugii, servicii de vânzare a bunurilor de consum)

- Construirea unor standuri securizate pentru biciclete, amenajări de parcare de tip „park and ride”, sisteme de folosire în codiviziune a autovehiculelor etc.

- Facilitarea accesului la staţii (de exemplu, piste pentru pietoni şi biciclete, indicatoare, reproiectarea spaţiului înconjurător)

- Modernizarea materialului rulant pentru a-l adapta la cerinţele potenţialilor clienţi prin creşterea accesibilităţii

- Îmbunătăţirea nivelului de pregătire al şoferilor pentru a conduce fără probleme şi într-o manieră eficientă din punct de vedere energetic

3. Creşterea gradului de accesibilitate pentru toate persoanele, în special pentru persoanele cu nevoi speciale, de exemplu prin :

- Punerea în aplicare a unor instrumente informaţionale diferite adaptate persoanelor cu handicap (de exemplu, sisteme de asistenţă vizuală, anunţuri vocale)

- Asigurarea accesibilităţii fizice în zonele de aşteptare şi în vehicule (de exemplu, pentru landouri, cărucioare pentru copii, scaune cu rotile, cadre de mers)

4. Îmbunătăţirea siguranţei şi securităţii în staţii, opriri şi în interiorul vehiculelor pentru călători şi şoferi, precum şi pentru echipamentele de infrastructură, de exemplu prin :

- Punerea în aplicare a unei strategii de securitate, cum ar fi montarea camerelor video în staţii şi în interiorul vehiculelor;

- Crearea unor condiţii mai sigure în staţii şi în jurul acestora (de exemplu, iluminat mai bun) ;

- Formarea în domeniul siguranţei şi securităţii, precum şi creşterea gradului de sensibilizare pentru şoferi şi călători.

Preview document

Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 1
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 2
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 3
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 4
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 5
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 6
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 7
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 8
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 9
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 10
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 11
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 12
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 13
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 14
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 15
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 16
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 17
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 18
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 19
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 20
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 21
Înființarea SC Fast Travel SRL - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • Infiintarea SC Fast Travel SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Înființarea unei farmacii

1. STATUTUL Societatii comerciale cu raspundere limitata CAPITOLUL 1 Denumirea, forma juridica , sediul, durata Art.1 Denumirea societatii...

Înființarea unei întreprinderi

1. Înfiinţarea firmei SC.MOBGAD.SRL 1.1 Naşterea ideii de afaceri Firma SC”MOBGAD”SRL are ca domeniu de activitate fabricarea şi comercializarea...

Fermă de iepuri - SC Zec SRL

I.Tipul afaceri I.1 Tipul societatii comerciale alese si actele necesare Infiintarea unei firme din punct de vedere legal presupune urmatorii...

Înființarea unei Societăți Comerciale

SOCIETATEA CU RĂSPUNDERE LIMITATĂ (SRL) Societatea cu răspundere limitată este societatea constituită pe baza deplinei încrederi, de două sau mai...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?