Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4427
Mărime: 490.04KB (arhivat)
Publicat de: Eduard Szekely
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. Florea
este vorba despre o societate imaginara care produce si comercializeaza mobilier pentru dormitoare.proiectul este pentru anul doi la obiectul initierea in afaceri, la FEAA.

Extras din proiect

I. Descrierea generala a afacerii

1.1. Descrierea afacerii in care se doreste sa se intre

Societatea comerciala de productie, constructii, servicii si import-export “ModernMob” S.R.L a fost infiintata la inceputul anului 2005 si are sediul in Iasi.Sediul societatii se afla in Iasi, strada Vasile Lupu, nr.11, iar in interiorul cladirii birourile se afla la etajul 1, la parter se afla un showroom iar la subsol se gasesc atelierele de lucru.

Societatea este inregistrata la Registrul Comertului sub Numarul J40/12785/1993 avand codul fiscal R4019510.

ModernMob are ca principala activitate fabricarea de mobilier din PAL de cea mai buna calitate care sa satisfaca orice solicitare si exigenta, servicii de proiectare, executie, transport si montaj, ultimele doua fiind gratuite.

Cifra de afaceri a firmei pentru anul 2005 a fost de 2.104.578.100 lei fapt pentru care firma s-a situat pe locul 6 in Iasi, in topul celor mai bine cotate microintreprinderi din domeniu.

Activele totale ale anului 2005 au fost de 236.554.000lei pentru ca in 2006 se doreste sa se ajunga la 874.378.000lei .

ModernMob a fost infiintata de patru personae care au contribuit la formarea capitalului social astfel:

- Chirnoaga Carmen cu functia de director general detine un capital de 9000 EURO si ca aport in natura cladirea in care se afla sediul firmei, in valoare de 120000 EURO;

- Costea Simona cu functia de director marketing detine un capital de 105000 EURO si ca aport in natura un mijloc de transport in valoare de 17000 EURO;

- Varganici Ana architect-designer contribuie cu un capital de 170000 EURO;

- Timofte Catalina cu functia de director servicii financiare contribuie cu un capital de 210000 EURO.

Noi cei de mai sus numiti asociati, am hotarat sa conlucram in conformitate cu legislatia romana si anume legea nr. 31/1991 privind SC modificata prin legea 195/1997 pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.32/1997 in societatea comerciala ModernMob SRL. Iasi persoana juridica care va functiona conform prevederilor prezentului act constitutiv.

Firma abordeaza o diversitate sortimentala de mobilier de dormitor, avand posibilitatea de a executa de la comenzi de serie mica si medie pana la comenzi unicat adaptate cerintelor estetice, functionale si dimensionale ale clientului.

Flexibilitatea, calitatea si accesibilitatea ca pret a produselor noastre au fost apreciate de clienti importanti ca: Hotelurile Europa, Moldova, Astoria (Iasi).

Un alt segment de piata deosebit de important al clientelei noastre il reprezinta persoanele fizice, pentru care firma ModernMob ofera un mobilier modern, fiabil si cu o executie impecabila, intr-o paleta diversa de culori si modele.

Preturile produselor noastre sunt sensibil mai mici decat cele practicate de marile companii, la o calitate comparabila.

Publicitatea firmei noastre este sustinuta an de an si in Pagini Aurii la Capitolul Mobilier, publicatie nationala de publicitate diversa, binecunoscuta in tara noastra.

1.2. Descrierea generala a produselor/serviciilor care se vor vinde

Destinate in special odihnei si eventual depozitarii pieselor de imbracaminte, dormitoarele sunt spatii care in primul rand trebuie sa deserveasca acestor scopuri.De aceea ModernMob are o grija deosebita in proiectatrea acestor piese de mobilier pentru a asigura un maxim de utilizare a spatiului, fara insa a deveni aglomerat, asigurand in acelasi timp tot confortul necesar odihnei.

a) Utilizari eventuale ale produsului:

Piesele de mobilier create de noi se disting prin eleganta si functionalitate. Liniile moderne ale acestor dormitoare se incadreaza perfect in spatiile destinate. Specialistii in design ( dormitoare ) din cadrul companiei noastre cerceteaza in permanenta cele mai noi tendinte din domeniu si creeaza modele de dormitoare originale si unicat prin care dormitorul dumneavoastra va capata o nota de distinctie si personalitate.

Fie ca apelezi la un profesionist in design sau te ocupi personal de decorare, dormitorul trebuie sa te reprezinte mai mult decat orice alt loc din casa; in definitiv acesta este refugiul ideal dupa o zi epuizanta.

b) Motive pentru care vor cumpara cientii produsul/serviciul:

ModernMob foloseste componente de cea mai buna calitate, testate din punct de vedere al rezistentei si fiabilitatii. Mobilierul ModernMob este executat in constructie demontabila si prezinta un design modern, acoperind in principiu toate cerintele de confort, eficienta si amenajare spatiala in cadrul dormitoarelor.

ModernMob SRL creeaza spatii placute, in dormitoare cu mobila proiectata astfel încât sa incorporeze noi tehnologii în ambianta clasica a dormitorului. Conceptual, dormitorul reprezinta spatiul de odihna si relaxare, iar pentru obtinerea acestor doua caracteristici este nevoie de construirea ambientului combinand caracteristicile mobilierului cu finisarea interioara.Suntem atenti la aspectul si textura lemnului, la mobila de calitate precum si la echipamentele electronice de înalta tehnologie. Încercam întotdeauna sa furnizam cea mai buna alternativa posibila pentru clientii nostri care pun pret pe spatii de calitate si vrem ca fiecare leu cheltuit cu noi sa fie bine investit. Încercam sa obtinem un profit corect care sa ne permita mentinerea pe termen lung a “sanatatii” financiare a companiei si recompensarea justa a proprietarilor si fondatorilor pentru investitia lor si pentru riscul asumat.

c) Parerile unor consumatori despre produsul/serviciul propus

Garantie a seriozitatii firmei, a promptitudinii de care dam dovada si, nu in ultimul rand a preturilor accesibile de piata sunt clientii nostri, printre care ne simtim onorati sa va aflati si dvs, si anume: Hotel Europa Iasi, Hotel Moldova Iasi si camin Gaudeamus Iasi.

In urma unui studiu de piata pe un esantion de 1000 de ieseni s-a constatat ca aproximativ 50% dintre ei au cumparat produsele noastre, iar restul sunt dispusi sa le achizitioneze.

Preview document

Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 1
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 2
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 3
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 4
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 5
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 6
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 7
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 8
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 9
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 10
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 11
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 12
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 13
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 14
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 15
Inițiere în afaceri - descrierea unei afaceri - dormitoare - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Initiere in Afaceri - Descrierea unei Afaceri - Dormitoare.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect de practică - SC IANG Impex SRL

PARTEA I – DESCRIEREA SOIETATII A. DATE GENERALE PRIVITOARE LA SOCIETATE A1. Numele Societatii. Firma I.A.N.G. IMPEX SRL, cu sediul social în...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?