Extras din proiect
Rezumat introductiv
Agenţia tour-operatoare S.C. RoLoF S.R.L. a ales să organizeze servicii turistice pentru clientela de afaceri la nivelul localităţii Sinaia, deoarece această staţiune beneficiază de unele atu-uri incontestabile, precum prezenţa mediului natural încă nealterat de intervenţia omului, a unor obiective culturale faimoase, accesibilitate ridicată cu orice mijloc de transport, posibilităţi da cazare şi alimentaţie diverse şi de calitate, reputaţia deosebită de care beneficiază atât în ţară, cât şi în străinătate – este considerată o destinaţie oarecum de lux, un loc în care orice turist ţinteşte să ajungă.
Ne-am ales ca piaţă ţintă clientela de afaceri având în vedere atât mai multe beneficii: lipsa sezonalităţii pentru acest tip de turism, şansa de a obţine profituri mai mari şi de a ne crea o imagine de prestigiu, faptul că, în această perioadă de criză, dintre toate formele de turism existente, turismul de afaceri este singurul sector care încă cunoaşte o creştere constantă. Putem spune că ţelul nostru este de asigura servicii profesioniste pentru profesionişti, intenţionând să asigurăm clienţilor noştri cele mai bune pachete posibile, conform aşteptărilor.
Pentru a reuşi să penetrăm piaţa destul de aglomerată a operatorilor turistici (care activează inclusiv pe filiera Corporate), am căutat să obţinem un prim contract important, în urma căruia să obţinem mult dorita bună reputaţie, atât de importantă în sectorul spre care ne-am orientat; în acest sens ne-am gândit să contactăm Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii, cu scopul de abţine ”permisiunea” acesteia de a organiza cea de a XI-a ediţii a Conferinţei de Calitate şi Fiabilitate, eveniment ce are loc o dată la doi.
Pentru ca demersul nostru de acreditare să se transforme într-o reuşită, am elaborat un plan de organizare, prin care ne-am prezentat punctul de vedere asupra modului de desfăşurare al evenimentului, stabilind o politică de produs, una de preţ şi una de promovare a evenimentului.
Politica de produs a constat în programarea pe zile a întâlnirilor ce se vor realiza sub auspiciilor conferinţei, programare în care am încercat să menţinem un echilibru între timpii de lucru (de dezbatere) şi cei de recreare, să alegem cel mai bun hotel (hotelul International 4**** - poate cel mai luxos din Sinaia), cele mai potrivite săli (ca mărime, ca dotări) etc.
Preţul a fost stabilit în funcţie de costurile de producţie, adaosul comercial fiind de 40%, din acestea rezultând un tarif destul de ridicat. Am ales această variantă mai scumpă atât pentru că ne permite nouă să obţinem profituri mai ridicate, cât şi pentru că oamenii de afaceri implicaţi nu au probleme în a depune eforturi financiare mai mari pentru a obţine o calitate mai mare (calitate prin care putem chiar “masca” marja mare adăugată).
Deoarece conferinţa are un caracter internaţional şi beneficiază de o amploare considerabilă iar bugetul nostru (garantat de Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii) ne permite acest lucru, ne vom orienta spre promovarea prin mijloace ceva mai scumpe (televiziune, publicaţii cu tiraj mare, etc.), pentru că astfel vom face cunoscut evenimentul unei mase mari de oameni, atrăgând totodată atenţie cât mai multor specialişti din domeniu; în acest fel putem de asemenea atrage atenţia întregii populaţii asupra importanţei din ce în ce mai mare pe care o capătă factorul calitate în ziua de astăzi, când apar din ce în ce mai multe produse contrafăcute sau cu valoare indoielnică.
Capitolul 1. Prezentarea destinaţiei
1.1. Prezentare generală
Documentar, Sinaia apare legată de înfiinţarea mănăstirii omonime în anul 1695, în jurul căreia s-au înjghebat primele aşezări. Ridicarea rapidă a acestei aşezări este legată de dezvoltarea în zona subcarpatică a industriei extractive şi de prelucrare a petrolului, de deschiderea şoselei Sinaia - Brasov la sfârşitul secolului al XVIII-lea, de construcţia căii ferate Bucureşti – Sinaia (1879) şi de cea a Castelului Peleş (1875 - 1883). Toate acestea au contribuit la transformarea patriarhei aşezări în staţiune de odihnă, iar din 1880 este declarat oraş, fiind astfel una din cele mai vechi aşezări urbane de munte din ţară.
În anul 1901, fiind reşedinţa de vară a Casei Regale, Sinaia a fost concepută de Eforie ca o staţiune de lux pentru vacanţe, punând la dispoziţia vilegiaturiştilor 10 hoteluri, 55 vile mari, 50 vile mijlocii şi 60 case ţărăneşti, două cazinouri, băi de hidroterapie, o gradină zoologică, trăsuri pentru plimbări, 3 centre cu cai de călărie, manej şi şcoală de călărie, restaurante, berării, cofetării şi magazine (majoritatea sezoniere), un parc de promenadă şi era supranumită "Perla Carpaţilor".
În perioda următoare, în oraş a fost construit un număr mare de reşedinţe private, amplasate în zone pitoreşti şi beneficiind de o arhitectură (exterioară şi interioară) deosebită. În prezent dotările de patrimoniu muzeistic şi arhitectural al oraşului Sinaia se situează la un nivel de excepţie.
Astfel, Sinaia este una dintre cele mai frumoase staţiuni montane din România şi se prezintă vizitatorului cu un bogat patrimoniu natural şi cultural. Fostă reşedinţă a regilor şi purtând un nume sfânt (cel al Muntelui Sinai din Grecia), ce a fost dat pentru prima oară mănăstiri omonime de către spătarul Mihail Cantacuzino (sec. XVII), Sinaia îmbină neîntrecut frumuseţea naturii cu cea a artei arhitecturale.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Marketing Turistic Sinaia.doc