Miniplan promoțional Rexona

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4013
Mărime: 31.01KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

I.ANALIZA FIRMEI

1.Mediul de marketing al firmei Rexona

Schimbările mediului de marketing al unei firme pot fi favorabile sau nefavorabile activităţii sale pe piaţă, pot crea oportunităţi de a face noi afaceri cu clienţii existenţi şi de a atrage alţii sau, dimpotrivă, pot diminua capacitatea firmei de a-şi satisface clienţii.Specialiştii în marketing trebuie să adopte un proces sistematic de urmărire a schimbărilor de mediu prin:observarea continuă a stării mediului, astfel încât schimbările să fie depistate în stare incipientă, pentru a lua măsuri înainte ca schimbările să afecteze activitatea firmei, luand-o înaintea concurenţilor. Monitorizarea informaţiilor despre natura, formele, tendinţele şi durata schimbărilor pentru a se realiza o imagine cât mai clară şi reală asupra lor. În unele cazuri, schimbările pot fi de scurtă durată şi nesemnificative, iar în altele, însă, se pot dezvolta până la stadii care afectează activitatea firmei, determinand fie o oportunitate, fie o ameninţare. Factorii care afectează activitatea întreprinderii în mod indirect şi pe termen lung formează

macromediul acesteia.Factorii care acţionează asupra activităţii întreprinderii în mod direct şi pe termen scurt formează micromediul acesteia.

A.Macromediul firmei Rexona

Macromediul este componenta mediului de marketing care influenţează compania „Rexona”, dar care nu poate fi influenţată de aceasta, soluţia companiei fiind de a se adapta cât mai bine la acest mediu.

Macromediul se divide în următoarele medii de influenţă:

*politic: : România este ţară membră a U.E., ceea ce implică asumarea ca atare a acestui rol, şi conformarea la normele impuse de acest statut. Însă, putem afirma că România are probleme în ceea ce priveşte suveranitatea legii, controlul corupţiei şi instabilitatea politică, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru companie, pe piaţa românească. Lipsa unei stabilităţi şi a unei siguranţe a mediului politic duce la apariţia unor dezechilibre la întregul macromediu.

*economic: condiţionează totalul de bani aflat la dispoziţia pieţei, reprezintă suportul puterii de cumpărare al clienţilor, fie ei agenţi economici, fie consumatori individuali. Cele mai importante variabile economice pe care compania trebuie să le urmărească atent pentru a putea lua decizii corecte la timpul potrivit sunt următoarele:

-veniturile şi puterea de cumpărare;

-structura bugetului de cheltuieli;

-taxarea;

-ratele dobânzilor;

-inflaţia;

-criza economică;

-scădera puterii de cumpărare;

-evoluţia cursului valutar în defavoarea leului.

*social: nevoile şi dorinţele oamenilor, pieţele şi modul de consum sunt expresii ale culturii sociale, organizaţionale şi ale unor grupuri de oameni. Comapnia “REXONA” trebuie să manifeste interes pentru identificarea schimbărilor culturale care pot semnala apariţia ocaziilor favorabile, care să le permită să influenţeze comportamentul consumatorilor. Membrii unei colectivităţi împărtăşesc anumite valori culturale: primare şi secundare. Valorile primare sunt relativ stabile şi se transmit de la o generaţie la alta, în timp ce valorile secundare sunt mai dinamice. Compania urmăreşte să anticipeze schimbările ce pot să apară la nivelul grupurilor sociale cu scopul de a afla noi oportunităţi de piaţă.

*tehnologic: este de asemenea, deosebit de important deoarece conferă firmei canale de comunucaţie moderne, necesare menţinerii contactului permanent cu clienţii-persoane juridice, mijloacele mass-media, care sunt necesare şi foarte importante pentru transmitera mesajului publicitar, şi nu în ultimul rând, un mediu nou şi promiţător pentru afaceri: interntul.

Internetul poate fi considerat atât un mijloc de comunicare, prin care se poate lua legătura cu clienţii potenţiali şi cei existenţi, cât şi un mediu publicitar, cu posibilităţi de interacţiune superioare celorlalte medii de comunicare în masă.

B.Micromediul firmei Rexona

Micromediul firmei cuprinde un ansamblu de factori externi care afectează în mod direct firma şi asupra cărora se poate exercita un anume control. Influenţând deciziile, strategiile şi tacticile de marketing, schimbările din acest mediu au o deosebită semnificaţie pentru marketeri. Componenţii principali ai micromediului sunt: furnizorii, clienţii, intermediarii, concurenţii şi alţi deţinători de interese (indivizi sau grupuri ce au anumite interese într-o întreprindere).

Preview document

Miniplan promoțional Rexona - Pagina 1
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 2
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 3
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 4
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 5
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 6
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 7
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 8
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 9
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 10
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 11
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 12
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 13
Miniplan promoțional Rexona - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Miniplan Promotional Rexona.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?