Mixul de Marketing al Agenției de Turism Hidden Transylvania

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: docx, pps
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 3341
Mărime: 3.77MB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ispas A.
Prezentat la universitatea Transilvania din Brasov. Analiza celor 7 elemente ale mixului de marketing extins, in cazul unei agentii de tursim tur operatoare. Are prezentarea powerpoint atasata.

Extras din proiect

Orice firmă economică, trebuie să-şi stabilească anumite obiective, pentru a căror realizare trebuie să elaboreze şi să pună în practică strategii de marketing, dependente de condiţiile de mediu extern, cât şi de posibilităţile firmei.

Obiectivele reprezintă stări viitoare dorite ale anumitor indicatori, care descriu situaţia firmei la un moment dat în viitor. Obiectivele sunt stabilite în urma unui amplu proces de studiere a situaţiei trecute şi prezente a firmei şi a pieţei, dar şi printr-o previziune a situaţei viitoare. Strategia reprezintă un proces (elaborat la nivelul managementului) cuprinzând anumite activităţi îndreptate spre acelaşi scop, adică atingerea obiectivului. În stabilirea strategiei de către o agenţie de turism trebuie să se ţină seama de competenţele firmei, de acţiunile agenţiilor concurente , de acţiunile prestatorilor de servicii ce furnizorii, de modificările din comportamentul clientelei şi mediul socio-economic. Dar elaborarea şi adoptarea strategiei adecvate potenţialului material, financiar, uman, informaţional al firmei nu este posibilă fără formularea corectă a mixului de marketing, instrument de promovare a politicii de marketing

La fel ca şi în cazul bunurilor materiale, şi în domeniul întreprinderii de servicii, mixul de marketing este utilizat pentru concretizarea strategiilor întreprinderii. El este format din setul de instrumente de marketing pe care întreprinderea îl foloseste pentru a-şi atinge obiectivele pe piaţa-ţintă în cazul nostru pentru turismul de afaceri. Aşadar dezvoltarea unei strategii presupune selectarea pieţei (pieţelor) ţintă, (piaţa turiştilor de afaceri) pe care va opera întreprinderea, precum şi crearea mixului de marketing adecvat. Mixul cuprinde aspecte ale activităţii şi ofertei prestatorului pe care acesta le poate modifica şi controla în vederea influenţării reacţiilor consumatorilor. Managerii au misiunea de a combina aceste elemente pentru satisfacerea nevoilor pieţei, dar nu ei sunt cei care realizează şi folosesc mixul.

În cazul întreprinderilor distribuitoare de turism de afaceri (de exemplu hotelurile, agenţiile de turism) – fiind o întreprinderi de servicii - setul de instrumente este format, nu din 4, ci din 7 elemente, ceea ce face mai dificilă realizarea mixului, deoarece modificarea oricărui element trebuie să ţină cont de impactul pe care îl are asupra celorlalte elemente. Aceste elemente sunt:

1. Produsul turistic - este ţintă cererii.

2. Preţul - singurul care aduce profit.

3. Plasarea - realizată prin canalele de distribuţie.

4. Promovarea - realizată prin numeroase acţiuni, care au menirea de informare şi influenţare a turiştilor.

5. Oamenii - personalul şi clienţii

6. Premisele fizice - ambianţă.

7. Procesul - implică anumite proceduri în care sunt atrasi clienţii

1. Produsul turistic

Produsul este rezultatul activităţii unei întreprinderi, al cărui scop este de a obţine profit, prin diferenţa dintre preţul de vânzare şi costul “fabricării” produsului. Produsul nu ar mai avea valoare dacă nu ar satisface anumite nevoi ale clienţilor consumatori. Deci un produs trebuie să ofere beneficii atât clienţilor cât şi întreprinderii.

În turism, produsul este rezultatul activităţilor unor întreprinderi sau organizaţii turistice, sub formă de servicii, care au menirea de a satisface nevoile turiştilor, determinate de numeroase motivaţii turistice.

Produsul turismului de afaceri este realizat de o agenţie de turism poate fi definit ca un ansamblu de bunuri şi servicii destinate satisfacerii nevoilor generale şi specifice ale turiştilor, o sumă de elemente naturale şi antropice, un pachet de prestaţii de natură diferită O caracteristică esentială este faptul că elementele componente sunt integrate sub formă de pachet. Privite individual, nici unul dintre elemente nu este un produs turistic.

Agentia de turism Hidden Transylvania ofera pachete turistice in Romania special pentru turistii straini. Se urmareste, prin aceasta, promovarea spatiului national sub aspect cultural, istoric si etnografic. Principalele judete vizate sunt Brasov, Mures, Sibiu, Maramures, Iasi si Suceava.

In acest scop, incepand cu luna martie 2011, agentia va oferi un tur al orasului Brasov gratuit zilnic.

Avantajele pentru turismul local sunt:

1. Promovarea numelui orasului in Romania si strainatate – astfel de servicii sunt deja existente in marile capitale europene. Orase precum Paris, Londra, Amsterdam ofera acesti tip de servicii in mod gratuit catre turistii internationali avand beneficii legate de promovarea calitatii serviciilor. Majoritatea turistilor ce doresc sa viziteze Brasovul si imprejurimile (judetul Brasov) au nevoie de o informare pe teren asupra punctelor de interes si a activitatilor culturale si de agrement ce pot fi desfasurate in judet. Prima impresie este deosebit de importanta iar Turul Brasovului reprezinta oportunitatea ideala pentru a pune in valoare toate plusurile existente, implicand, de asemenea, costuri reduse. Turul Brasovului functioneaza precum un Punct de Informare Turistica interactiv si dinamic, in prima etapa turistii fiind familiarizati cu aspectele generale si istoria orasului, in continuare ei avand posibilitatea de a formula propriile intrebari catre coordonatorul de grup.

Preview document

Mixul de Marketing al Agenției de Turism Hidden Transylvania - Pagina 1
Mixul de Marketing al Agenției de Turism Hidden Transylvania - Pagina 2
Mixul de Marketing al Agenției de Turism Hidden Transylvania - Pagina 3
Mixul de Marketing al Agenției de Turism Hidden Transylvania - Pagina 4
Mixul de Marketing al Agenției de Turism Hidden Transylvania - Pagina 5
Mixul de Marketing al Agenției de Turism Hidden Transylvania - Pagina 6
Mixul de Marketing al Agenției de Turism Hidden Transylvania - Pagina 7
Mixul de Marketing al Agenției de Turism Hidden Transylvania - Pagina 8
Mixul de Marketing al Agenției de Turism Hidden Transylvania - Pagina 9
Mixul de Marketing al Agenției de Turism Hidden Transylvania - Pagina 10
Mixul de Marketing al Agenției de Turism Hidden Transylvania - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Mixul de Marketing al Agentiei de Turism Hidden Transylvania
    • Mixul de marketing al unei agentii de turism ispas.docx
    • pps acsmi.pps

Alții au mai descărcat și

Strategii de Marketing în Turism

ARGUMENT In lucrarea cu tema ”Strategii de marketing in agentia de turism” sunt descrise strategiile de marketing;sunt metode care iti permit sa...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?