Pe urmele lui Stefan cel Mare - pelerinaj la mânăstirile din Moldova

Proiect
6.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 1866
Mărime: 18.11KB (arhivat)
Publicat de: Roxana Ioniță
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ion Ionescu

Cuprins

  1. 1.Enuntarea temei produsului.Justificare. 2
  2. 2. Indicarea traseului cu prezentarea localitatilor si obiectivelor vizitate. 2
  3. 3.Elemente de prezentare generala a produsului turistic 2
  4. 4. Descrierea programului pe zile 3
  5. Ziua 1 3
  6. Ziua 2 4
  7. Ziua 3 5
  8. Ziua 4 7
  9. Ziua 5 8
  10. 5. Analiza de pret 8
  11. 6.Bibliografie 10

Extras din proiect

1.Enuntarea temei produsului.Justificare.

Titlul ales pentru acest traseu-Pe urmele lui Stefan cel Mare-pelerinaj la manastirile din Moldova si Bucovina deoarece Stefan cel Mare a fost un personaj care a lasat urme remarcabile pe acest teritoriu mai ales din in ceea ce priveste cultura si religia.Acest traseu a fost conceput cu scopul de a oferi turistilor potentiali momentede liniste spirituala, deconectare si nu in ultimul rand posibilitatea cunoasterii si imortalizarii unor monumente istorice deosebite si a unor peisaje natural mirifice.Nu in ultimul,rand s-a tinut seama in alegerea traseului de vechimea si istoria poporului roman pe meleagurile strabatute deoarece credinta locuitorilor din zonele respective a contribuit atat la mentinerea poporului roman cat si la crearea operelor de arta istorice de o inestimabila valoare, inscrise chiar si in patrimoniul mondial.

Iata deci motivul pentru care punem la dispozitie acest traseu atat turistilor externi din toata lumea cat si celor din tara.

2. Indicarea traseului cu prezentarea localitatilor si obiectivelor vizitate.

Bucuresti-Ploiesti-Buzau-Focsani-Panciu(vizitarea cramelor lui Stefan cel Mare)-Marasti-Tecuci-Vaslui-Iasi(tur al orasului Iasi cu vizitarea Mitropoliei, bisericii Trei Ierarhi, Bojdeuca lui Ion Creanga,Dealul Copou cu Teiul lui Eminescu)-Suceava-Ciprian Porumbescu ( vizitarea casei memoriale Ciprian Porumbescu), vizitarea manastirilor Moldovita, Voronet,Gura Humorului- Targu Neamt(Vizitarea Casei Memoriale Ion Creanga, a Manastirilor Neamt,Secu, Sihastria, Agapia,Varatec)-Piatra Neamt- Focsani- Buzau- Urziceni-Bucuresti.

3.Elemente de prezentare generala a produsului turistic

- numar de turisti: 40

- numar de ghizi: 1

- numar de soferi: 2

- numar de zile: 5 zile, 4 nopti

- mijloc de transport folosit: autocar de 3 stele

- numar de kilometri parcursi in total : 1020km (ziua 1: 406km, ziua 2 : 144km, ziua 3 : 56 km, ziua 4 : 66km, ziua 5 : 348km)

- perioada de desfasurare: iunie-septembrie 2007

- pret informativ:

- programul se atreseaza tiristilor studenti si elevi

4. Descrierea programului pe zile

Ziua 1

-7:30, plecare din Bucuresti, din fata Ateneului Roman

-Traseu: Ploiesti-Buzau- Focsani-Panciu-Marasesti-Tecuci-Vaslui-Iasi

-In Panciu se vor vizita podgoriile si Cramele lui Stefan cel Mare.

Pornind din Orientul Indepartat, trecand prin Grecia Antica, podgoriile Panciu s-au extins pana in Dacia Antica inca inainte de Hristos. Trecand peste persecutiile marelui preot Deceneu din timpul domniei lui Burebista, care considera vinul daunator, precum si peste impedimentele naturale (filoxera, seceta), podgoria exista si astazi purtand acelasi nume ca si in timpul stramosilor nostri daci.

Pozitia geografica si relieful variat, (cu numeroase siruri de dealuri si de coline, ca intr-un adevarat amfiteatru) se reflecta in calitatea recoltei. In judetul Vrancea (in care se spune ca pe vremuri zeii, profetii si stramosii nostri petreceau impreuna) se gaseste vestita podgorie Panciu. Situata la curbura Carpatilor, pe o suprafata de 10.000 de hectare, podgoria Panciu este una dintre cele mai mari din Romania iar strugurii si vinurile produse aici sunt de o calitate superioara.

Compania are o suprafata de 8100 hectare si un total de 82 de sortimente de vinuri din care 16 sunt soiuri rezistente si hibrizi.

Colectia urmareste obtinerea unor productii ridicate de struguri rezistenti la inghet, de calitate superioara, la preturi mici. Acesti struguri se coc devreme si pot fi recoltati mecanizat.

Din 1968, in cramele din Valea Cerbului (infiintate in timpul domniei lui Stefan cel Mare in secolul al XV-lea) compania produce vinuri albe si rosii, seci si demiseci. Capacitatea pivnitelor este de 3 milioane de sticle. Departamentul de vinuri spumoase este dotat cu o linie moderna de prelucrare, importata din Franta. Procesul de fabricare este complet automatizat, permitand astfel produsului final sa fie competitiv pe piata internationala. Intreaga activitate de ingrijire a vitei de vie are loc in incinta a 13 ferme, in timp ce industrializarea si productia vinurilor se face in centre moderne (cu o capacitate de peste 1.000 de vagoane) si in alte patru centre de prelucrare a strugurilor si de obtinere vinurilor brute (situate in podgoriile reprezentative).

Dupa dejunul ce se va desfasura la Crama Panciu se va continua deplasarea spre Iasi prin localitatile Marasesti, Tecuci, Vaslui.

-Ora de sosire: 19:00, la hotelul Moldova din Iasi

-Servicii oferite: casare la Hotelul Moldova si cina la restaurantul Bolta rece.

Ziua 2

-Traseu:Iasi-Cotnari-Suceava

-Mic dejun la restaurantul hotelului Moldova, dupa care se va face un tur al orasului Iasi cu vizitarea Mitropoliei Moldovei, unde se afla si moastele Cuvioasei Sfanta Parascheva, a Bisericii Trei Ierarhi, cea mai frumoasa ctitorie a domnului Tarii Moldovei, Vasile Lupu, o adevarata simfonie a artelor in rugaciune, construita intre anii 1637 – 1639.

Actuala infatisare a manastirii este rezultatul lucrarilor de restaurare ale arhitectului Andre Lecomte de Nouy, desfasurate in perioada 1882 -1904. S-a pastrat structura exterioara datorita careia manastirea este unica in cadrul arhitecturii ecleziastice romanesti. Ornamentele exterioare, care acopera edificiul in intregime si care au fost initial aurite, combina elemente turcesti, arabe, georgiene, armene si persiene cu motive arhitecturale romanesti intr-o superba dantelarie in piatra. Pot fi numarate peste 30 de registre de motive decorative, care nu se repeta.

In interiorul manastirii sunt inhumate mai multe personalitati de rang domnesc: Tudosca, prima sotie a lui Vasile Lupu, si Stefan-voda, fiul lor; Dimitrie Cantemir, principele carturar (1710-1711), precum si Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite (1859-1866).

Deasemenea se va mai vizita Bojdeuca lui Ion Creanga din Ticau si Teiul lui Eminescu din Gradina Copou.

Se va continua deplasarea spre Suceava cu popas la Cotnari unde va avea loc dejunul, vizitarea cramelor si degustare de vinuri.

Preview document

Pe urmele lui Stefan cel Mare - pelerinaj la mânăstirile din Moldova - Pagina 1
Pe urmele lui Stefan cel Mare - pelerinaj la mânăstirile din Moldova - Pagina 2
Pe urmele lui Stefan cel Mare - pelerinaj la mânăstirile din Moldova - Pagina 3
Pe urmele lui Stefan cel Mare - pelerinaj la mânăstirile din Moldova - Pagina 4
Pe urmele lui Stefan cel Mare - pelerinaj la mânăstirile din Moldova - Pagina 5
Pe urmele lui Stefan cel Mare - pelerinaj la mânăstirile din Moldova - Pagina 6
Pe urmele lui Stefan cel Mare - pelerinaj la mânăstirile din Moldova - Pagina 7
Pe urmele lui Stefan cel Mare - pelerinaj la mânăstirile din Moldova - Pagina 8
Pe urmele lui Stefan cel Mare - pelerinaj la mânăstirile din Moldova - Pagina 9
Pe urmele lui Stefan cel Mare - pelerinaj la mânăstirile din Moldova - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Pe Urmele lui Stefan Cel Mare - Pelerinaj la Manastirile din Moldova.doc

Alții au mai descărcat și

Circuit Turistic în Bucovina

Circuit in Bucovina Traseu: Ziua 1: Intalnire in Suceava Tur de oras care include vizite la Cetatea de Scaundin secolul XIV, la Manastirea...

Grecia

1.Istoria Greciei Stralucita civilizatie minoica, care infloreste in Creta in mileniile 3-2 i.Hr., poate fi considerata prima manifestare a...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?