Plan de afacere - fermă de vipere

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4791
Mărime: 477.27KB (arhivat)
Publicat de: Haralamb Banu
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. INTRODUCERE 2
  2. DESCRIEREA FIRMEI 3
  3. PRODUSUL 7
  4. PIATA FIRMEI 12
  5. STRATEGIA DE MARKETING 14
  6. BIBLIOGRAFIE 16
  7. ANEXE 17

Extras din proiect

introducere

Am ales această idee de afacere pentru că este o afacere extrem de profitabilă pe care poţi să o demarezi cu investiţii modice.

Consider că ideea mea este foarte bună, deoarece o fermă de vipere îndeplineşte toate trăsăturile afacerii ideale pentru orice salariat şi mic antreprenor:

Investiţii iniţiale minime;

Profit incredibil de mare

Muncă uşoară şi puţină;

Amortizare rapidă;

Lucrezi alături de familie.

În plus,veninul viperelor a devenit elixirul tinereţii şi al sănătăţii. Acesta este folosit atât în industria farmaceutică cât şi în cea cosmetică, pentru combaterea ridurilor.

Cererea de pe piaţă este într-o continuă creştere, iar oferta foarte redusă.

Astfel am şansa să intru pe o piaţă fără concurenţă.

DESCRIEREA FIRMEI

-Denumirea firmei: S.C. VIPERS’UNIVERSE S.R.L.

După cum am menţionat mai sus, întreprinderea se va numii S.C. VIPERS’UNIVERSE S.R.L. şi se va ocupa cu creşterea viperelor pentru venin.

Acesta este destinat firmelor din România şi din străinătate din sectorul farmaceutic, fiind de o calitate ridicată conform celor mai exigente cerinţe ale pieţii.

Societatea va fii înfiinţată în primăvara anului 2012, la 10 km de oraşul Videle, după ce managerul va obţine autorizaţia şi actele necesare pentru creşterea de vipere.

Investiţia este estimată între 7000 - 9000 €; în această etapă se închiriază un spaţiu în care se separă cele trei activităţi de bază: creşterea şoarecilor, creşterea viperelor şi laboratorul de prelucrare a veninului. Se consideră că deja stăpânim o metodă de înmulţire a viperelor, aşa că în această etapă nu se mai cheltuiesc pentru capturare. Trebuie să deţinem 3-4 terarii mari şi bateriile de creştere individuală să le folosim pentru creşterea puilor.

Numărul de şoareci reproducători trebuie să crească la 50 - 60. Având un număr de vipere cuprins între 100 şi 200 de exemplare ne putem concentra pentru obţinerea unei producţii mari folosind în acest sens exemplarele care produc mult venin, celelalte menţinându-le pentru reproducere. Atunci când cantitatea de venin este de 100 g, putem apela la un institut farmaceutic pentru analize, sigilare şi chiar păstrare. În acest fel un eventual client are garanţia că în recipientul nostru se găseşte aceeaşi marfă pe care o prezintă eticheta şi îi putem prezenta un certificat de analiză.

Datorită relaţiilor de colaborare între ferme se poate realiza o cantitate mare de venin, mărind atractivitatea pentru clienţii externi.

-Categoria de activitate: „Creşterea altor animale - cresterea viperelor” – cod CAEN: 0149; „Comerţ cu ridicata al animalelor vii” – cod CAEN: 4623; „Comerţ cu ridicata nespecializat” – cod CAEN: 4690.

-Operatorul de activitate: S.C. VIPERS’UNIVERSE S.R.L. cu sediul în oraşul Videle, strada Primăverii, nr. 252, judeţul Teleorman.

-Amplasamentul: la 5 km de comuna Blejeşti, parcela 25, judeţul Teleorman.

Asociatii principali:

Zanfir Florentina – Adina - comuna Blejeşti, judeţul Teleorman, România – 50%;

Bálint Halpern – Budapesta, Ungaria – 50% parţi sociale.

Asociatul străin va contribui la capitalul social prin puii de viperă cu care se porneşte ferma cât şi cu structura tehnologică (cipuri) pentru o mai bună monitorizare a exemplarelor aflate în proprietatea firmei noastre.

Singurul produs pe care îl va promova societatea S.C. VIPERS’UNIVERSE S.R.L. este reprezentat de veninul viperelor din sp. ammodytes.

Veninul de viperă este utilizat de către fabricile de medicamente pentru producerea unor pastile şi unguente care tratează boli dintre cele mai diverse. Medicamentele care conţin venin de viperă sunt folosite pentru tratarea epilepsiei, a cangrenei, a ulcerului, a diferitelor afecţiuni de hemofilie sau chiar în tratarea unor forme de cancer.

Preview document

Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 1
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 2
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 3
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 4
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 5
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 6
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 7
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 8
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 9
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 10
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 11
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 12
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 13
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 14
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 15
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 16
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 17
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 18
Plan de afacere - fermă de vipere - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afacere - Ferma de Vipere.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Planul de afaceri al firmei SC Vip Ven SRL fermă de vipere

1. DESCRIEREA AFACERII Se spune ca un om de afaceri este capabil sa scoata bani si din piatra seaca. De ce sa nu incercam sa scoatem bani si din...

Plan de afaceri - înființarea unei ferme ecologice de vipere

1. Motivaţie Am realizat acest concept pentru înfinţarea unei ferme de şerpi veninoşi în primul rând din motive financiare, această afacere la...

Plan de Afacere - SC Vipers SRL

DATE DE IDENTIFICARE 1. Numele firmei: S.C.VIPERS S.R.L. 2. Codul unic de inregistrare: 783562 3. Forma juridica de constituire: S.R.L. 4....

Plan de afaceri fermă vipere - SC Venin SRL

1. Sinteza planului de afaceri S.C. VENIN S.R.L. este o firmă de comerţ cu capital integral privat care are ca obiect de activitate principal...

Ai nevoie de altceva?