Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3663
Mărime: 292.44KB (arhivat)
Publicat de: Mina Ioan Bratu
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lector dr. Florin Luca
Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi”, Facultatea de Constructii si Instalatii, Iasi An universitar 2008-2009

Extras din proiect

PLAN DE AFACERE

Factorii economici exteriori au facut ca in ultima perioada, domeniul constructiilor sa inregistreze o oarecare scadere fata de anii precedenti fapt relevat si de ultimele sondaje de opinie in randul populatiei.Criza creditelor imobiliare din SUA a declansat o neincredere a populatiei in ceea ce priveste piata imoboliara din Romania.La aceasta a contribuit si scaderea nivelului de trai si al puterii de cumpare a celor mai multi romani.

Proiectul de faţă evidenţiază modul în care o persoană care deţine o sumă de 75000 RON, poate recurge la un credit bancar în scopul deschiderii unei afaceri în domeniul construcţiilor şi anume o firmă de finisaje atât de interior cât şi de exterior. Conform declaratiilor persoanelor autorizate din domeniu, industria construcţiilor din România se va stabiliza incepand cu semestrul 2 al anului 2009,stiindu-se cazuri in care rentabilitatea afacerii este net superioară costului de finanţare.

Pentru ca un client fie credibil în faţa creditorului şi anume banca, acesta trebuie să prezinte un plan de afaceri în urma căruia să rezulte posibilităţile de obţinere a profitului şi capacitatea debitorului(clientul) de a înapoia băncii la timp ratele şi dobânzile aferente creditului. Pentru a avea succes, un plan de afaceri trebuie să ţină cont de profilul afacerii, de mediul în care se va efectua business-ul în cauză, de obiectivele afacerii şi de scopul urmărit la realizarea acestuia.

1. Prezentarea societati

1.Denumirea agentului economic: „SC. AdiConst SRL”;

2. Forma de constituire conform legislaţiei în vigoare: Societate cu Raspundere Limitata;

3.Adresa sediului central: Strada 7 Noiembrie, nr 4;

4.Înmatriculată la Registrul Comerţului cu nr. 4362 din data 17/09/08 cod fiscal;

5.Asociaţi şi contribuţia acestora la capitalul social:

• Barbu Adrian – Data naşterii: 20.11.1978;

Domiciliu: oraşul Tecuci, judeţul Galaţi;

Detine capital social: 20 000 euro;

• Barbu Cristian – Data naşterii: 11.03. 1975;

Domiciliu: oraşul Tecuci, judeţul Galaţi;

6.Principalul obiect de activitate desfaurat efectiv:construcţii;

7.Categoria de produs/ marfa/serviciu /realizat/prestat efectiv: finisaje interioare şi exterioare;

8.Structura ierarhică a conducerii:

Director General: Barbu Adrian, absolvent al Universităţii „Gh. Asachi”, Iaşi, Facultatea de Constructii, promoţia 2000;

Director comercial(înlocuitor prevăzut în contract, în caz de absenţă, boală, deces): Barbu Cristian, absolvent al Universităţii „Gh. Asachi”, Iaşi, Facultatea de Telecomunicaţii, promoţia 1997.

Prin acest proiect se doreste a fi realizata o analiza a mediului de marketing în care acţionează firma S.C Adiconst SRL, nou înfiinţată, în vederea penetrării pieţei galatene cu produsele/serviciile de finisaj interior si exterior. Se urmăreste în acest sens obtinerea unui credit in valoare de 300 000 RON, in vederea finantarii activitatii prestatoare de servicii.

In cadrul documentelor necesare obtinerii creditului, banca cere intocmirea unui raport cu informatii despre firma, produse/servicii si previziuni referitoare la evolutia pe termen mediu a afacerii. Pentru a evidentia cele spuse mai sus, in ceea ce urmeaza sunt prezentate datele privind firma SC AdiConst SRL.

„AdiConst- firmă de finisaje”, va presta servicii în domeniul constructiilor, oferind clienţilor o gamă largă de produse destinate finisării locuinţelor acestora.

Afacerea se doreşte a fi activă de la începutul anului 2009, în luna ianuarie, fiind înscrisă deja în Registrul Comerţului şi avand toate documentele necesare la zi.

Stadiul actual al afacerii: faza iniţială, de lansare.

Acţiunile întreprinse în cadrul afacerii până la momentul solicitării creditului: asocierea cu un partener de afaceri, înregistrarea firmei la Registrul Comerţului, realizarea unor studii de piaţă în ceea ce priveşte principalii concurenţi din domeniu, segmentarea pieţei în funcţie de clienţi, contactarea şi negocierea cu posibilii furnizori de materii prime necesare desfăşurării activităţii de finisare interioară şi exterioară.

Acţiunile preconizate a fi realizate după aprobarea creditului: asigurarea spaţiului, adica al sediului, aprovizionarea cu materii prime, materiale, produse finite, achiziţionarea de utilaje, echipament, asigurarea condiţiilor (tehnico-economice, sanitare, etc).

Necesarul de surse de finanţare pentru realizarea afacerii: total 375 000 RON, din care: surse proprii 75 000 RON şi surse atrase (împrumuturi) 300 000 RON.

Estimări ale dimensiunii afacerii:

-volum încasări anuale: 150 000 euro (nr. lucrari/luna*castig/locuinta*10 luni)

-volumul profitului: 55 000 euro(dupa ce se scad cheltuielile cu personalul, achitarea furnizorilor, achizitionarea de materii prime, material, utilaje, etc).

-mărimea segmentului de piaţă ocupat: serviciile vor fi prestate clienţilor care doresc finisarea locuinţelor atât în interior cât şi exterior, dorind ca de la începutul lunii ianuarie a anului 2009 sa începem lucrarea pentru apartamentele a 3 clienţi.

Preview document

Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci - Pagina 1
Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci - Pagina 2
Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci - Pagina 3
Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci - Pagina 4
Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci - Pagina 5
Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci - Pagina 6
Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci - Pagina 7
Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci - Pagina 8
Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci - Pagina 9
Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci - Pagina 10
Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci - Pagina 11
Plan de afacere firma SC Adiconst SRL Tecuci - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afacere Firma SC AdiConst SRL Tecuci.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afacere - producerea și comercializarea vestimentației textile pentru femei

Plan de afacere 1.Afacerea 1.1.Prezentarea firmei S.C.”SunShine”SRL este o societate cu capital exclusiv privat, care isi va incepe activitatea...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?