Plan de Afaceri Agesa Toys

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 5711
Mărime: 230.67KB (arhivat)
Publicat de: Mirona Florea
Puncte necesare: 9
Facultatea de Comert

Extras din proiect

Cap. 1. SUMAR

Date de identificare

Acest plan de afaceri are drept scop demonstrarea viabilitatii economico-financiare a investitiei în societatea comerciala S.C. AGESA TOYS S.R.L care va fi infiintata in 2010 si are ca obiect de activitate comercializarea jucariilor importate din Franta.

Natura capitalului:

Asociati: Mironescu Stefan Ionel, Mititelu Adriana Ioana, Mocanu Daniela Elena, Mocanasu George Florin, Modiga Alexandru Ionut.

Iniţiatorii acestei afaceri formează o echipa tânără, dinamică şi care şi-a propus să găsească drumul spre succesul în afaceri deschizându-şi propria afacere. Fiecare membru în parte prezintă atât calităţi, cât şi anumite limite, scopul nostru fiind acela de a ne completa unul pe celălt în vederea unei colaborări benefice planului de afaceri. Mai mult, ceea ce reprezintă o limită pentru unul dintre noi, va fi cu siguranţă completată de calitatea altui membru, ceea ce va facilita procesul de comunicare şi funcţionare a antreprenorului-colectiv.

Segmentul de piaţă vizat este reprezentat de parintii copiilor cu varste de pana la 14 ani, dornici sa le ofere acestora jucarii de calitate, originale, la un pret avantajos.

Cap. 2. DESCRIEREA INITIATORILOR

Toţi membrii acestei echipe sunt studenţi în anul II la Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice şi de aceea ne-am gândit să punem în aplicare cunoştinţele dobândite până acum şi în acelaşi timp să câştigăm experienţă în acest domeniu.

X se autocaracterizează ca fiind o “persoană responsabilă, ambiţioasă, conştiincioasă şi cu simţul umorului”. Motto-ul lui este: “Succes in viaţă = multă muncă şi înţelepciune”. Are credinţa că întotdeauna în viaţă trebuie să fii puternic, înţelept şi curajos pentru a avea succes în viaţă, pentru a ţi se îndeplini cele mai multe dintre dorinţele tale şi a atinge un nivel cât mai ridicat în societate. Atribuţiile lui principale în cadrul firmei sunt: asigură organizarea şi desfăşurarea activităţii financiar-contabile în conformitate cu dispoziţiile legale; asigură întocmirea documentelor de planificare financiară potrivit metodologiei în vigoare.

Y ocupa in aceasta afacere functia de manager de planificare si administrare site. Spune despre el ca este o persoana foarte activa, comunicativa, deschisa la nou si ii place sa asculte ideile altora pana la sfarsit chiar daca nu i se par cele mai potrivite si sa aduca argumente pro si contra in discutia respectiva.

In functia de planificare, atributiile pe care le are se vor lega strict de membrii grupului implicat in acest plan de afaceri, managerul de planificare consultandu-se cu restul echipei in legatura cu impactul jucariilor asupra pietei si in cazul unor probleme.

Administrarea site-ului va fi facuta la un nivel profesional; produsele vor avea trecute fiecare caracteristicile in parte,va fi updatat de cate ori intervine o schimbare si va avea un design aparte, pentru a putea fi diferentiat de altul care comercializeaza produse similare.

Z , manager de marketing, se considera o persoana ambitioasa, perseverenta, capabila sa-si indeplineasca sarcinile in timp util. Este responsabila, devotata echipei, sustinand membrii in situatii de criza, comunicativa, dispusa sa-si asume riscuri. Are ca motto „Labor omnia vincit improbus” – „Munca staruitoare biruie toate”, expresie latineasca ce indeamna la sarguinta si perseverenta.Va avea rolul de a integra pe piata si promova produsele firmei, punandu-si in aplicare cunostintele de marketing acumulate in timpul liceului si in primul an de facultate.

V : apreciaza persoanele cu initiativa, cele care sunt hotarate si stiu ce vor de la viata, lucrul in echipa si este perfectionista lucrul acesta ducand-o cateodata la exigenta. Ii plac dead-line-urile si ar face orice ca sa le respecte si crede ca orice lucru realist este realizabil oricat de greu este de atins. Motto-ul ei in afaceri este "Trebuie sa incerci necontenit sa urci foarte sus daca vrei sa vezi foarte departe" Constantin Brancusi.

In cadrul firmei ea ocupa postul de General Manager deoarece obiectivele afacerii se potrivesc cu pregatirea ei, respectiv a lucrat ca baby-sitter si in ONG-uri a lucrat cu copiii din diferite medii. Stie sa coordoneze oamenii si sa ii motiveze. Ca atributii are coordonarea si supervizarea activitatilor, motivarea managerilor, luarea deciziilor si se asigura de bunul mers al afacerii.

K raspunde de activitatea de aprovizionare in cadrul firmei realizate. Acesta este o persoana echilibrata, organizata si comunicativa, calitati esentiale pentru a ocupa acest post si pentru a intretine bune relatii de comunicare, atat cu ceilalti asociati cat si cu partenerii de afaceri. El crede ca numai prin munca si daruire poti realiza lucruri marete. Functia de aprovizionare tinde sa se regaseasca in toate subdiviziunile unei firme, aceasta fiind supusa influentei unor factori extrem de variati El este de parere ca o solutie sa fie performanta trebuie sa integreze informatii despre capitalul disponibil, distributia geografica, nivelul de informatizare al organizatiei,calitatea fortei de vanzari si marketing si tipologiile de produse comercializate. Atributiile sale in cadrul firmei sunt : aprovizionarea cu produse destinate vanzarii.

Cap. 3. DESCRIEREA PRODUSULUI OFERIT

Firma S.C. AGESA S.R.L. are ca obiectiv comercializarea produselor marca DisneyLand Paris. Jucariile Disneyland sunt dorite de fiecare copil deoarece ele provin din taramul jucariilor, acolo unde totul este minunat si fantastic. Se stie ca parintii ar da orice pentru copii lor, inclusiv sa le cumpere jucarii faimoase. Cum nu oricine are posibilitatea materiala sa ajunga la DisneyLand sa isi cumpere aceste jucarii, noi le aducem la ei. Jucariile sunt deja produse si astfel nu va mai fi nevoie de o producere a lor ci de a le trasnporta.

Preview document

Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 1
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 2
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 3
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 4
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 5
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 6
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 7
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 8
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 9
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 10
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 11
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 12
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 13
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 14
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 15
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 16
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 17
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 18
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 19
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 20
Plan de Afaceri Agesa Toys - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri Agesa Toys
    • catalog1.doc
    • plan afaceri AGESA finalizat1.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?