Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2281
Mărime: 43.78KB (arhivat)
Publicat de: Axinte Aldea
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. - Scurta prezentare
  2. - Misiunea
  3. - Compania
  4. - Afacerea
  5. - Produsul
  6. - Marketing
  7. - Analiza SWOT
  8. - Publicitate si promovare
  9. - Concurenta
  10. - Situatie financiara
  11. - Riscuri posibile

Extras din proiect

Scurta prezentare

S.C. AGRO-SOL SRL Segarcea este o Societate Comercială constituită în baza legilor 31/1990, 36/1991, Legii 18/1991.În prezent, societatea are un capital de 105.450 mii lei şi un număr de 3 asociaţi.S.C. AGRO-SOL SRL Segarcea este o societate având capital integral privat.

Societatea efectuează toate lucrările agricole necesare înfiinţării, întreţinerii şi recoltării culturilor de in, canepa, rapita pe terenurile proprii sau la terţi. Produsele agricole obţinute sunt valorificate pe piaţa internă si internationala.

Importanta inului pentru fibra consta in multiplele intrebuintari ale fibrelor cat si ale produselor lui secundare - samanta, turtele, puzderiile, pleava, etc. Fibrele de in sunt rezistente la rupere, la putrezire, si au finete, elasticitate si luciu matasos foarte apreciat. Fibrele scurte (caltii) se utilizeaza la fabricarea hartiei fine, pentru confectionarea sacilor si a panzei de ambalaj. Samanta, faina de seminte si turtele se utilizeaza in medicina. Puzderiile (resturile de tulpina rezultate in urma operatiilor de zdrobit si melitat) servesc ca materie prima pentru confectionarea de placi aglomerate sau la fabricarea glucozei, drept combustibil etc.

Canepa se cultiva pentru continutul sau in fibre naturale in procent relativ ridicat si pentru semintele bogate in ulei sicativ. Fibrele de canepa sunt mai lungi decat cele de in, foarte durabile si destul de rezistente. Fiind rezistente la putrezire, chiar si cand stau in apa, din aceste fibre se confectioneaza ata pentru cizmarie, navoade, foi de cort, odgoane, furtunuri pentru incendii, fitile pentru explozive. Produsele secundare ca : uleiuri, turtele, puzderiile, sunt utilizate in general ca si cele ale inului iar cenusa obtinuta prin arderea lemnului constituie un bun ingrasamant chimic eficient.

Rapita se situeaza pe locul cinci, sub aspectul productiei de ulei comestibil, intre plantele oleaginoase Uleiul de rapita are largi utilizari industriale si alimentare ; turtele de rapita obtinute din procesare au o buna valoare furajera, fiind bogate in proteine(38-42%), glucide si saruri minerale ; paiele de rapita se folosesc in industria materialelor de constructii ; Rapita se recolteaza timpuriu, motiv pentru care constituie o buna premergatoare pentru grau si orzul de toamna .Rapita este o excelenta planta melifera timpurie( asigura circa 50 kg miere/ha).

Obiectivul principal al firmei in prima faza este sa patrunda si sa se mentina pe piata produselor de acest fel. De asemenea isi propune sa organizeze piata de acest tip din Romania si are in vedere incheierea de contracte cu firme de profil din strainatate in scopul comercializarii produselor.

Firma noastra concureaza direct cu S.C Agro – Ind SRL Caracal si SC Agrotech SA Bailesti. Avem avantaj fata de concurenta deoarece detinem utilaje performante si dam dovada de promptitudine in livrarea comenzilor.

SC AGRO-SOL SRL a semnat 7 contracte cu societati interesate de produsele noastre in luna mai 2008.

In continuare firma noastra doreste sa se extinda prin dezvoltarea gamei de produse.

Misiunea

Misiunea nostra este obtinerea unor recolte bogate de in, canepa si mai ales rapita care va deveni o afacere in scurt timp pentru agricultorii romani. Mana de lucru foarte ieftina comparativ cu celelalte tari din UE, costurile de productie foarte avantajoase si, nu in ultimul rand, solul si clima, care sunt atuuri extrem de importante, vor putea face din Romania un jucator important pe piata biocarburantilor dupa anul 2007.

Compania

Societatea a luat fiinţă la data de 20 martie 1991, fiind constituită în baza Legii 36/1991, cu un capital social iniţial în valoare de 2.620.000 lei.

În baza Legii nr. 18/1991 (art.28), prin desfiinţarea C.A.P. Segarcea, o parte din patrimoniul acesteia constituită din construcţii agrozootehnice (silozuri, magazii, grajduri, padocuri animale, depozit de carburanţi), ateliere de mică industrie, maşini, utilaje precum şi terenurile de sub acestea au devenit proprietatea membrilor societăţii AGRO-SOL SRL Segarcea. Protocolul de predare – primire mijloace fixe încheiat cu C.A.P. Segarcea precum şi extrasul de Carte Funciară autentificat de Notariatul de Stat Judeţean Dolj sunt anexate la proiect. În prezent societatea are 3 asociaţi şi un capital social de 105.450 mii lei.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Agro-Sol SRL Suceava.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?