Plan de Afaceri - SC Agro-Victiria Com SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2055
Mărime: 14.00KB (arhivat)
Publicat de: Pavel Oros
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Szeles Monica

Extras din proiect

1.1 ISTORICUL SOCIETATII

S.C. AGRO-VICTIRIA Com. S.R.L a fost infintata in anul 1994 ca S.R.L. conform legii 31/1990, cu capital integral privat, fiind inregistrata la registrul comertului al Jud. Brasov sub nr. 1600/1994. Sediul societatii pana in prezent este in Or. Victoria, str. Victoriei nr. 12/28.

Obiectul de activitate principal il constituie productia agricola vegetala, la realizarea scopului propus - obtinere profitului contribuind si alte activitati auxiliare cum ar fi: prestari servicii mecanizate pentru agricultura, comert – nesemnificativ, cresterea animalelor.

La inceput s-au luat in arenda terenuri agricole de 10 ha, marindu-se in fiecare an, ajungandu-se la ora actuala la 300 ha. Ca baza materiala s-a plecat de la un tractor U 650 cu cateva utilaje aferente. Din productia obtinuta s-a investit in mod constant cumparandu-se alte tractoare cat si utilaje agricole care ne asigura lucrarile mecanice ale intregii suprafete, fara a apela la serviciile altor terti, avand disponibil sa efectuam prestari servicii. Actualmente avem in dotare 6 tractoare U 650, 2 tractoare U 445, 1 TIH 445, 3 combine C 14 – recoltat cereale, 1 tractor John Deere 4240 (145 CP), instalatie de irigat, 3 masini de plantat cartofi SAD 4, pluguri, discuri, grape, remorci, prese de balotat, 2 auto de 5 si 10 t, selector pentru cereale, echipamente pentru intretinerea culturilor si altele. Pentru intretinerea utilajelor, atat reparare cat si stocare pe perioada de neutilizare avem 3 ateliere mecanice si copertine de adapostire pentru toate utilajele. Atelierele sunt dotate cu aparate de sudura electrice si autogen, masini de gaurit, strung SPA 7, freza FUS 23 si altele. Pentru o valorificare a produselor secundare aparute din culturile noastre si pentru continuarea traditiei familiei am dezvoltat sectorul zootehnic ajungand la 50 capete taurine si porcine, achizitionand si un grajd pentru animale cu capacitate peste 120 cap. taurine, intentionand sa ajungem la o capacitate de 100 capete.

1.2 Capitalul societatii

Capitalul social de la infiintare in suma de 100.000 lei a fost majorat astfel in prezent capitalul social subscris si varsat este de 175.000.000 lei, structura actionarului fiind constituita din un membru, detinand 100% din capital.

Forma juridica de constituire este S.R.L., conducerea fiind asigurata de administrator in persoana D-nei ec. Iacob Ligia.

Pentru realizarea obiectivului societatii, in anul 2001 conform bugetului de venituri si cheltuieli, ponderea este detinuta de sectorul vegetal care contribuie cu 88% din totalul veniturilor obtinute din exploatare, celelalte activitati prezentandu-se astfel : prestari servicii mec. :5% ; cresterea animalelor : 4% ;comert : 3%;. Cifra de afaceri realizata in anul 2004 este de 1.198.453 mii lei ; se realizeaza in proportie de 86% din productie agricola vegetala.

1.3 Personalul

AGRO-VICTORIA este o societate dezvoltata ce are ca obiect de activitate serviciile in domeniul agricol. Structura de personal reflecta folosirea in campaniile agricole a personalului sezonier – mai ales campaniile de recoltare, societatea isi desfasoara activitatea permanenta cu un numar de 17 salariati: administratorul societatii care este de profesie economist, cu o experienta in domeniul agricol de 12 ani; un contabil ce a lucrat in domeniu de peste 15 ani; 8 mecanizatori agricoli; 4 soferi; 1 prelucrator prin aschiere; 2 maistri mecanici. Angajarea personalului s-a facut in urma unor interviuri si a avut in vedere varsta (20-45 ani), calificarea si experienta in domeniu.

1.4 Mediul extern

Existenta si activitatea firmei este influentata de o serie de factori generali, care formeaza mediul extern al societatii.

Pe plan national , activitatea in domeniul agricol s-a practicat in cele mai vechi timpuri fiind o indeletnicire traditionala in tara noastra. Ea s-a dezvoltat in mod deosebit dupa anul 1990.

1.5 Obiective

Pentru dezvoltarea si buna functinare a societatii precum si pentru obtinerea unui profit mai satisfacator se urmareste calitatea, cantitatea si eficienta comercializarii, realizarea unor planuri de desfacere pe piata, sporirea cunostintelor si priceperea angajatiilor, definirea principalelor probleme, dupa care solutionarea lor.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Agro-Victiria Com SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Agro-Victiria Com SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Agro-Victiria Com SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Agro-Victiria Com SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Agro-Victiria Com SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Agro-Victiria Com SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Agro-Victiria Com SRL - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Agro-Victiria Com SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de fezabilitate privind achiziționarea de utilaje și mașini agricole

Sinteza a studiului de fezabilitate Societatea SC ALFA SRL are ca domeniu principal de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor...

Studiu de Fezabilitate

A. Date generale Prezentul studiu de fezabilitate este elaborat in conformitate cu prevederile Hotararii nr. 28/2008 din 09/01/2008 privind...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?