Plan de Afaceri - SC Pontus Grand Hotel SRL

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3002
Mărime: 81.45KB (arhivat)
Publicat de: Maxim Enache
Puncte necesare: 8
Universitatea Romano-Americana Bucuresti

Cuprins

  1. 1. SUMAR
  2. 2. DESCRIERE FIRMA
  3. 3. FORMA JURIDICA
  4. 4. ECHIPA SI MANAGMENTUL FIRMEI
  5. 4.1. ORGANIGRAMA
  6. 5. OBIECTIVE SI STRATEGII
  7. 6. PREZENTARE SERVICII
  8. 6.1. MIJLOACE COMERCIALE
  9. 7. ANALIZA SWOT
  10. 8. CONCLUZII

Extras din proiect

HOTEL PONTUS GRAND HOTEL

****

1. SUMAR:

Crearea unei unităţi hoteliere este un lucru destul de dificil, de asemenea si dezvoltarea unei unitati hoteliere este dificila deoarece necesita timp, un departament de marketing serios si personal competent. In ultima perioada se observa o stagnare a acestei piete : piata serviciilor hoteliere. In sezonul estival 2009, gradul de ocupare al litoralului a scazut cu aproximativ 35 % fata de aceeasi perioada a anului 2008 Un procent ingrijorator daca se tine seama de ultimele tendinte ale consumatorilor. Procentul persoanelor de varsta a treia a crescut, deoarece se observa o tendinta de imbatranire a populatiei. In general persoanele de varsta a treia sunt amatoare de petrecere a timpului liber cat mai placut, preferand vacantele in mijlocul naturii unde se pot relaxa. Procentul amintit mai sus se datoreaza preturilor ridicate practicate de celelalte unitati hoteliere si relatia pret-calitate lasa de asemena de dorit. In aceste conditii consumatorii de acest gen de servicii au preferat sa aleaga alte tari cu servicii hoteliere mai avantajoase.Factorii de succes ai acestei afaceri constau in:calitatea serviciilor ;preturile de vanzare a serviciilor ;promovarea numelui si activitatii firmei;gradul de fidelizare al clientilor.

2. DESCRIERE FIRMA:

S.C. PONTUS GRAND HOTEL S.R.L. este situata in statiunea Venus, la 200 m de plaja. S-a ales statiunea Venus deoarece unitatea este foarte bine situata in cadrul statiunii, este aproape de plaja, dispune de plaja privata, concurenta este slaba in aceasta statiune. Nu se afla decat patru unitati hoteliere cu acelasi coeficient calitativ (4 stele) restul unitatilor au un coeficient calitativ inferior. Va fi foarte usor de a penetra piata printr-o politica adecvata de preturi si de a obtine pozitia de lider pe piata serviciilor hoteliere din cadrul statiunii Venus. Unitatea Pontus Grand Hotel are 4 niveluri, 90 de camere, 18 pe fiecare nivel, birourile societatii, 45 de camere cu vedere la mare, restul cu vedere in partea opusa, dispune de piscina, parc de joaca pentru copii,etc.

3. FORMA JURIDICA:

S.C. PONTUS GRAND HOTEL a fost constituit sub forma de SRL, avand un capital social de 1,5 milioane euro. Acesta va fi constituit astfel :

Cladire 550.000 euro

Mobilier, mijloace fixe 750.000 euro

Disponibilitati banesti 200.000 euro

Acesta a fost varsat integral, in momentul constituirii societatii de catre cei doi asociati, ei avand parti sociale egale :

Bucuilac Razvan 550.000 euro clădire

200.000 euro numerar

Acatrinei Andrei 750.000 euro obiecte de inventar

mijloace fixe

Capitalul social a fost varsat integral, precum am mentionat, mai sus, la banca BCR, in data de 20 noiembrie 2010, filiala Mangalia. S-a inregistrat la Registrul Comertului cu nr. R80020816 ,din cadrul judetului Constanta , localitatea Mangalia.

4. ECHIPA SI MANAGMENTUL FIRMEI :

S.C. PONTUS GRAND HOTEL S.R.L. este administrata de catre asociati, ei avand puteri depline, drepturi egale ce le vor exercita impreuna in conformitate cu prevederile legale.Asociatii- administratori suporta pierderile si beneficiaza de profit in mod egal. In cazul lichidarii sau dizolvarii societatii acestea se vor face in conformitate cu prevederile legale.Tot actionarii vor coordona intreaga activitate , vor angaja şi vor controla personalul , se vor ocupa direct de problemele de productie, precum si de contractele pentru aprovizionare.

Personalul are un rol primordial intr-o unitate hoteliera. Intr-o unitate care a primit calificativul de patru stele pretentiile cu privire la personal si nu numai sunt mari. Comportamentul acestora in timpul serviciului trebuie sa fie impecabil. Este foarte greu sa se gaseasca personal pentru aceasta munca deoarece acestia trebuie sa se adapteze conditiilor de stres si oboseala. Acest lucru este valabil in perioada de mijloc a sezonului estival, cand deseori angajati trebuie sa ramana peste program. Nu toti oamenii accepta acest lucru si nu trebuie sa uitam ca acestia sunt angajati doar pe timpul sezonului estival. Cinstea, seriozitatea, responsabilitatea sunt calitatile pe care orice angajat al unitaii trebuie sa le aiba. Lipsa unei cameriste ar provoca pierderi considerabile societatii, de aceea selectarea personalului trebuie sa se faca foarte atent. Selectarea se face de manageri.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Pontus Grand Hotel SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Pontus Grand Hotel SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Pontus Grand Hotel SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Pontus Grand Hotel SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Pontus Grand Hotel SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Pontus Grand Hotel SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Pontus Grand Hotel SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Pontus Grand Hotel SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Pontus Grand Hotel SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Pontus Grand Hotel SRL - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Pontus Grand Hotel SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?