Plan de Afaceri - SC Romapel SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 7936
Mărime: 67.95KB (arhivat)
Publicat de: Marian Pîrvu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: liviu cristea

Extras din proiect

S.C. Romapel SRL este o firma specializata în domeniul telecomunicatiilor si a transmisiilor de date/voce.

Proiectul nostru consta în realizarea propriei retele de transmisii date/voce, retea care va deservi atât clientii din România cât si pe cei din întreaga lume.

Produsele noastre sunt concepute pentru a oferi siguranta, disponibilitate, flexibilitate si sunt sustinute de o echipa de specialisti.

Date generale despre intiatorii afacerii

Firma are sediul social în Bucuresti, cod 021683, Str. Elev Stefan Stefanescu Nr. 3, Bl. 44, Sc. 2, Parter, Ap. 3, Sector 2, locuinta Administratorului firmei, pentru folosinta careia am întocmit un contract de comodat. Asociatii sunt:

- Ilie Gabriela, cu 5 parti sociale, se ocupa în cadrul firmei de coordonarea departametului de Customer  Care;

- Lazar Diana, cu 5 parti sociale, are rolul de administrator al firmei, functia ei fiind de Manager General, ocupându-se de coordonarea departamentelor firmei;

- Neagu Aniela, cu 5 parti sociale, coordoneaza departamentul de Vânzari, având functia de Sales Manager;

- Schiaua Fanuta, asociat cu 5 parti sociale, se ocupa cu tinerea evidentei contabile a firmei.

Suntem studente în anul IV la Facultatea de Comert, din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Atuurile pe care le avem sunt de natura pregatirii în acest domeniu al serviciilor, mai precis, suntem la o facultate care ne pregateste în domeniul afacerilor si administrarii lor. Principalul minus pe care îl avem este cel legat de experienta noastra în administrarea afacerilor. Nici una dintre noi nu a mai condus anterior o afacere, însa suntem încrezatoare în ideea si capacitatile noastre de a o duce la bun sfârsit.

Misiunea firmei

Ne-am propus sa construim, sa dezvoltam si sa perfectionam continuu competentele din sfera comunicatiilor astfel încât oferta noastra sa devina alegerea partenerilor nostri.

Viziunea

Dorim sa ne dezvoltam continuu într-o maniera profitabila si controlata astfel încât sa raspundem asteptarilor pe termen lung a tuturor asociatilor si partenerilor implicati în afacere.

Obiective

Sa devina pâna la sfarsitul anului 2007 unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telefonie.

Sa dezvolte un portofoliu complet de servicii de comunicatii care sa acopere necesarul în toate domeniile de interes.

Conceptul de furnizor de servicii de comunicatii

Furnizarea de solutii de comunicatii de tip corporate este în opinia noastra principala tinta a firmelor specializate dupa liberalizarea pietei de telecomunicatii românesti. Acest concept presupune satisfacerea tuturor necesitatilor în materie de comunicatii voce ale unei companii: telefonie fixa locala, telefonie fixa interurbana, telefonie internationala.

Romapel ofera momentan voce pentru: telefonie fixa locala si long distance (interurbana), telefonie internationala fixa si mobila în tehnologie VoIP, apelare în retelele de telefonie mobila. În curând Romapel va diversifica oferta de servicii prin introducerea sistemului de apelare din retelele de telefonie mobila în reteaua Romapel.

Descrierea serviciului

Serviciul se adreseaza atât persoanelor fizice cât si companiilor, asigurând o paleta larga de avantaje specifice fiecarui segment de piata mentionat.

Caracteristicile sale principale sunt interoperabilitatea, calitatea si controlul direct al utilizatorului asupra preferintelor în utilizarea serviciului.

Interoperabilitatea confera clientilor posibilitatea de a comunica atât în context Internet cât si în mediul reprezentat de retele de telefonie traditionale, fixe sau mobile. De asemenea, solutiile adoptate permit conectarea imediata a utilizatorilor în reteaua Romapel, chiar si fara instalarea unor terminale hardware (ex: varianta SoftPhone), simplificând astfel la maxim procesul de conectare în retea.

Prin prisma faptului ca Romapel este o retea de telecomunicatii virtuala pentru care suportul fizic de transmisie poate fi reprezentat inclusiv de catre mediul Internet, serviciul ofera un grad foarte ridicat de portabilitate geografica în ceea ce priveste locatia postului telefonic abonat, instalarea acestuia nefiind conditionata de alocarea prealabila a unei adrese IP fixe sau reale. Astfel, putem spune ca aria de acoperire a retelei Romapel este aceeasi cu aria de acoperire a retelei Internet.

Nivelul de calitate al serviciului Romapel destinat segmentului de afaceri este asigurat prin utilizarea unor mecanisme de tip QoS (Quality of Service). Modul de transmitere a informatiei nu creeaza brese de securitate, datorita capacitatii sistemului de a opera cu un IP privat. În plus, interceptarea convorbirilor este aproape imposibil de realizat dat fiind faptul ca semnalul audio este transformat în pachete de date care nu urmeaza aceeasi ruta de propagare în cadrul VPN sau Internet.

Modalitati de utilizare

M1  SoftPhone

Solutia presupune instalarea unui simplu program care simuleaza interfata unui telefon normal atât din punct de vedere functional cât si din punct de vedere grafic. Instalarea telefonului virtual (SoftPhone) nu presupune asumarea unui cost din partea clientului, el putând fi descarcat de pe Internet. Aceasta solutie este ideala daca doriti un serviciu telefonic care sa nu presupuna nici o investitie în echipamente. Practic în aceasta situatie serviciul devine functional pentru client în cel mai scurt timp posibil.

De asemenea, solutia SoftPhone are si cea mai mare portabilitate. Cu un SoftPhone instalat pe un laptop puteti beneficia de serviciul nostru oriunde aveti acces la Internet: acasa, la hotel, în aeroport, în orice colt al lumii. Aceasta solutie este cea mai practica, deoarece nu necestia transportul sau configurarea unor echipamente speciale.

Pe de alta parte, SoftPhone este ideal pentru companiile ce dezvolta sau opereaza solutii de tip Call Center. Cu ajutorul unui PC multimedia, solutia functioneaza ca un telefon normal, având si avantajul ca mai multe persoane pot vorbi în acelasi timp în aceeasi încapere, fara sa-i deranjeze pe cei din jur.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 16
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 17
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 18
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 19
Plan de Afaceri - SC Romapel SRL - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Romapel SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Mediului Concurențial pe Piata Telecomunicațiilor din România - Modelul PEST

I. Prezentare principalelor companii de pe piata telecomunicatiilor din Romania Romtelecom Compania Romtelecom a fost fondata in anul 1930, sub...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?