Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2781
Mărime: 348.78KB (arhivat)
Publicat de: Ilie Iosif
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. 1. Configurarea Produsului 4
  3. 1.1 Atribute 4
  4. 1.2 Sistem de susținere 5
  5. 1.3 Diferențierea mărcii 7
  6. 2. Configurarea Prețului 7
  7. 2.1 Strategia de preț 7
  8. 2.2 Nivelul prețului 8
  9. 3. Configurarea Promovării 8
  10. 3.1 Reclama 8
  11. 3.2 Promovarea vânzărilor 11
  12. 4. Configurarea Distribuției 12
  13. 4.1 Extinderea teritorială a distribuției 12
  14. 4.2 Intensitatea canalelor de distribuției și structura canalelor 12

Extras din proiect

Introducere

Acest proiect are ca scop realizarea unui plan de marketing pentru a asigura lansarea cu succes a produsului lampă de birou. Planul se va baza pe cercetările făcute anterior în legătură cu descrierea pieţei şi cercetarea pieţei ţintă.

Astfel, din cele două studii precedente am aflat segmentele pieţei lămpii de birou, avantajele căutate de potenţialii consumatori, caracteristicile pieţei ţintă, concurenţa şi tendinţele pieței. Raportul de cercetare a oferit informaţii cu privire la tipul de produs preferat de consumatori, culoare, material, cât şi preţ.

Produsul nostru se adresează persoanelor implicate în activități de birou care presupun munca zilnică cu documente, acte, scrisori, dosare etc. Produsul este destinat intelectualilor, persoanelor independente ce urmăresc eficientizarea muncii de birou datorită comodității, ușurinței în utilizare și posibilității desfășurării activității în orice timp al zilei.

Lampa de birou este adresată atât femeilor cât și bărbaților din mediul urban, cu vârsta cuprinsă între 20-50 ani, cu un venit de la 1000 RON pâna la 3000 RON.

În urma anchetei pe care am realizat-o rezultatele obţinute sunt favorabile lansării noului model de lampă de birou consumatorilor din orașul Iași. De asemenea, în urma studiului de piaţă, am constatat că preferinţele clienţilor s-ar îndrepta spre o lampă de birou cu lupă având ca principale trăsături lucrul cu precizie înaltă, bec cu halogen şi material plastic metalizat. Culoarea preferată de respondenți este negru, urmată de alb și verde. Ca preţ, majoritatea intervievaţilor ar dori ca produsul să aibă o sumă cuprinsă între 30-50 RON, iar principalul loc de distribuţie spre care ar trebui să ne îndreptăm ar fi magazinul specializat.

În același timp, faptul că am studiat piaţa lămpilor de birou ne-a ajutat la identificarea firmelor concurente şi a produselor oferite de acestea.

În concluzie, în acest proiect vom prezenta mixul de marketing pentru produsul lampă de birou Bright Shine elaborat pe baza studiilor de caz anterioare.

1. Configurarea Produsului

Pentru ca studiul produsului să fie complet, în continuare vom aborda componentele sale capabile să influenţeze percepţia şi cererea pe piață, şi anume atributele (caracteristici fizice), funcţiile şi sistemul de susţinere ale produsului.

1.1 Atribute

Produsul pe care firma S.C. Power of Light S.R.L. urmează să-l lanseze face parte din gama lămpilor de birou. În urma cercetării, am observat că majoritatea persoanelor ce au participat la chestionar, au preferat lampa de birou cu lupă.

Produsul nostru va fi o lampă de birou fabricată din plastic metalizat. Gama de culori a produsului va fi compusă din: negru, alb şi verde, acestea fiind alegerile predominante ale potențialilor consumatori. Asfel, am decis lansarea unei linii de producție în 3 culori, care va acoperi preferințele pieței țintă.

Lampa de birou va fi utilizată cu un bec cu halogen care oferă lucrul cu posibilitatea adaptării luminii în funcție de necesitățile consumatorilor (lumină slabă - intensă).

Inovația introdusă este lupa încorporată care oferă avantajul lucrului de precizie. Utilizarea principală a produsului revine muncii zilnice de birou, utilizării secundare îi revine lucrul de precizie înaltă oferit de becul cu halogen și lupă.

Preview document

Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 1
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 2
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 3
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 4
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 5
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 6
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 7
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 8
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 9
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 10
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 11
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 12
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 13
Plan de marketing pentru produsul - Lampă de birou Bright Shine - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Plan de Marketing pentru Produsul - Lampa de Birou Bright Shine.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?