Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L.

Proiect
10/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 12740
Mărime: 157.67KB (arhivat)
Publicat de: Raul-Faust Miu
Puncte necesare: 9
Facultatea de Stiinte Economice
Universitatea "Petrol - Gaze", Ploiesti

Cuprins

  1. Capitolul I: Prezentarea firmei
  2. 1.1. Scurt istoric 3
  3. 1.2. Obiectul de activitate 4
  4. 1.3. Resursele întreprinderii 5
  5. 1.3.1. Resursele umane 5
  6. 1.3.2. Resursele financiare 7
  7. 1.3.3. Resursele materiale 8
  8. 1.3.4. Resursele informaționale 9
  9. 1.4. Organizarea firmei 9
  10. 1.4.1. Prezentarea structurii organizatorice funcționale 9
  11. 1.4.2. Prezentarea structurii organizatorice operaționale 10
  12. 1.4.3. Prezentarea organigramei 11
  13. 1.4.4. Prezentarea fișei postului 12
  14. 1.5. Obiectivele economice ale firmei în condițiile piței concurențiale 12
  15. 1.6. Relația întreprindere piață 13
  16. Capitolul II:Planul de afaceri-instrument de implementare a strategiilor economice
  17. 2.1. Importanta strategiilor economice pentru activitatea firmei 18
  18. 2.2. Elaborarea strategiilor firmei 20
  19. 2.2.1. Elaborarea strategiilor de top management 23
  20. 2.2.2. Elaborarea strategiilor de afaceri 25
  21. 2.3. Elaborarea planului de afaceri al firmei 27
  22. Capitolul III: Eficiența economică a activității firmei
  23. 3.1. Indicator de exprimare a eficienței firmei. Prezentarea, calculul, analiza acestora 29
  24. 3.2. Indicatori de exprimare a eficienței utilizării resurselor umane. Prezentarea, calculul, analiza acestora 34
  25. 3.3. Indicatorii rentabilității. Prezentarea, calculul, analiza acestora 35
  26. 3.4. Posibilități de creștere a eficienței economice 36
  27. Capitolul IV: Concluzii și propuneri
  28. 4.1. Concluzii 36
  29. 4.2. Propuneri 37

Extras din proiect

1.1.Scurt istoric

The Coca-Cola Company are sediul în Atlanta, Georgia. The Coca-Cola Company este o firmă ce se ocupă cu producerea de băuturi răcoritoare carbogazoase. În prezent, băutura Coca-Cola este cea mai consumată băutură răcoritoare din lume. Este vândută în magazine, restaurante şi aparate în peste 200 de ţări. Este denumită simplu, Coke (o marcă a The Coca-Cola Company în Statele Unite ale Americii din 27 martie, 1944) sau (în Europa şi America) Cola sau Pop.

Produsul care a dat cel mai cunoscut gust s-a născut în Atlanta, Georgia, la data de 8 mai 1886. Dr. John Styth Pemberton, un farmacist local, a produs conform legendei, siropul pentru Coca-Cola într-un vas de aramă pe un trepied, în curtea din spatele casei sale. A dus un borcan cu noul produs la farmacia Jacob's de pe aceeaşi stradă, unde a fost testat, declarat „excelent” şi pus în vânzare cu 5 cenţi paharul. În mod intenţionat (sau în mod accidental, nu se cunoaşte exact), noului sirop i-a fost adăugată apă carbonatată pentru a produce o băutură care a devenit dintr-odată ”Delicioasă şi Răcoritoare” Considerând că ”cei doi C vor arată bine în reclame” Frank Robinson, partenerul şi contabilul doctorului Pemberton, a sugerat numele şi a scris cu acest scris unic marca înregistrată ” Coca-Cola”, ce este acum renumită.

Îmbutelierea în sticle a avut loc în anul 1894, când un om de afaceri din Mississippi, Joseph Biedenham, a fost primul care a pus băutură în sticle. A trimis 12 sticle către Aşa Candler, însă acesta nu a fost impresionat. Deşi era un abil om de afaceri, nu a realizat acest lucru nici atunci când doi angajaţi au cumpărat brandul pentru doar un dolar. În următorii 20 de ani numărul de fabrici urma să crească la peste 1000, iar odată cu dezvoltarea afacerii, ceea ce implică echipamente mai performanţe şi mijloace de transport mai eficace, au permis îmbuteliatorilor să servească tot mai mulţi clienţi. În perioada 1980 a avut loc o serie de schimbări la firma Coca-Cola. A avut loc schimbarea directorului executiv care urma să fie Roberto C. Goizueta, iar acesta avea să schimbe complet strategia firmei Coca-Cola, acesta lansând Coca-Cola Light şi multe altele. Astfel, de la începutul secolului al XX-lea, firma Coca-Cola a dat o luptă continuă cu cei ce doreau imitarea produsului. Firma Coca-Cola a dorit să păstreze unicitatea produsului printr-un ambalaj mereu distinct, iar în 1916 îmbulteliatorii au aprobat sticlă unică. Această a fost înregistrată ca marcă de către Biroul de Investiţii al Statelor Unite în 1977, o onoare ce se acordă numai unui număr restrâns de ambalaje. Sticla s-a alăturat astfel mărcilor înregistrate ” Coca-Cola” înregistrată în 1893, şi ”Coke”, înregistrată în 1945.

În România, Coca-Cola a venit în anul 1991. Unul dintre cele mai importante momente ale istoriei Coca-Cola în România a fost lansarea noului slogan al mărcii ”Viaţă are gust „ în vara anului 2001. Ideea ce a stat la baza conceptului a fost aceea că viaţă de fiecare zi este plină de momente de care ne aducem aminte cu plăcere. Istoria Coca-Cola în România poate fi urmărită prin intermediul promoţiilor şi campaniilor publicitare care iau marcat evoluţia. Mesajele lor au vorbit despre Coca-Cola şi valorile cu care se identifica: momente de neuitat în compania celor dragi, sărbătorite cu o băutură răcoritoare delicioasă şi plină de savoare, rece ca gheaţa , ce ne aminteşte întotdeauna că viaţa are gust.

Coca-Cola înseamnă deja pentru foarte mulţi români mai mult decât un produs de calitate. Ea este un simbol al prieteniei şi al plăcerii de a trăi bucuriile vieţii.

1.2.Obiectul de activitate

The Coca-Cola Company se ocupă cu producerea,distribuirea și vânzarea unei game largi de băuturi non-alcoolice, inclusiv trei dintre cele mai bine vândute mărci din lume: Coca-Cola, Fanta şi Sprite. În plus, portofoliul firmei de produse include o mare varietate de alte băuturi carbonatate şi necarbonatate, precum:

- Sucuri si nectaruri;

- Ape minerale;

- Ceaiuri și cafea;

- Băuturi sportive și băuturi energizante;

- Băuturi îmbogățite cu vitamine și minerale.

Scopul firmei este acela de a oferii consumatorilor o varietate de băuturi răcoritoare care să îndeplinească cele mai ridicate standarde de calitate.

Coca-Cola Hellenic este unul dintre cei 300 de parteneri îmbuteliatori care formează sistemul Coca-Cola, cel mai mare sistem de distribuţie a băuturilor din lume. Activităţile Coca-Cola HBC România joacă un rol strategic în cadrul sistemului Coca-Cola.

În România, sistemul Coca-Cola este format din Coca-Cola HBC România şi Coca-Cola România, o subsidiară a The Coca-Cola Company:

- Coca-Cola România este responsabilă cu implementarea strategiilor de marketing,

administrarea maracilor înregistrate, strategia de ambalare, promovarea în rândul consumatorilor, publicitatea, relaţiile publice şi cercetarea de piaţă.

- Coca-Cola HBC România achiziţionează concentratele, bazele pentru băuturi şi

siropurile necesare preparării băuturilor răcoritoare conform contractului de franciză cu The Coca-Cola Company. În plus ea este responsabilă de comercializarea produselor, administrarea relaţiilor cu marile reţele comerciale, implementarea promoțiilor şi distribuţia produselor. Lucrează îndeaproape cu partenerul lor, The Coca-Cola Company folosindu-şi abilităţile şi activele pentru a-şi satisface clienții şi consumatorii îmbunătăţind în acelaşi timp, calitatea vieţii comunităţilor în care aceştia operează.

Coca Cola HBC România este unicul îmbuteliator din România care produce şi distribuie produsele Coca-Cola.

Coca-Cola HBC România şi-a dezvoltat, începând cu anul 1991 operaţiunile în România, investind masiv în modernizarea liniilor de îmbuteliere din Ploieşti, Timişoara şi Dorna, dar şi în noul centru de distribuţie din Ploieşti. Începând cu anul 2001, Coca-Cola HBC România a investit la nivelul întregului grup 4,7 miliarde de euro în proprietăţi, fabrici şi echipamente pentru modernizarea infrastructurii de producţie şi pentru extinderea disponibilităţii echipamentelor de răcire a produselor sale.

Prin implementarea promoţiilor în colaborare cu partenerii comerciali, intră în contact cu consumatorii lor şi împărtăşesc o bună dispoziţie şi divertisment, oferindu-le o gamă din ce în ce mai variată de produse şi branduri.

Ca parte a experienţei de a savura băuturile preferate, promoțiile reprezintă o excelentă oportunitate pentru consumatori de a participa la diverse evenimente precum activităţi sportive şi culturale, concursuri şi tombole.

În decursul timpului Coca-Cola HBC România a implementat numeroase promoţii de succes, apreciate de consumatori, precum: ” Deschide şi savurează fericirea!”

1.3.Resursele întreprinderii

1.3.1.Resursele umane

Organizaţiile de acest timp tind să-şi recruteze personalul de timpuriu, chiar din facultate, la fel că şi cele de tip club. În cadrul lor se pune accent pe pregătirea angajaţilor pentru a devenii experţi într-un domeniu specific. Cineva angajat în departamentul de marketing nu va ajunge niciodată la producţie. Cultură de academie insistă pe continuitatea profesei şi experienţei profesionale şi pe înţelepciunea instituţională. Sunt recrutaţi cel mai adesea muncitori calificaţi şi necalificaţi, agenţi de vânzări sau pentru trainere, studenţii şi proaspeţii absolvenţi.

Resursele umane, că obiect al pieţei muncii, sunt o categorie a resurselor economice ce sintetizează potenţialul de muncă al societăţii/înteprinderii.

Totalitatea resurselor umane care-şi desfăşoară activitatea în cadrul unei inteprinderi reprezintă personalul înteprinderii.

Personalul înteprinderii cuprinde salariaţi permanent sau temporar, prezenţi la lucru, aflaţi în concediu de odihnă, concediu de boală sau de studii, salarii absenţi motivat sau nemotivat, cei aflaţi în ziua lor liberă, cei trimişi să lucreze în afară înteprinderii, cei aflaţi în deplasare, elevii şi studenţii aflaţi în practică, dacă sunt salariaţi ai înteprinderii.

Structura personalului înteprinderii pe categorii de salariaţi, cuprinde: muncitori, personal operativ, personal cu funcţie de execuţie şi conducere.

A.Muncitorii sunt cei mai numeroși. În funcție de rolul pe care îl îndeplinesc în activitatea înteprinderii, muncitorii sunt grupați în : muncitori direct producători și muncitori indirect producători( auxiliari).

- Muncitorii direct productivi sunt cei care acționează direct asupra obiectelor muncii, cu ajutorul uneltelor, mașinilor, instalațiilor de care dispun( lacătuș, strungari, muncitori de la întreținere, muncitori care realizează piese de schimb).

- Muncitorii indirect producători acționează indirect asupra obiectelor muncii, deplasându-le pentru conservare, prelucrare sau lucrare (muncitorii din activitațile de transport intern, recepționeri, cei care deplasează materialele în afara mașinilor sau depozitelor).

B.Personal operativ există în transporturi, telecomunicații, comerț( conducători, controlori bilete, casieri, telefonisiti, vânzători, factori poștali).

C.Personal cu funcții de execuție și conducere, cuprinde trei categorii de salariați grupați după nivelul de pregătire si locul de muncă, astfel: 1. personal cu funcții de execuție: a)personal cu pregătire liceală sau post-liceală pentru:

Bibliografie

- http://www.rtv.ro/

- https://ro.scribd.com/doc/16660199/36/Personal-structur%C4%83-organizatoric%C4%83-organigram%C4%83

- http://www.seap.usv.ro/~valeriul/lupu/cap1.pdf

- http://www.preferatele.com/docs/marketing/4/macromediul-firmei-m3.php

- https://ro.scribd.com/doc/16660199/36/Personal-structur%C4%83-organizatoric%C4%83-organigram%C4%83

- http://www.asecib.ase.ro/Mitrut%20Dorin/Curs/Gestiunea/01_ModelDescriptiv.pdf

- http://www.listafirme.ro/coca-cola-hbc-romania-srl-474152/

Preview document

Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 1
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 2
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 3
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 4
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 5
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 6
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 7
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 8
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 9
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 10
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 11
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 12
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 13
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 14
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 15
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 16
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 17
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 18
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 19
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 20
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 21
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 22
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 23
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 24
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 25
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 26
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 27
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 28
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 29
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 30
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 31
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 32
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 33
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 34
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 35
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 36
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 37
Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC România S.R.L. - Pagina 38

Conținut arhivă zip

  • Planul de afaceri - Instrument de implementare a strategiilor S.C.Coca-Cola HBC Romania S.R.L..doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?