Politicile de resurse umane ale organizației SC Conelt SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1603
Mărime: 13.01KB (arhivat)
Publicat de: Eufrosina Iordan
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Oana Stanciu
Proiect prezentat in cadrul Facultatii de Stiinte Economice Sibiu

Extras din proiect

1. INTRODUCERE

Transformarile profunde din viata social-economica, politica in virtutea revolutiei tehnico-stiintifice, sunt expresia concreta a necesitatii de schimbare. In cazul acestor modificari esentiale si foarte complexe, rolul determinant il au centrele de decizie, in special interventiile manageriale profesioniste.

Trecerea la o societate democrata este conditionata in mare masura de schimbarea mentalitatii, comportamentului, de noile atitudini, de introducerea si utilizarea unor noi metode si principii, ce sunt însotite de noi forme de gestionare a muncii. Aparitia de noi necesitati si de noi valori individuale, determina cresterea rolului factorului uman, care devine un factor decisiv si, in acelasi timp, unul strategic, din motivul ca o institutie va putea activa eficient doar atat timp cat potentialul uman va fi plasat in top.

2. ASPECTE TEORETICE

Resursele umane sunt primele resurse strategice ale unei organizatii ( societate comerciala, institutie, asociatie, etc), in noua societate informationala capitalul uman inlocuind capitalul financiar ca resursa strategica.

Resursele umane sunt unice in ceea ce priveste potentialel lor de crestere si dezvoltare, in capacitatea lor de a-si cunoaste si invinge propriile limite.

Succesul unei organizatii, gradul de competitivitate al acesteia, pornesc de la premisa ca oamenii sunt bunul cel mai de pret al organizatiei.

Resursele umane constituie un potential uman deosebit care trebuie inteles, motivat si implicat cit mai deplin in realizarea obiectivelor organizatiei. Pentru aceasta, deciziile manageriale din domeniul resurselor umane trebuie adaptate intotdeauna personalitatii si trasaturilor angajatilor.

In teoriile traditionale ale intreprinderii, salariatii erau priviti prin prisma modului in care executau in mod disciplinat anumite operatii prestabilite sau indeplineau anumite activitati. Astfel s-au cristalizat concepte ca "forta de munca", definind totalitatea aptitudinilor fizice si intelectuale utilizate de salariati in procesul muncii. Aceste concepte (forta de munca, mana de lucru) se utilizau la singular definind ansamblul, masa angajatilor, fara a face trimitere la salariati ca indivizi cu persoalitate, nevoi, comportament, educatie, experienta si valori specifice.

In acceptiunea moderna, din perspectiva managementului resurselor umane, oamenii nu sunt angajati doar pentru a ocupa anumite posturi vacante ci, fiecare in parte, pentru rolul lor important pe care il pot avea in cadrul organizatiei. Acest lucru este cu atat mai evident cu cat, in mediul socio-economic actual caracterizat prin concurenta, dinamism si interdependenta, multe din dificultatile sau succesele organizatiilor au la baza resursele umane si managementul acestora.

Preocuparea conducerii organizatiei privind resursele umane necesita precizarea unor reguli de baza, a unor atitudini fata de resursle umane pe baza carora se adopta deciziile. Acest ansamblu de reguli si atitudini constiuie politica organizatiei in domeniul resurselor umane. O politica in domeniul resurselor umane corect formulata trebuie sa tina cont de importanta personalului din cadrul organizatiei, de raspunderea care revine conducerii si de obiectivele generale ce trebuie indeplinite.

3. STUDIU DE CAZ REALIZAT LA SC CONELT SRL

3.1 Descriere sumara a firmei

SC CONELT SRL are sediul in Sibiu, soseaua Alba Iulia, nr.78.

Societatea este inregistrata la Inspectoratul in Constructii al Jud. Sibiu ca societate specializata in executarea lucrarilor in domeniul constructiilor, prevazute in obiectul de activitate.

Experienta profesionala deosebita a salariatiilor a permis indeplinirea totala si permanenta a cerintelor de calitate ale clientilor.

3.1 Generalitati

S.C. CONELT S.R.L. acorda o atentie deosebita identificarii necesitatilor de instruire a personalului propriu pentru realizarea competentei factorului uman, plecand de la premiza ca un element fundamental al sistemului de management integrat (SMI) este tocmai competenta personalului.

Constituie punctul de plecare al unui demers orientat spre progres si deci, una din responsabilitatile conducerii S.C. CONELT S.R.L, care trebuie sa prevada resursele umane necesare pentru realizarea politicii si obiectivelor in domeniul calitatii.

Preview document

Politicile de resurse umane ale organizației SC Conelt SA - Pagina 1
Politicile de resurse umane ale organizației SC Conelt SA - Pagina 2
Politicile de resurse umane ale organizației SC Conelt SA - Pagina 3
Politicile de resurse umane ale organizației SC Conelt SA - Pagina 4
Politicile de resurse umane ale organizației SC Conelt SA - Pagina 5
Politicile de resurse umane ale organizației SC Conelt SA - Pagina 6
Politicile de resurse umane ale organizației SC Conelt SA - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Politicile de Resurse Umane ale Organizatiei SC CONELT SA.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?