Poziționarea firmei Flanco pe piața României

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 6025
Mărime: 42.36KB (arhivat)
Publicat de: Bogdana Mureșan
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Prezentarea generală a firmei

S.C. FLANCO INTERNAȚIONAL S.R.L

Flanco Internațional S.R.L are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul, in magazine specializate, de produse electrocasnice, electronice și IT&C.

Înființat in anul 1992, cînd iși deschide primul său magazin, Flanco a fost inițial implicat in activități de import-export in domeniul electrocasnicelor și mobilei. Numele de Flanco provine de la cel care a înființat această companie, Florin Andronescu ( Florin Andronescu and Company). In 1994, in conjunctura unei piețe încă imature, Flnaco face pionerat in creditul de consum, prin inițierea primului program de vanzare in rate. În perioada 1998-2002, Flanco a introdus in piață sistemul de creditare, cu avans zero și plata in 36 de rate egale, programul de fidelitate pentru clienții săi, garanția extinsă și alte servicii de valoare adăugată.

Flanco a fost preluat de Grupul Flamingo Internațional care mai cuprinde Flamingo și FDC. Flanco, prin rețeaua sa de 95 de magazine, iși menține poziția de lider in retailul de electronice și electrocasnice in ceea ce privește productivitatea magazineleor și a personalului, exprimate in vânzări pe suprafață, respectiv vânzări pe angajat.

Dupa ce a trecut printr-un proces de reorganizare, Flanco a terminat in anul 2010 pe profit raportand o cifră de afaceri de peste 35,4 milioane de lei (8,43 milioane euro) si un profit net de peste 1,2 milionae de lei (300.667 euro).

Pentru anul 2011 Flanco a inregistrat o cifră de afaceri de 65 milioane lei, urmînd ca in 2012 saă depășească pragul de 140 milioane.

La nivelul cotei de piață, datorită companiilor de marketing alternative, retailerul a inregistrat constant o cota de peste 11% in ultimile luni, țintind pentru finalul anului o cotă record pentru companie de 12%.

Pe piața de profil,cea mai bună evoluție a fost inregistrată in sectorul IT, cu o creștere de 16%, in timp ce sectorul de electronice a crescut cu 7%, cel de electrocasnice mici cu 5%, iar cel de electrocasnice mari a stagnat.

Potrivit estimărilor Flanco, piața de retail electro IT din România va atinge valoarea de 1,25 miliarde euro in 2012. Pe termen lung, piața ar putea ajunge la 1,5 miliarde euro in 2013, respectiv 1,8 miliarde de euro in 2014.

Flanco este considerat un deschizător de drumuri in industria de profil, pentru că a construit o rețea de magazine care a rezistat peste timp, și-a imbunătățit mereu oferta și selecția de produse și servicii și a căutat noi modalități de a se apropia de cumpărător. Mai mult, Flanco a fost primul care a comunicat și a avut o identitate vizuală distinctă. Sub sloganul ,,foarte deschis’’ Flanco este cel care zâmbește clientului, care il informează correct, care il ajută să ia decizia potrivită de cumpărare, care găsește soluții pentru nevoile și așteptările fiecăruia, deoarece iși dorește ca fiecare client să se intoarcă in magazine ca să mai cumpere o dată.

Campania de repoziționare și imagine Flanco subliniază valorile mărcii – spiritual antreprenorial, atitudinea de lider, inovația, spiritual de echipă și popularitatea, fiind susținută de noua siglă si noul slogan. Sigla Flnaco păstrează cele doua elemente deja cunoscute – numele mărcii și ștecherul stilizat, insă adduce in prim plan un concept inedit, de zâmbet prietenos, integrat in forma cablului.

Oferta de produse și servicii

In magazinele sale, Flanco oferă consumatorilor o gamă largă de produse electronice și electrocasnice, de la frigidere, mașini de spălat și da gătit, la televizoare și echipamente audio-video, de la sisteme de aer conditionat și aspiratoare la aparate de ingrijire personal și aparatura de bucătărie.

Portofoliul Flanco include un număr de peste 3000 produse sub umbrela celor mai importante branduri internationale.

Mărcile comercializate de Flanco, in calitate de partener autorizat sunt: Akai, Arctic, Ardo, Ariston, Beko, Bosch-Siemens, Braun, Cndy, Electrolux, E-boda, Franke, Fourlis, Galanz, Gorenje, Ignis, Indesit, JVC, LG, Magister, Midea, Moulinex, Panasonic, Polar, Philips, Revlon, Roadstar, Rowenta, Samnsung, Sharp, Sony, Tefal,Veryo, Vortex, Whirlpool și Zanussi. Pe lângă o gamă variată de produse, Flanco oferă consumatorilor săi consultanță in alegerea celor mai potrivite solutii de cumpărare- produse și cele mai eficiente și accesibile sisteme de vânzări in rateDe la laptop-uri, echipamente multimedia, console de jocuri, telefoane mobile, și accesorii, magazinele oferă soluții personalizate și asistențaspecializată.

De asemenea, printre serviciile oferite de către magazinele Future Shop senumară conectarea la internet (abonamente sau prepaid), cartele prepaid de telefonie precum și produse ale principalilor furnizori DTH din România.

Volumul vânzărilor

Potrivit Flanco, in anul 2011, sectoarele de televizoare și electrocasnice incorporabile au avut o dinamica foarte ridicată. Astfel, televizoarele LED și LCD au cresut ca volum în vânzări cu cca 40% in 2011 comparativ cu 2010, televizoarele 3D au cea mai buna evoluție, iar televizoarele CRT (cu tub) au inregistrat cea mai mare scădere de la an la an (aproximativ 60%). Plasmele reprezintă incă un segment de nișă, acesta crescînd cu aproximativ 10% față de 2010.

Preview document

Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 1
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 2
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 3
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 4
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 5
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 6
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 7
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 8
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 9
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 10
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 11
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 12
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 13
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 14
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 15
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 16
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 17
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 18
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 19
Poziționarea firmei Flanco pe piața României - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Pozitionarea Firmei Flanco pe Piata Romaniei.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Politica promoțională la firma de servicii Flanco

S.C. FLANCO S.R.L. a fost prezentat in proiectul nr.1.Din aceasta cauza nu vedem nici un rost sa mai revenim cu informatii deja prezentate. In...

Politici și Strategii de Marketing

1. Date de identificare a firmei Denumirea societăţii: S.C. ALTEX IMPEX S.R.L. Sediu social: Piatra Neamţ, Str. G-ral Dăscălescu nr.15, Bl.T1,...

Ai nevoie de altceva?