Practică firma Supersplendid SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 5798
Mărime: 71.38KB (arhivat)
Publicat de: Marilena M.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Motivație 1
  2. Sinteza raportului de practică 2
  3. I. Prezentarea organizației 4
  4. 1.1. Localizare 4
  5. 1.2. Istoric- înființare, evoluție, privatizare 4
  6. 1.3. Activitatea organizației 5
  7. 1.4. Managementul organizației 7
  8. II. Analiza și interpretarea indicatorilor economico-financiari pe ultimii trei ani 13
  9. III. Identificarea și soluționarea a două probleme manageriale cu impact asupra performanței organizației 18
  10. 1. Apariția retailer-ului Penny Market pe piața pe care activează SuperSplendid S.R.L. 18
  11. 2. Lipsa unui departament de marketig, a personalului calificat în acest domeniu și a acțiunilor specifice acestuia 21
  12. Concluzii 24

Extras din proiect

Motivație

Lucrarea prezentă a fost realizată în perioada 16.06.2014 - 04.07.2014, echivalentul a 60 de ore. Firma SuperSplendid S.R.L. a reprezentat organizația favorabilă penntru desfășurarea stagiului de practică din punctul de vedere al obiectului de activitate și anume, comerțul. Departamentele firmei oferă șansa punerii în practică a teoriei furnizate la cursuri, prin participarea efectivă la desfășurarea activității.

Personal, departamentul de vânzări mi s-a părut favorabil pentru îndeplinirea sarcinilor. Deasemenea, departamentul financiar-contabil mi-a furnizat informații în vederea realizării raportului de practică. Activitatea s-a desfășurat sub supravegherea directorului administrativ.

Menționez că toate datele au fost preluare din interiorul firmei și au fost dezbătute cu personalul de la biroul de contabilitate.

Nu s-au semnalat probleme pe timpul stagiului de practică, în afară de cele prezentate în raportul prezent.

Activitatea desfășurată de mine la firma gazdă a făcut posibilă acumularea unei experiențe, contactul cu o echipă competentă și acumularea de informații pentru luarea unor decizii în cadrul unor evenimente

Sinteza raportului de practică

Firma gazdă este denumită, strategic, SuperSplendid. Este o societate cu răspundere limitată și are sediul în Dorohoi, jud. Botoșani, cu o amplasare prielnică. Domeniul de activitate este comercializare de confecții, alimente, băuturi, electronice/electrocasnice și materiale de construcții și este o firmă de tip supermarket. Primul capitol oferă informații generale despre firmă cum ar fi istoric, evoluție, privatizare.

Sediulfirmei este în aceeași incintă cu supermarketul și are o o suprafață generoasă, este organizat pe raioane, fiecare fiind administrat de personal calificat. Magazinul are ofertă generoasă, raspunzând la nevoile consumatorilor și fiind deschis spre cerere. Activitatea se desfășoară în condiții de siguraanță, onestitate, licite și transparente. Firma se prezintă cu un capital privat de la înființarea sa, în anul 2007.

Capitolul al doilea prezintă situația economico-financiară a firmei, analiza și interpretarea indicatorilor financiari aferenți, pe ultimii trei ani. Se constată prin prezența datelor și a graficelor pentru fiecare indicator evoluția firmei de-a lungul timpului. Indicatorii folosiți în vederea analizei sunt reprezentați de: cifra de afaceri, profit, datorii, active circulante, active imobilizate, capital propriu și număr de angajați. S-a considerat a fi cei mai relevanți pentru a analiza situația economică a firmei pe perioada menționată. Datele au fost preluate de la sediul firmei, din cadrul biroului financiar-contabil și sunt prezentate sub forma graficelor pentru o viziune mai clară asupra evoluției în timp.

Capitolul trei, ultimul totodată, tratează două probleme manageriale cu impact asupra activității firmei, cu care aceasta se confruntă. Problemele sunt reprezentate de apariția concurenței directe în imediata apropiere a firmei SuperSplendid. Organizația a întâmpinat probleme de la deschiderea supermarketului Penny Market, la începutul acestui an. După identificarea problemei s-au luat măsuri de către managerii firmei gazdă în vederea soluționării acesteia. Printre aceste măsuri se numără: reduceri de preț, oferte de week-end, vouchere cadou pentru zi de naștere, reorganizarea mărfii și mărirea ofertei de produse. Se așteaptă la rezultate avantajoase până la începutul lunii octombrie și acestea se vor evalua printr-o anchetă desfășurată pe raza orașului Dorohoi. Soluționarea problemelor este în curs.

A doua problemă este reprezentată de lipsa unui departament de marketing și constientizarea necesității lui. Deasemenea, s-a construit un plan de măsuri cu ajutorul unui grafic GANTT, reprezentat de: anagajarea de personal calificat, deschiderea efectivă a departamentului, efectuarea unui experiment în vederea analizei comportamentului consumatorilor față de schimbarea și oferta firmei.

Concluzionând, lucrarea prezentă tratează situația firmei SuperSplendid S.R.L., descrierea activității și a poziției pe piață, evoluția acesteia și problemele cu care se confruntă în momentul de față.

Preview document

Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 1
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 2
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 3
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 4
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 5
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 6
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 7
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 8
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 9
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 10
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 11
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 12
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 13
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 14
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 15
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 16
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 17
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 18
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 19
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 20
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 21
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 22
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 23
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 24
Practică firma Supersplendid SRL - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Practica Firma SuperSplendid SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?