Practică Radio Terra

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 37 în total
Cuvinte : 7106
Mărime: 1011.17KB (arhivat)
Publicat de: Suzana Timofte
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. Motivatie 1
  2. Sinteza si concluzii 3
  3. Capitolul I 5
  4. 1. Sectorul de activitate 5
  5. 2. Istoric 5
  6. 3. Obiectul de activitate 6
  7. 4. Sediu, filiale, puncte de lucru 8
  8. 5.. Managementul organizatiei 8
  9. 6. Evolutia principalilor indicatori 10
  10. Capitolul II 11
  11. 1. Piata organizatiei 11
  12. 2. Oferta organizatiei 14
  13. 3. Consumatori si clienti 17
  14. 4. Dimensiuni si structura pietei 18
  15. 5. Dinamica pietei 23
  16. 6. Concurenta 31
  17. Capitolul III 35
  18. 1. Politica de pret 35
  19. 2. Politica de promovare 35
  20. 3. Distributia 36
  21. Bibliografie 37

Extras din proiect

Motivatie

Stagiul de practica a fost efectuat la Radio TERRA sucursala Iasi, Pacurari datorita faptului ca acolo am gasit un mediu de lucru deosebit de motivant prin prisma profesionalismului personalului si a contactelor existente intre acesta si mediul de afaceri extern, fapte care te fac sa intelegi un pic mai usor aceasta lume nebuna a afacerilor, in care un rol foarte important il are si riscul

Stagiul de practica s-a desfasurat in mod normal, fara sa apara probleme deosebite. Pe parcursul celor 3 saptamani de practica singurele probleme au fost acelea ca in ceea ce priveste anumite domenii de activitate, printre care si multi dintre indicatorii economici cum ar fi cifra de afaceri, evolutia profitului, active (corporale si necorporale), etc, nu sunt folosite pentru a evidentia evolutia firmei. O explicatie a acestui fapt ar putea fi aceea ca locul unde s-a efectuat practica este doar un punct de lucru si toate datele de acest gen sunt transmise la centru unde probabil sunt analizate. De aceea informatiile in ceea ce priveste acesti indicatori nu prea mi-au putut fi puse la dispozitie, sediul central al radioului fiind la Piatra - Neamt.

De-a lungul celor trei saptamani de practica s-au intercalat astfel notiunile teoretice invatate la cursuri cu cele existente pe piata economica, in viata de zi cu zi. Astfel pe parcursul stagiului de practica am luat cunostinta de structura organizatorica a organizatiei, am intrat in contact cu personalul si managerii, ne-au fost prezentate o parte din criteriile ce definesc cultura organizationala, situatia economico-financiara.

Se poate spune ca in urma unei asemenea experiente, cum este practica, studentii capata si isi definesc noi idei despre lumea afacerilor, acest stagiu putand contribui la formarea lor profesionala, putand fi considerat si o „temelie”.

Alte probleme in ceea ce priveste desfasurarea stagiului de practica nu au fost; astfel lucrurile invatate din activitatea intr-un mediu al oamenilor cu o vointa extraordinara de munca, profesionalism si ambitie vor fi de folos pentru o formare si o realizare profesionala cat mai buna.

Sinteza si concluzii

Dupa participarea la stagiul de practica, un student este capabil sa discearna intre partea teoretica acumulata pe parcursul unui an de studiu si modul in care se realizeaza legatura intre aceasta si lucrul efectiv in echipa in cadrul unei organizatii., acest fapt contribuind hotarator in formarea lui profesionala.

Radio “TERRA” este al patrulea post de radio local din tara si primul din Piatra Neamt, prima emisie fiind in data de 6 noiembrie 1991. Astazi RETEAUA “TERRA RADIO” acopera 2 judete si detine o frecventa in Piatra Neamt, cu acoperire integrala rural - urban, una in Roman si una in Iasi, dupa cum urmeaza:

- Piatra Neamt – 90,9 FM

- Roman – 88,3 FM

- Iasi – 91,1 FM

Radio „TERRA” este un radio al judetului, un radio de informatie locala, muzicala,

de divertisment, cultural si comercial, in aceasta ordine, astfel incat este atins obiectivul de „radio al urbei”.

De asemenea se caracterizeaza printr-un stil familiar, modern si intotdeauna proaspat, cu un tempo usor de ascultat pe o lunga perioada de timp, care place tinerilor si adultilor deopotriva.

Ca vehicul media specializat, postul de radio pune la dispozitia clientilor sai campanii promotionale specifice unui anumit moment sau eveniment din evolutia unei companii, posibilitatea de a obtine bonusuri si gratuitati in spoturi si concursuri, cu un grad foarte mare de interactivitate; studio propriu de productie; compartiment de idee-creatie, creatie artistica a mesajului de promovat; elaborare media-plan; studio digital; specialisti cu experienta deosebita; monitorizare campanie; discount-uri avantajoase de volum; dar si alte avantaje

Segmentul tinta este reprezentat de barbati si femei avand varste cuprinse intre 25 si 55 ani, ascultatori ce se dovedesc a fi bine educati, cu venituri lunare peste medie care cumpara de la bunuri de larg consum, bauturi pana la automobile.

Scopul radio TERRA poate fi exprimat prin oferirea unei game cat mai diversificate si complete de emisiuni, pentru atragerea unui segment de piata cat mai mare si in acelasi timp, aceasta diversitate a programelor sa poata cuprinda si toate nivelurile de varsta.

Intr-un studiu de piata privind eficienta radioului ca ultim mijloc mass media auzit inainte de a merge la cumparaturi, s-a constatat ca acesta atinge valoarea de 30%.

Pentru zilele de joi, vineri si simbata audienta inainte de ora 9.00 atinge 39%, iar pentru intervalul 9.00-12.00 devine 53%

Asa cum audienta radioului creste rapid, tot asa si audienta in cadrul grupului oamenilor de afaceri creste si ea. Oamenii de afaceri au o viata aproximativ la fel ca toata lumea. La fel ca si ceilalti oameni considera ca trebuie sa fie la curent cu noutatile, starea vremii si apreciaza in mod deosebit autoturismele.

Nu exista nici o diferenta ca oamenii de afaceri reactioneaza diferit la reclama prin radio, exceptind cei care isi preselecteaza doar un anumit post de radio (de unde se poate trage si concluzia ca trebuie sa primeze calitatea pentru a-i avea ca ascultatori fideli)

Faptul ca multe reclame n-au aparenta unor oportunitati de afaceri nu inseamna ca nu vor fi ascultate. Audienta reclamelor radio privind afacerile depaseste clar pe cea a presei specializate.

Preview document

Practică Radio Terra - Pagina 1
Practică Radio Terra - Pagina 2
Practică Radio Terra - Pagina 3
Practică Radio Terra - Pagina 4
Practică Radio Terra - Pagina 5
Practică Radio Terra - Pagina 6
Practică Radio Terra - Pagina 7
Practică Radio Terra - Pagina 8
Practică Radio Terra - Pagina 9
Practică Radio Terra - Pagina 10
Practică Radio Terra - Pagina 11
Practică Radio Terra - Pagina 12
Practică Radio Terra - Pagina 13
Practică Radio Terra - Pagina 14
Practică Radio Terra - Pagina 15
Practică Radio Terra - Pagina 16
Practică Radio Terra - Pagina 17
Practică Radio Terra - Pagina 18
Practică Radio Terra - Pagina 19
Practică Radio Terra - Pagina 20
Practică Radio Terra - Pagina 21
Practică Radio Terra - Pagina 22
Practică Radio Terra - Pagina 23
Practică Radio Terra - Pagina 24
Practică Radio Terra - Pagina 25
Practică Radio Terra - Pagina 26
Practică Radio Terra - Pagina 27
Practică Radio Terra - Pagina 28
Practică Radio Terra - Pagina 29
Practică Radio Terra - Pagina 30
Practică Radio Terra - Pagina 31
Practică Radio Terra - Pagina 32
Practică Radio Terra - Pagina 33
Practică Radio Terra - Pagina 34
Practică Radio Terra - Pagina 35
Practică Radio Terra - Pagina 36
Practică Radio Terra - Pagina 37

Conținut arhivă zip

  • Practica Radio Terra.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Raport de practică - Radio Terra

Motivaţia şi modul cuum s-a desfăşurat stagiul de practică Am hotărât să-mi desfăşor stagiul de practică la Radio TERRA pentru că am fost...

Situația Utilităților Publice Chișinău - Salubritate

1. Introducere La compartimentul de asigurare cu utilităţi publice, în comparaţie cu țările din sud-estul Europei, Republica Moldova este cu mult...

Ai nevoie de altceva?