Program de Marketing - SC Ecomoda SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3850
Mărime: 36.00KB (arhivat)
Publicat de: Rafael Murariu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Niga Alexia

Cuprins

  1. 1. Descrierea activităţii
  2. 1.1. Istoricul firmei şi a activităţii
  3. 1.2. Poziţia pe piaţă
  4. 1.3. Bariere şi oportunităţiale dezvoltării firmei
  5. 1.4. Avantaje / Dejavantaje
  6. 2. Analiza mediului de afaceri
  7. 2.1 Analiza micromediului
  8. 2.2 Analiza macromediului
  9. 3. Analiza SWOT (puncte tari / slabe, oportunităţi / ameninţări)
  10. 4. Obiective şi strategii de marketing
  11. 5. Bugetul de marketing
  12. 6. Controlul şi evaluarea programului
  13. 7. Concluzii

Extras din proiect

1. DESCRIEREA ACTIVITĂŢII

Numele firmei: Societatea Comercială ECOMODA SRL

Natura capitalului: privat

Tipul de activitate: vânzare

Portofoliu: pune la dispoziţie o gamă largă de produse de îmbrăcăminte:

- cămăşi damă

- pantaloni de stofă

- tricouri damă

- lenjerie intimă

- fuste, etc.

Asociaţii principali sunt:

- Stanca Ana Maria – 24 de ani, absolventă a Facultăţii de Ştiinţe Economice, promoţia 2 003 necăsătorită, domiciliată în Suceava.

- Stanca Lorena – 23 ani absolventă a Facultăţii de Asistenţă Socială , promoţia 2004, necăsătorită, domiciliată în Suceava.

- Denumirea firmei: a fost pusă de comun acord. Acest nume reprezintă gama sortimentală a firmei - care este foarte largă cuprinzând produse de ultimă modă.

Adresa firmei: intenţionăm închirierea unui spaţiu comercial in complexul studenţesc eventual centru.

Servicii: oferă spre vânzare o mare varietate de produse originale la preţuri minime. Magazinul nostru se adresează vârstei a II a, mai exact persoanelor cuprinse între 15 – 25 de ani. Asta nu înseamnă că persoanele trecute de această vârstă nu pot cumpăra produsele noastre.

Vom încerca cât mai mult sa avem preţuri scăzute la produse de calitate, originale de firme de prestigiu cum ar fi Prada, Helene, Kenvelo, Miss Sixty, Gas, Nike, Adidas, etc. şi în acelaşi timp să aducem îmbrăcăminte pentru toate gusturile ( casual, sport, elegant ) şi pentru toate buzunarele. Poate la început preţurile vor fi puţin mai ridicate pentru că vor fi foarte multe cheltuieli cu înfiinţarea firmei care vor trebui acoperite cat mai repede din profitul obţinut.

1.1. POZIŢIA PE PIAŢĂ

Firma noastră SC ECOMODA SRL va fi o firmă cu un portofoliu vast. Vom importa haine de la diverşi furnizori de diferite mărimi, culori, modele şi de diferite firme. Pentru început ne propunem să deschidem un magazin în complexul studenţesc.

Mai întâi vom parcurge etapele necesare înfiinţării firmei, vom întocmi toate actele necesare, iar după aceea vom căuta să închiriem pentru deschiderea magazinului. Ne vom asigura că este un loc curat, întreţinut şi apoi ne vom ocupa de modernizarea locului şi anume ne vom ocupa de zugrăvire, dacă este cazul de înlocuirea tâmplăriei vechi cu tâmplărie de aluminiu şi geam termopan, de dotare a localului cu aer condiţionat, etc.

Acestea sunt nişte idei mai greu de pus în practica deoarece necesită destul de mulţi bani de care în momentul de faţă nu suntem siguri că dispunem. Vom începe să mobilăm spaţiul cu rafturile necesare pentru marfa care urmează sa o aducem şi cu două cabine de probă.

1.2.BARIERE ŞI OPORTUNITĂŢI

Dacă spaţiul găsit este amplasat aşa cum ne dorim în Complexul Studenţesc vom face un studiu de piaţă pe potenţiali viitori clienţi pentru a stabili care sunt cele mai căutate produse în momentul de faţă. ( exemplu: în această vară se caută hainele viu colorate – roz, portocalii, verzi, galbene – deci vom căuta să satisfacem dorinţele pieţei ţinta şi să aducem produse de acest gen )

Vom stabili furnizorii de la care vom lua marfă şi în funcţie de bugetul disponibil vom începe să aprovizionăm magazinul.

După parcurgerea acestor etape ( aprovizionare, modernizare a spaţiului şi aprovizionare cu marfă )magazinul nostru va avea nevoie de „ puţină ” reclamă pentru ca viitori noştri clienţi să afle de existenţa noastră. În primul rând vom da o petrecere în cinstea inaugurării magazinului la care vor fi invitaţi toţi cei interesaţi şi în special un post de televiziune local pentru promovarea firmei.

Apoi vom apela la mai multe metode publicitare:

- împărţirea de pliante ( fluturaşi ) care să cuprindă informaţii legate da magazinul nostru care să cuprindă în primul rând adresa magazinului, orarul magazinului, şi o parte din gama sortimentală a acestuia. Aceste pliante vor fi împărţite în special în locurile pe unde piaţa vizată adică tinerii umblă cel mai mult. ( în complex - pe stradă şi în cămine şi prin centru )

Preview document

Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 1
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 2
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 3
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 4
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 5
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 6
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 7
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 8
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 9
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 10
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 11
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 12
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 13
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 14
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 15
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 16
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 17
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 18
Program de Marketing - SC Ecomoda SRL - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Program de Marketing - SC Ecomoda SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Economia întreprinderii - SC Uka SRL

1.Prezentarea firmei S.C. “UKA” S.R.L. este o societate comercială cu raspundere limitată, cu sediul în Braşov, str. Turnului nr.15 ce a fost...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?