Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2265
Mărime: 546.31KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihaela Moisa
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – Universitatea Al. I. Cuza

Extras din proiect

Firma SC BUREX.SRL este o societate comercială cu capital privat, înfiinţată în 2005 având sediul central în România, în localitatea Iaşi, Str Frunzelor, nr.20. Principalul obiectiv de activitate l-a constituit producerea şi comercializarea pe piaţa românească a produselor de igienă pentru casă, respectiv bucătărie.

Compania SC Burex SRL oferă o gamă diversificată de produse, cele mai importante fiind: bureţi de vase, saci menajeri, detergenţi, balsam.

Titlul cercetării

„Cercetarea de marketing a buretelui de vase”

Problema decizională

Într-o lume în care unul dintre cele mai importante lucruri este curăţenia, compania vine în ajutorul consumatorilor cu un produs extrem de practic în orice bucătărie. Un produs specific pentru firma Burex este buretele de vase, cu ajutorul căruia compania intră pe o piaţă deja existentă.

Societatea s-a remarcat pe piaţa autohtonă prin prestanţa serviciilor şi a produselor de calitate. În ultimul timp, însă, s-a constatat o uşoară relaxare a cererii pe piaţă pentru produsele noastre.

Fiind în centrul atenţiei clientul, consiliul directoral îşi pune întrebarea dacă ar fi bine sau nu să lanseze un nou produs, buretele de vase cu detergent încorporat.

Obiectivele cercetării

1. Cunoaşterea opiniei cumpărătorilor cu privire la calitatea, preţul şi designul buretelui de vase pentru diversificarea şi îmbunătăţirea noului produs ce urmează a fi lansat de compania noastră.

2. Gradul de interes manifestat de consumatori raportat la noul produs ce urmează a fi lansat pe piaţă (buretele de vase cu detergent încorporat), dacă aceştia consideră produsul ca fiind eficient.

3. Durata de utilizare a buretelui de vase în condiţii normale de igienă.

4. Dorim să aflăm dacă consumatorii bureţilor de vase sunt informaţi cu privire la firmele producătoare ale acestora pentru a şti astfel cum să ne facem compania cunoscută în viitor.

Metoda cercetării

Ca metodă de cercetare vom folosi ancheta (cercetare cantitativă). Ne-am propus ca aceasta să fie de tip stradal. Considerăm că spre deosebire de ancheta telefonică, poştală sau prin internet, ancheta de tip stradal ne permite iniţiativa alegerii persoanelor, în rândul marelui public, contactul direct cu respondenţii, putându-le explica astfel eventualele nelămuriri. De asemenea avem avantajul unui grad ridicat de sinceritate, observând ulterior reacţiile acestora. Instrumentul utilizat în cercetarea de marketing este chestionarul.

În funcţie de metoda aleasă (ancheta) vom elabora şi un plan de sondaj:

-unitatea de sondaj – persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani;

-mărimea eşantionului – chestionarele le vom aplica pe un număr de 30 de persoane;

-metoda de eşantionare – aleatoare ( pe stradă, în parc, vom observa persoanele, în special femei, dacă se încadrează în categoria de vârstă aleasă, apoi le vom aborda ).

La realizarea chestionarului am folosit întrebări închise (exemplu: Întrebarea numărul 1), întrebări deschise (exemplu: Întrebarea numărul 4, Întrebarea numărul 7), întrebări cu răspunsuri multiple sau semi-deschise (exemplu: Întrebarea numărul 3, Întrebarea numărul 5, Întrebarea numărul 6 etc).

Mai întâi chestionarul a fost pretestat pe un eşantion restrâns de respondenţi pentru a verifica gradul de înţelegere al întrebărilor ( a se vedea anexa A ). După acest proces de testare am corectat chestionarul ( a se vedea anexa B ) şi am început cercetarea propriu-zisă.

Chestionarul

Chestionarele vor fi înmânate respondenţilor folosindu-se următoarea formulă introductivă:

“ Bună ziua!

Numele meu este şi reprezint firma SC.Burex.SRL din România. În scopul diversificării şi îmbunătăţirii bureţilor de vase fabricaţi de companie ne este necesară cunoaşterea motivaţiilor dumneavoastră de cumpărare/necumpărare. În acest sens, vă rugăm să aveţi amabilitatea de a ne răspunde la următoarele întrebări

Preview document

Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase - Pagina 1
Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase - Pagina 2
Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase - Pagina 3
Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase - Pagina 4
Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase - Pagina 5
Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase - Pagina 6
Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase - Pagina 7
Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase - Pagina 8
Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase - Pagina 9
Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase - Pagina 10
Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Proiect Cercetare de Marketing - Burete de Vase.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?