Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 5428
Mărime: 3.17MB (arhivat)
Publicat de: Faust Rotariu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Capitolul I: Fişa de prezentare a firmei

1. Denumirea societăţii: SC.BLINDS DESIGN SRL

2. Data înfiinţării: 10.10. 2011

3. Număr de înregistrare la Registrul Comerţului: J16/1010/2011

4. Forma juridică: Societate cu răspundere limitată ( S.R.L.)

5. Adresa fabricii: Colibaşi, strada 25 Septembrie, nr.5.

6. Adresa sediul social: Oraşul Mioveni ,BD. Dacia, Bl. V2, SC. B, Parter.

7. Obiectul principal de activitate al acestei întreprinderi este producerea jaluzelelor verticale,orizontale roletelor,panelurilor iar obiectul secundar de activitate este reprezentat de comercializarea,transportul şi montarea acestora.

8. Codul CAEN:

1392 - Fabricarea de articole confecţionate din textile (cu excepţia îmbrăcămintei şi lenjeriei de corp);

4751 Comerţ cu amănuntul al textilelor, în magazine specializate

4719 Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare

7410 Activităţi de design specializat;

9. Această societate comercială are 2 asociate: Marin Mirela şi Toader Elena..

Între cele două asociate există o relaţie personală bazată pe încredere deoarece acestea sunt verişoare , există o relaţie de cooperare şi de sprijin reciproc, deoarece Marin Mirela contribuie la constituirea capitalului social cu un apartament şi două calculatoare, active pe care cealaltă asociată nu le deţine pentru a demara singură această afacere,însă aceasta, la rândul său, îşi varsă aportul în numerar.

10. Capitalul social este în valoare de 160.000 RON. Marin Mirela aduce ca aport un apartament în valoare de 100.000 RON care reprezintă sediul social al firmei şi două calculatoare în valoare de 5.000 RON necesare pentru evidenţa contabilă şi pentru alte operaţiuni.

Aşadar, Marin Mirela deţine 105.000 părţi sociale cu o valoare nominală de 1 RON∕ parte socială, iar Toader Elena deţine 55.000 părţi sociale cu o valoare nominală de 1 RON∕ parte socială.

Toader Elena contractează un credit bancar în valoare de 55.000 RON cu care achiziţionează materiile prime, materialele consumabile, materialele de natura obiectelor de inventar, ambalajele, mobilierul, aparatura birotică. O parte din această sumă este utilizată pentru plata salariilor, furnizorilor, pentru plata chiriei depozitului în care se desfăşoară activitatea întreprinderii.

11. Banca cu care SC. BLINDS DESIGN SRL colaborează pentru efectuarea diferitelor operaţiuni este BRD - Groupe Société Générale deoarece este cea mai apropiată de sediul firmei , ceea ce presupune o reducere a cheltuielilor de transport şi a bugetului de timp, comisioanele percepute sunt mai mici comparativ cu celelalte bănci, iar gradul de încredere este foarte ridicat.

Contul IBAN este: RO46BRDE0000060012800073.

12. Numărul de salariaţi: 8

13. Premisele înfiinţării firmei:

Am ales acest obiect de activitate deoarece oamenii încearcă să se adapteze la schimbările mediului înconjurător. În urma unei analize atente, am constatat că din ce în ce mai multe persoane îşi însuşesc elementele care ţin de noutate. Aşadar, SC. BLINDS DESIGN SRL aduce pe piaţă un produs inovativ care se va găsi cu siguranţă în casele tuturor.

Dat fiind interesul manifestat de oameni pentru jaluzelele verticale, ne-am gândit să le inovăm, îmbinând în mod armonios culorile cu preferinţele clienţilor.

Aşadar , clientul va alege o culoare şi un imprimeu pentru o faţă a jaluzelei, iar pentru cealaltă faţă o altă culoare sau un imprimeu diferit, pentru ca acesta să poată modifica aspectul interior sau exterior al camerei atunci când doreşte, printr-un sistem care permite rotirea lamelelor în sens invers.

Acest sistem va constitui avantajul competitiv al firmei noastre.

Cu siguranţă doamnele vor agrea această metodă de a oferi un aspect foarte plăcut locuinţelor, protejându-se totodată şi de razele solare. De asemenea pot fi utilizate cu succes în decorarea birourilor, pentru a crea un cadru propice desfăşurării diferitelor activităţi.

Capitolul II: Analiza pieţei pe care va acţiona firma

1. Principalele aspecte ale pieţei produsului

Deşi criza economică a afectat bugetele tuturor, piaţa jaluzelelor este în creştere deoarece oamenii au tendinţa de a economisi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă.În plus, locuitorii din oraşul Mioveni au putere mare de cumpărare datorită existenţei platformei industriale Dacia- Renault, de unde rezultă faptul că piaţa jaluzelelor are potenţial.

Mai mult,deşi sunt mulţi producători de jaluzele în judeţul Argeş , există în continuare cerere pentru aceste produse, ea nefiind acoperită nici calitativ, nici cantitativ de către oferta existentă.

2. Analiza principalilor trei concurenţi

În judeţul Argeş concurenţa este acerbă, iar acest lucru ne ajută să creăm o ofertă deosebită pentru clienţii noştrii, atât din punct de vedere al calităţii ,cât şi în ceea ce priveşte preţul produselor. Câţiva dintre concurenţii existenţi pe acestă piaţă sunt: Solar Systems& Design S.R.L, Fish-self Constant S.R.L, Gdg Promotion Group S.R.L, Mentor Building S.R.L, Quito S.R.L, S.C. Rolldesign Pitesti S.R.L, Emian Group S.R.L.

Preview document

Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 1
Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 2
Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 3
Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 4
Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 5
Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 6
Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 7
Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 8
Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 9
Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 10
Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 11
Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 12
Proiect de înființare al unei întreprinderi - SC Blinds Design SRL - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Infiintare al unei Intreprinderi - SC Blinds Design SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Seră de plante aromatice și medicinale

Capitolul I Fişă de prezentare a firmei: Denumirea societăţii: SERA DE PLANTE MEDICINALE ŞI AROMATICE STÂLPENI Anul înfiinţării: 2011 Forma...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?