Raport de practică - Nordic2

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 32 în total
Cuvinte : 12586
Mărime: 12.12MB (arhivat)
Publicat de: Angel Iosif
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Motivaţie 2
  2. Sinteza raportului 3
  3. Capitolul I : Prezentarea organizaţiei
  4. 1.1. Sectorul de activitate 6
  5. 1.2. Istoric: înfiinţare, evoluţie, privatizare 6
  6. 1.3 Obiectul de activitate 8
  7. 1.4. Sediul, filiale, puncte de lucru 10
  8. 1.5. Analiza evoluţiei principalilor indicatori: cifra de afaceri; venituri; cheltuieli; profit; număr personal; active – necorporale, corporale 10
  9. Capitolul II
  10. 2.1. Managementul organizaţiei 11
  11. - structură organizatorică (organigrama) 11
  12. - managerii 13
  13. 2.2. Personalul organizaţiei 14
  14. 2.3. Piaţa organizaţiei 15
  15. 2.4. Oferta organizaţiei 17
  16. 2.5. Consumatori şi clienţi 22
  17. 2.6. Dimensiunea şi structura pieţei 25
  18. 2.7. Dinamica pieţei 27
  19. 2.8. Concurenţa 27
  20. Capitolul III
  21. Concluziile raportului şi opiniile studentului 30
  22. Bibliografie

Extras din proiect

Motivaţie

Pentru orice student alegerea locului de efectuare a stagiului de practică trebuie să fie un lucru căruia să îi acorde o atenţie maximă şi pe care să îl facă cu cea mai mare seriozitate. Spun acest lucru pentru că practica reprezintă – cel puţin pentru mine, dacă nu şi pentru toţi ceilalţi colegi ai mei – o perioadă de formare propriu-zisă pentru ceea ce ne aşteaptă atunci când vom ieşi de pe băncile facultăţii. Este o perioadă în care „punem în practică” ceea ce am învăţat la facultate, pentru că, cu toţii ştim prea bine că degeaba cunoaştem perfect teoria unui anumit domeniu dacă nu ştim să o aplicăm în practică. A aplica în practică teoria înseamnă a lua legătura cu piaţa caldă a vânzărilor, adică cu retalerii care operează cu clientul final.

Poate că vom reuşi cu toţii să „trecem” mai greu sau mai uşor prin facultate, dar atunci când va veni momentul să aplicăm ceea ce am învăţat nu ne va mai fi cu siguranţă la fel de uşor să continuăm ceea ce am început în momentul în care ne-am înscris la facultate pentru că totul se învaţă pe parcursul vieţii, experienţa în practică punându-şi cuvântul în orice domeniu.

În momentul în care a trebuit să mă decid unde voi face practica anul acesta, m-am gândit mai întâi la un „loc” de unde aş vrea să fac cumpărături, unde m-aş simţi bine şi sigur să cumpăr produsele de care am nevoie şi nu în ultimul rând de unde aş avea ceva de învăţat. M-am gândit că ar trebui în primul să găsesc nişte persoane care să fie dispuse să îmi împărtăşească şi mie câte ceva din micile „secrete” ale comerţului, care bineînţeles să îmi fie de ajutor în viitoarea mea carieră.

Nu am stat mult pe gânduri şi am ştiut din prima clipă că echipa care conduce cu atâta eficienţă magazinul „Nordic2” din Dorohoi, judeţul Botoşani, ar fi dispusă cu siguranţă să îmi vină în ajutor.

Primul motiv pentru care am decis să apelez la ajutorul acestei echipe, şi mai ales la ajutorul doamnei Elena Mihaela Doroftei, a fost faptul că este singurul minimarket din oraşul Dorohoi care a reuşit să câştige în ultimii 2 ani premii cu care se pot mândri, şi anume în anul 2006, în cadrul Premiilor Magazinul Progresiv, ediţia a II-a, magazinul „Nordic2” a luat premiul pentru cel mai bun manager al unui mic magazin privat (premiu acordat doamnei Elena Mihaela Doroftei). Premiile Magazinul Progresiv au fost organizate de revista „Magazinul Progresiv”, revistă de specialitate, editată de CMG România S.R.L.

În anul acesta, la Premiile Comerţului Tradiţional, ediţia a II-a, firma a câştigat Marele Premiu al concursului organizat de revista „Piaţa” şi compania „Metrou Cash & Carry” şi Premiul pentru cea mai bună strategie de marketing în categoria 0-100 m.p. Aceste premii reprezintă un adevărat punct tare pe care îl are magazinul faţă de toţi ceilalţi concurenţi ai săi, motiv pentru care am decis să efectuez stagiul de practică la acest magazin.

Marele Premiu - Mitexim SRL, Dorohoi

Premiul consta într-un voucher de cumpărare, de 10.000 euro, valabil în reţeaua Metro Cash & Carry

Mihaela Elena Doroftei, administratorul Mitexim SRL - laureata Marelui Premiu-, îl are alături pe directorul de operaţiuni Metro Cash & Carry, Vladimir Vava (primul din stânga)

Seriozitatea, pregătirea profesională de care a dat dovadă şi dă în continuare doamna Elena Mihaela Doroftei împreună cu colaboratorul dumneaei Paul Petru Pavlovici, m-au motivat să vreau să învăţ câte ceva de la aceşti oameni. Reuşitele dumnealor se datorează faptului că ei consideră că, în primul rând, „comerţul este o artă – arta de a oferi tuturor clienţilor produsele de care au nevoie, la preţuri accesibile, pentru a-şi satisface nevoile”, şi pentru a fi câştigător, cred dumnealor, trebuie să-ţi PLANIFICI să câştigi, trebuie să TE PREGĂTEŞTI să câştigi şi apoi vei avea tot dreptul să TE AŞTEPŢI să câştigi.

Sinteza raportului

Raportul de practică este structurat pe trei capitole care fac referire la prezentarea firmei „Mitexim S.R.L.”, mai exact a magazinului „Nordic2” din oraşul Dorohoi.

În capitolul I al raportului de practică este ilustrat în primul rând sectorul de activitate al magazinului „Nordic2” şi anume comerţ cu amănuntul în magazinele nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun (conform certificatului de înregistrare la Oficiul Registrului ).

În continuare este prezentat istoricul magazinului cu date referitoare la momentul înfiinţării şi la evoluţia acestuia din momentul lansării pe piaţa dorohoiană şi până în prezent. Astfel putem spune că firma „Mitexim S.R.L.” împlineşte anul acesta 10 ani de la înfiinţare (fiind înfiinţată în anul 1997), iar magazinul „Nordic2” sărbătoreşte tot în acest an 5 ani de la înfiinţare (fiind înfiinţat în anul 2002).

Din momentul înfiinţării şi până în prezent magazinul „Nordic2” s-a „perfecţionat” în permanenţă din toate punctele de vedere astfel încât în anul 2006 s-a făcut trecerea de la servirea asistată la autoservire, fiind primul magazin din oraşul Dorohoi care a realizat acest lucru. De asemenea s-a avut în vedere realizarea unui spot publicitar difuzat pe postul de televiziune locală şi a unor sacoşe personalizate, iar etichetele produselor au fost inscripţionate cu numele magazinului, pentru a dezvolta notorietatea sa.

Preview document

Raport de practică - Nordic2 - Pagina 1
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 2
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 3
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 4
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 5
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 6
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 7
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 8
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 9
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 10
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 11
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 12
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 13
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 14
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 15
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 16
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 17
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 18
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 19
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 20
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 21
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 22
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 23
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 24
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 25
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 26
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 27
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 28
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 29
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 30
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 31
Raport de practică - Nordic2 - Pagina 32

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica - Nordic2.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?