Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fără Stăpân

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 3862
Mărime: 24.29KB (arhivat)
Publicat de: Betina Tudor
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. 1. Proiect – natura şi scop
  2. 2. Ciclul de viaţă al proiectului
  3. 3. Alegerea proiectului
  4. 4. Organizarea proiectului
  5. 4.1.Planificarea proiectului
  6. 4.2.Echipa de proiect
  7. 4.4.Estimarea costurilor şi Bugetul
  8. 4.5.Rezolvarea probelmelor legate de proiect
  9. 4.6.Finalizarea proiectului
  10. 5. Rezultatul proiectului

Extras din proiect

1. Proiect – Natura şi Scop

România se afla pe un loc fruntaş în topul ţărilor cu cel mai mare număr de câini şi pisici fără stăpâni, ceea ce a devenit deja o problemă naţională, atât datorită numărului mare şi în continuă creştere a acestora, cât şi datorită agresivităţii de care dau dovadă o parte din câinii fără adăpost. În rezolvarea acestei probleme, populaţia s-a împărţit în două mari tabere: una care doreşte prin orice mijloace ( inclusiv eutanasierea lor) eliminarea pisicilor şi câinilor vagabonzi de pe străzi şi alţii care caută soluţii pentru salvarea lor.

Proiectul nostru , prin definiţie, are în vedere schimbarea acestei situaţii, încercând, în oarecare măsură, să împace cele două tabere. În acest scop, Organizaţia ,,Cutu- Cuţu”, are în vedere desfăşurarea unui proiect prin care o parte din problema animalelor fără stăpâni să se soluţioneze

Această organizaţie a luat fiinţă în anul 2008 din iniţiativă iubitorilor de animale oripilaţi de situaţia acestor ,, suflete’’ din Romnia şi ea luptă pentru drepturile acestora în primul rând la viaţă, şi nu în ultimul rând la o viaţă mai bună. Sediul central al organizaţiei se afla la Bucureşti , iar de când a luat fiinţă, ,,satelitii’’ acesteia s-au extins în toată ţara, existând în fiecare oraş mare. Este una dintre puţinele organizaţii de acest fel din România care cooperează la nivel mondial cu alte organizaţii şi asociaţii în vederea protejării animalelor şi prima organizaţie care a militat pentru introducerea în ţara noastră a poliţiei animalelor.

În urma cercetariilor realizate de Organizaţie, a reieşit faptul că situaţia actuală din România se datorează lipsei de educaţie şi informare a oamenilor, reeducarea şi informare cu privre la castrarea, educarea, îngrijirea animalului , locurile şi campaniile prin care acestea se pot face gratuit reprezintă, pe lângă soluţionarea problemei animalelor fără stăpân , un al doilea mare obiectiv al proiectului nostru.

Proiectul nostru are în vedere realizarea unor petreceri în marile oraşe ale ţării care se vor adresa publicului larg, cu scopul de a determina oamenii să adopte animale sau să le castreze gratis pe cele pe care le deţin. Ca orice petrecere mare, fiecare va dura câte 3 zile în fiecare mare oraş pentru a oferi şansa fiecărui iubitor de animale să-şi fundamenteze decizia de a adopta şi pentru a le oferi şansa de a se informa.

2. Ciclul de viaţă al proiectului

Având în vedere, amploarea problemei care a stat la baza realizării acestui proiect , ciclul de viaţă al proiectului nu este unul tocmai scurt. Se preconizează, în funcţie de gradul de conştientizare a necesităţii rezolvării acestei probleme din partea oamenilor, că timpul alocat desfăşurării acestui proiect să fie de minim un an de zile.

Fazele ciclului de viaţă al proiectului:

- Concepţia: este faza în care proiectul nostru a luat naştere din dorinţa de a rezolva într-un mod cât mai plăcut problema animalelor fără stăpân şi am identificat modalitatea prin care acest proiect se va desfăşura. În urma cercetărilor realizate prin intermediul interogării unui eşantion reprezentativ pe baza sondajului ( ca modalitate de cercetare) şi pe baza chestionarului ( că instrumet de cercetare), am estimat succesul acestui proiect în jurul valorii de 85%. Costurile previzionate sunt destul de ridicate ( aproximativ 900.000 euro), dar cea mai mare parte din acestea vor fi acoperite de donaţiile pe care Organizaţia ,,Cuţu –Cutu’’ le-a strâns până în prezent, restul fiind acoperit de primăriile în care se vor desfăşura respectivele petreceri, deoarece acest proiect este susţinut şi de instituţiile statului.

Pe baza celor arătate mai sus, am aprobat implementarea proiectului.

- Naşterea şi dezvoltarea: în această fază, am decis principalele judeţe în care se vor organiza petrecerile şi anume : Bucureşti ( unde se afla cel mai mare număr de câini abandonaţi) , Cluj , Timişoara, Iaşi , Constantă, Oradea, Braşov , Piteşti. De asemenea , am desemnat pentru fiecare oraş firmele de catering pentru oameni, urmând ca firma de catering care se va ocupa de mâncarea animalelor să fie cea din Bucureşti ( fiind singura de acest gen). Am decis cine se va ocupa de fiecare petrecere şi în ce perioadă vor fi acestea organizate ( ele nedesfasurandu-se simultan).

- Maturitatea : în această fază, vom analiza cum s-a desfăşurat fiecare petrecere şi în ce măsură managerii de proiect au atins obiectivele propuse , modul în care s-a folosit bugetul şi dacă acesta a fost sau nu depăşit.

- Senectute şi finalizarea : presupune o evaluare a proiectului şi destrămarea echipelor de proiect, precum şi analiza rezultatului final.

Preview document

Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fără Stăpân - Pagina 1
Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fără Stăpân - Pagina 2
Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fără Stăpân - Pagina 3
Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fără Stăpân - Pagina 4
Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fără Stăpân - Pagina 5
Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fără Stăpân - Pagina 6
Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fără Stăpân - Pagina 7
Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fără Stăpân - Pagina 8
Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fără Stăpân - Pagina 9
Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fără Stăpân - Pagina 10
Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fără Stăpân - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Realizarea unui Proiect Pentru Combaterea Problemei Animalelor fara Stapan.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?