Recenzie Dolarii Teroarei

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3018
Mărime: 19.17KB (arhivat)
Publicat de: Adelina-Zoe Coman
Puncte necesare: 7
Universitatea Transilvania-Brașov

Cuprins

  1. 1.Introducere;
  2. 2.Capitolul I - Prietenul american din palatul naţiunilor;
  3. 3.Capitolul II - Islamismul ȋmpotriva naţionalismelor arabe;
  4. 4.Capitolul III - Mercenarii mondializării;
  5. 5.Capitolul IV - Reţelele ,,afganilor” ȋn slujba CIA;
  6. 6.Capitolul V - Usama Ben Laden ,,agentul nostru” la Kandahar;
  7. 7.Capitolul VI - Razboiul sfânt și finaciar al Fraţilor musulmani;
  8. 8. Capitolul VII – Există oare un pilot ȋn avionul american?;
  9. 9. Ȋncheiere

Extras din proiect

1.Introducere;

Apărută cu doi ani înainte de tragicele evenimente care au avut loc în SUA la 11 septembrie 2001, cartea ziaristului de la Televiziune Suisse Romande, Richard Labeviere, impresionează prin profunzimea si rigoarea unei anchete desfaşurate ani de zile pe mai multe continente.

Autorul scrie această carte în memoria lui Ali S., un prieten care a fost ucis de o organizaţie islamista. În anul 1994 Ali S. a fost ucis într-un oraşel din vestul Algerie, o organizaţie islamistă a revendicat asasinatul. Soţia şi cele trei fetiţe ale sale continuă să trăiască în Algeria. Autorul şi-a început investigaţia pentru a încerca să înţeleagă această moarte nedreapta şi absurdă.

Autorul consideră că o stafie bântuie prin lume, stafia fanatismului religios. Pe fondul dificultaţilor economice si sociale, unele ideologii au declarat un razboi rece democratilor. Posedatii credintei au un scop comun: sfarsitul separarii Bisericii de Stat, a politicului de religios, a credintei de cetatenie. In lumea arabo-musulmana, ca si in alte parti, ei cauta sa instaureze diferenta intre credinciosi si necredinciosi. Pretudindeni ideologia lor totalitara seamana moarte.

In 1997, saizeci si doua de persoane au fost asasinate intr-un templu din Luxor de catre un comando islamist. Anchetand moartea acestora, autorul acestei carti a ajuns in Arabia Saudita. In numeroasele randuri, diplomatii si functionarii americani, europeni si arabi l-au sfatuit sa urmeze pista ,,dolarilor teroarei”. Intr-adevar, numai refacand circuitele banilor terorismului ai o sansa de a intelege mai bine adevarat natura a ideologiei islamiste.

Conceputa de Statele Unite, alianta obiectiva cu islamistii e ,,spalata” in noile circuite mondializate ale crimei organizate si ale afacerismului trasnational. Din aceasta cauza a fost asasinat tipograful Ali S.

In august 1998 au avut loc doua atentate la ambasada Statelo Unite de la Nairobi si Dar Es-Salam. In marele parc Uhuru din Nairobi a avut loc o violenta deflagratie, socul e atat de puternic incat toate geamurile sunt pulverizate pe o raza de 300 de metrii. Fata posterioara a turnului care adaposteste ambasada Statelor Unite e devastata.

Aprope simultan, la aproximativ opt sute de kilometrii distanta, exac patru minute mai traziu, acelasi scenariu se reproduce in cartierul ambasadelor de la Dar Es-Salaam, capitala Tanzaniei. Un camion cisterna, care tocmai a tras alaturi de cladirea reprezentantei americane, explodeaza si-i pulverizeaza fatada. Bilant a fost de zece morti, vreo suta de raniti. Spre deosebire de Nairobi, nici victima nu e americana.

In ajunul acestor doua atentate, biroul agentiei France Presse din Cairo primise un comunicat datat 4 august din partea organizatiei islamiste inarmate egiptene ,,Jihad” deoarece administratia americana, de comun acord cu guvernul egiptean, a arestat trei dintre fratii islamisti intr-o tara din Europa de Est si i-a extradat in Egipt. Acest comunicat era adresat americanilor si contine urmatoarea instiintare: ,,Tinem sa-i instiintam pe americani ca am primit mesajul lor si ca suntem pe cale sa pregatim riposta. Si sa le intre bine in cap, o vom scrie, cu ajutorul lui Dumnezeu, intr-un limbaj pe care il vor intelege”.

Preview document

Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 1
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 2
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 3
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 4
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 5
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 6
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 7
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 8
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 9
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 10
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 11
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 12
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 13
Recenzie Dolarii Teroarei - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Recenzie Dolarii Teroarei.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?