Studiu de caz - SC Independența SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 8140
Mărime: 74.66KB (arhivat)
Publicat de: Rafael Ianis Vereș
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA "LUCIAN BLAGA" SIBIU FACULTATEA DE INGINERIE "HERMANN OBERTH

Extras din proiect

S.C. „Independenţa” S.A. Sibiu, are o tradiţie industrială de peste un secol, fiind capabilă să satisfacă exigenţele clienţilor în condiţiile nou create ale economiei de piaţa.

Istoricul întreprinderii

INDEPENDENŢA S.A. are o istorie de peste un secol. Începuturile ei datează din anul 1868 când meşterul forjor ANDREAS RIEGER a pus temelia unui atelier destinat producţiei de unelte agricole si textile pentru micile gospodarii ţărăneşti, utilizând metode de fabricaţie meşteşugăreşti.

Începuturile timpurii ale întreprinderii s-au datorat în primul rând faptului că saşii colonişti au beneficiat de poziţia geografica a zonei, la intersecţia unor importante drumuri comerciale ce făceau legătura între orientul levantin şi occidentul european şi marile privilegii obţinute de la regii maghiari; au reuşit să facă în scurt timp din modesta aşezare un înfloritor oraş cu fortificaţii puternice, cu o economie conturată, reprezentată prin bresle de meserii.

Unul din atelierele care se afirma înspre mijlocul secolului al XIX-lea este cel al

"meşterului forjor ANDREAS RIEGER", care cu dosarul 4976/1868 cere aprobarea primăriei pentru constituirea unui atelier de forjă în imobilul nr. 962 din strada ROSEN GARDEN din Sibiu.

Astfel la 30 iunie 1868 se pune temelia atelierului care reprezintă nucleul a ceea ce peste ani va fi S.C. INDEPENDENŢA SIBIU S.A.

Fiind un bun gospodar si meşter, atelierul va prospera continuu, iar creditele solicitate de-a lungul anilor îi dau posibilitatea extinderii activităţii, astfel încât în anul 1875 atelierul devenit neîncăpător se va muta pe locul unde funcţionează piaţa agroalimentară Cibin.

ANDREAS RIEGER construieşte aici " FABRICA DE MAŞINI DIN TRANSILVANIA".

Anul 1894 marchează înfiinţarea pe strada Ocnei a unui atelier de turnatorie de fontă, apoi de oţel şi de prelucrări mecanice. Noi investiţii măresc capacităţile de producţie şi în anul 1903 fabrica are aproximativ 100 de muncitori. Toate aceste capacităţi s-au construit în actualul perimetru în care astăzi se afla sediul I al S.C. INDEPENDENŢA S.A. SIBIU. Pâna la primul război mondial producţia foarte diversificată era reprezentată de unelte agricole ( pluguri, grape, tocătoare de sfecla şi nutreţ ), maşini textile, tuburi de presiune, hidranţi subterani, cismele de stradă; etc.

In anul 1918 fabrica îşi extinde activitatea prin achiziţionarea atelierului rivalului său SAMUEL WAGNER ajuns în stare de faliment, atelier atestat încă din anul 1858. Din acest moment fabrica ajunge cel mai important obiectiv industrial din Sibiu.

Începând din anul 1921, fabrica se transformă în societate anonimă pe acţiuni; se fac investiţii importante pentru achiziţionarea de maşini unelte; producţia se diversifică şi se asimilează maşini agricole complexe şi utilaje pentru industria alimentară.

În anul 1964 se construieşte hala Secţiei Mecanica II si clădirea secţiei de lanţ şi abataj, se finalizează hala nouă a secţiei cazangerie, iar în anul 1968 se dă în folosinţa noul sediu administrativ cu 7 niveluri.

Datorită faptului că municipiul Sibiu dispune de o puternică tradiţie şi de forţă de muncă calificată s-a putut trece la o nouă etapă de dezvoltare a întreprinderii

“INDEPENDENŢA”, având în vedere cerinţele economiei naţionale şi solicitările de utilaje din cele mai diverse ramuri ale acesteia, dar şi solicitările la export. Spaţiul de producţie, insuficient la sediul I a necesitat continuarea investiţiilor într-un nou perimetru în zona de est a oraşului. În acest fel apare platforma industrială de est sau sediul II.

În perimetrul astfel obţinut s-au materializat în anul 1974 noile hale ale secţiei turnatorie şi secţia utilaj metalurgic, în anul 1976 hala atelierului de forjă, în anul 1977 clădirea administrativă a sediului II.

Acest stadiu de dezvoltare a necesitat şi implementarea prelucrării automate a datelor, Oficiul de calcul, înfiinţat în 1977 fiind dotat cu un calculator şi echipament propriu.

În continuare pe platforma industrială est, pe un teren atribuit se dezvoltă sediul III al întreprinderii, care constă în noile hale ale secţiei Lanţ cu Role date în funcţiune în anul 1986, secţia Elemente de structură pentru centralele nuclearo-electrice dată în funcţie în anul 1987 şi noua clădire a Fabricii de Oxigen.

În baza Legii 15/1990 şi a HG 70/26.01.1991, întreprinderea „Independenţa” Sibiu devine S.C. ”Indes” S.A. Sibiu societate comercială pe acţiuni, înregistrată la Registrul Comerţului prin cererea de înmatriculare nr. 219/05.03.1991 cu nr. J32/210/1991.

În anul 1993 S.C „Indes” S.A redobândeşte vechea denumire de S.C „Independenţa” S.A Sibiu prin cererea de înscriere nr. 4685 din 11.11.1993 înregistrată la Registrul Comerţului Sibiu.

Dezvoltarea acestei societăţi a fost continuu ascendentă în toate etapele parcurse până în prezent, unitatea situându-se permanent în rândul întreprinderilor importante din cadrul industriei constructoare de maşini.

Tradiţia industrială, calificarea superioară a muncitorilor şi specialiştilor, preocuparea permanentă a acestora pentru introducerea continuă a progresului tehnic şi diversificarea producţiei, experienţa dobândită în peste un secol de existenţa constituie tot atâtea garanţii pentru potenţialul uman, tehnic şi material al societăţii, capabil să realizeze o gama largă de produse în condiţii de calitate şi fiabilitate la termene menite să satisfacă exigenţele beneficiarilor în condiţiile nou create ale economiei de piaţa.

Preview document

Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 1
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 2
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 3
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 4
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 5
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 6
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 7
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 8
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 9
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 10
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 11
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 12
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 13
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 14
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 15
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 16
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 17
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 18
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 19
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 20
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 21
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 22
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 23
Studiu de caz - SC Independența SA - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - SC Independenta SA.doc

Te-ar putea interesa și

Sistemul asigurărilor de șomaj

INTRODUCERE Lucrarea de față își propune să prezinte modificările și completarea legii nr. 6/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și...

Fiscalitatea Persoanelor Fizice

Stratificarea societatii pe clase sociale si interese diferite a determinat odata cu aparitia statului, institutie suprema a guvernarii sociale si...

Studiu comparativ între femei și bărbați de ancorele carierei, interese profesionale, stiluri de gândire

Abstract Într-o lume în care termenul egalitatea de şanse este foarte des auzit, într-un moment în care se fac o mulţime de cursuri pe tema...

Feed-back-UL în Comunicarea Interpersonală

ARGUMENT Comunicarea este omniprezentă, ea invadează cu repeziciune toate locurile în care viaţa socială se organizează. Dacă societatea este...

Impozitele Directe Încasate de la Populație

INTRODUCERE Prezenta lucrare îşi propune să scoată în evidenţă principalele noţiuni teoretice şi practice în legatură cu stabilirea, determinarea,...

Autonomia și independența băncilor centrale

CRESTEREA INDEPENDENTEI BANCII CENTRALE – OBIECTIV FUNDAMENTAL 1. AUTONOMIA SI INDEPENDENTA BANCILOR CENTRALE Conceptul de independenta a bancii...

Blocajul Financiar

Capitolul I. Definirea si categoriile blocajului financiar I.1. Introducere Intr-o economie de piata creditele intre intreprinderi reprezinta o...

Impozitul pe Venit

CAPITOLUL Ι LOCUL SI ROLUL IMPOZITULUI PE VENIT 1.1 IMPOZITELE.CONTINUT, ROL, PRINCIPII, ELEMENTE TEHNICE Impozitul este o categorie istorica...

Ai nevoie de altceva?