Tehnici promoționale - Burn

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1484
Mărime: 22.90KB (arhivat)
Publicat de: David Lazăr
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristi Nistor
Prezentat in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor,Iasi

Extras din proiect

Conform declaraţiilor marelui gigant american Coca-Cola,România este una dintre primele ţări în care a pătruns cu băutura energizantă BURN,în anul 2001.Aceasta este distribuită astăzi în numeroase ţări(Bulgaria,Germania,Spania,Turcia,Ucraina,Rusia etc.) şi se bucură de un mare succes,în România ocupând locul 2 din perspectiva cotelor de retail.

Burn este o băutură energizantă,care conţine zahăr şi cofeină,şi pe care „tinerii o consumă nu numai pentru calităţile pe care le oferă ci şi pentru imaginea pe care le-o conferă în cluburi,consumul unor astfel de băuturi”,aşa cum declara Andreea Iacobuţă,director de vânzări la Coca-Cola HBC România.

1.Analiza preliminară a produsului

Se poate vorbi şi în cazul Burn de cele trei elemente componente ale mediului de marketing şi anume:analiză internă,micro şi macromediu.

În ceea ce priveşte analiza internă a produsului Burn,putem spune că aceasta este formată din:

• Resurse umane( 2300 de angajaţi);

• Resurse financiare(cifra de afaceri de aproximativ 100.000 RON,pe an);

• Resurse materiale(echipamente tehnologice, numeroase fabrici şi depozite).

Micromediul se referă la factori externi care influenţează direct asupra produsului Burn:

• Clienţi;

• Furnizori;

• Distribuitori;

• Concurenţi.

Clienţii

În marketing aceştia reprezintă piaţa.Ne vom referi acum strict la piaţa Iaşului.Iaşul are o populaţie de aproximativ 816.910 locuitori,din care 90.000 flotanţi.Aceasta o putem împărţi în consumatori şi nonconsumatori.

Consumatorii care conform statisticilor ar fi în număr de aproximativ 323.521 de persoane pot fi segmentaţi în consumatori ai firmei,în acest caz ai produsului Burn,şi consumatori ai concurenţei.

În urma analizei vânzărilor,s-a estimat că numărul consumatorilor Burn în Iaşi ar fi de 127.630 persoane,iar diferenţa,adică 195.891 persoane,ar reprezenta consumatorii ai concurenţei.

Nonconsumatorii sunt în număr de 493.389 persoane şi pot fi la rândul lor relativi şi absoluţi.

Cei relativi sunt persoanele care nu au consumat niciodată produsul Burn indiferent de motive,dar o vor face pe viitor.S-a estimat pe baza unor sondaje efectuate pe piaţa Iaşului că aceştia ar fi în număr de 223.416 persoane.

Nonconsumatorii absoluţi reprezintă diferenţa dintre nonconsumatori şi nonconsumatorii relativi,adică 269.973 persoane.Aceştia sunt:persoanele de vârsta a 3-a,copiii,persoanele care nu au consumat niciodată produsul Burn şi nici nu o vor face pe viitor.

Preview document

Tehnici promoționale - Burn - Pagina 1
Tehnici promoționale - Burn - Pagina 2
Tehnici promoționale - Burn - Pagina 3
Tehnici promoționale - Burn - Pagina 4
Tehnici promoționale - Burn - Pagina 5
Tehnici promoționale - Burn - Pagina 6
Tehnici promoționale - Burn - Pagina 7
Tehnici promoționale - Burn - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Burn.doc

Te-ar putea interesa și

Analiză comparativă a publicității pentru mărcile Red Bull și Burn

I. Elemente definitorii ale pietei de bauturi energizante 1. Caracterizarea principala 1.1 Dimensiunile pietei Piata bauturilor energizante pe...

Analiza pieței băuturilor energizante din România

Piata bauturilor energizante, produse derivate din bauturile tonice ale Asiei de Sud-Est - este relativ tanara, in Romania, comparativ cu alte tari...

Proiect la disciplina tehnici promoționale - Energizant Burn

1. Analiza preliminară a produsului 1.1. Analiza conjuncturii de piată Piata românească a băuturilor energizante este una relativ tânără dacă ar...

Analiza Comparativă a Comunicării de Marketing pentru Mărcile Red Bull și Burn

I. Analiza comunicării de marketing pentru mărcile Red Bull şi Burn A. Demersurile comunicaţionale ale mărcii Red Bull în perioada 2009-2010 i....

Tehnici promoționale - marca Burn

1. Brandul BURN Este băutura energizantă produsă de Coca-Cola, ambalajul sau fiind fabricat in Cehia, prezentă pe piata locala din anul 2002,...

Ai nevoie de altceva?