Coroziunea în Industria Petrolieră

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Electronică
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4610
Mărime: 417.47KB (arhivat)
Publicat de: Leontin Neagoe
Puncte necesare: 9
Facultatea Politehnică de Chimie Aplicată și Știința Materialelor

Cuprins

  1. Introducere
  2. A. Importanța economică a coroziunii metalelor și a organizării protecției anticorozive.3
  3. B. Definiția și clasificarea coroziunii metalelor .4
  4. Coroziunea în industria petrolieră.7
  5. A. Coroziunea instalațiilor de extracție a țițeiului și a gazelor naturale.7
  6. I.Coroziunea în prezența CO2.7
  7. II. Coroziunea sondelor care conțin ape cu hidrogen sulfurat.9
  8. III.Coroziunea sondelor în prezența oxigenului.10
  9. IV.Coroziunea în sol.10
  10. B. Coroziunea utilajului de transport și de depozitare.11
  11. I.Coroziunea conductelor de petrol.11
  12. II.Coroziunea rezervoarelor.12
  13. C. Coroziunea în rafinăriile de petrol.13
  14. I.Coroziunea în instalațiile de distilare primară a țițeiului.13
  15. II.Coroziunea instalațiilor de cracare termică.14
  16. III.Coroziunea instalațiilor de rafinare.14
  17. IV.Coroziunea instalației de extracție cu furfurol.15
  18. Bibliografie.16

Extras din proiect

A. Importanța economică a coroziunii metalelor și a organizării protecției anticorozive

Interesul deosebit manifestat în prezent față de problemele coroziunii și protecției anticorozive se datorează consecințelor de o excepțională însemnătate tehnică și economică ale distrugerii metalelor în contact cu mediul înconjurător.Aproape nu există ramură a economiei naționale pentru care îmbunătățirea stabilității metalelor și,ca urmare,mărirea duratei de funcționare a construcțiilor și a utilajelor metalice,să nu constituie o problemă de primă importanță.

Combaterea eficientă a coroziunii prin aplicarea metodelor moderne de protecție,presupune cunoașterea temeinică a teoriei coroziunii metalelor.După cum se știe,aceasta are un caracter relativ unitar,extinzându-se numai asupra reacțiilor chimice eterogene și asupra reacțiilor electrochimice.

Utilajele și construcțiile industriale metalice se exploatează în condițiile contactului cu diverse medii chimic active,ca:atmosfera umedă,apa,soluțiile unor substanțe chimice,gazele industriale.Din punct de vedere termodinamic,sistemele metal/agent activ sunt mai puțin stabile decât compușii metalici corespunzători interacțiunii lor–oxizii și sărurile –.De aceea,chiar în condițiile obișnuite,neinrautatite de mediul de exploatare,metalele tind să se reoxideze,să revină la starea în care se găseau inițial în natură.Procesul prin care are loc această transformare –coroziunea metalelor– în condițiile proporțiilor actuale de folosire a metalelor,practic,în toate ramurile industriale,provoacă pagube imense.

Cele mai mari distrugeri corozive le provoacă aerul și apa în diferite condiții:atmosferă rurală,urbană și industrială,apa de conductă,apa distilată,subterană,sărată,de scurgere,precum și vaporii de apă.Din cauza răspândirii lor mai limitate,gazele de ardere,gazele industriale,soluțiile substanțelor chimice organice și anorganice,deși mai agresive,corodează proporții mai mici de metale.

În prezent se consideră că aproximativ 10% din producția mondială de metale se pierde definitiv sub acțiunea corozivă a mediului înconjurător.

Pierderile provocate de coroziune,calculate după costul metalului distrus,reprezintă însă numai o mică parte din pagubele reale.Metalul corodat se află,în general,sub formă unor construcții și instalații metalice,al căror cost este mult superior costului materialului din care sunt confecționate.Alături de costul materialului ,sume foarte mari se plătesc pentru:repararea defectelor provocate de coroziune,montarea aparaturii de înlocuire,supradimensionarea prin proiectare pentru prevenirea accidentelor,utilizarea materialelor anticorozive scumpe(metale și aliaje neferoase,oțeluri speciale),aplicarea metodelor curente de protecție anticoroziva.Aceste pierderi datorate coroziunii pot fi numite indirecte.Ca indirecte trebuie considerate și pierderile provocate de opririle în cazul perforatiilor corozive,al accidentelor și exploziilor,pierderile provocate de înrăutățirea calității produselor prin impurificarea lor cu produsele de coroziune, cum și pierderile datorate micșorării capacității de producție a instalațiilor afecatate de coroziune.

Combaterea coroziunii trebuie asigurată și coordonată,în prezent,în cadrul tuturor ramurilor economiei naționale.Este necesară aplicarea celor mai înaintate metode de protecție în industrie,pe baza unei activități largi de planificare și control.Principalele metode de protecție sunt:

• Protecția suprafețelor metalice prin intermediul depunerilor metalice (galvanice,termice,de placare,pulverizare)al acoperirilor de natură organică(lacuri și vopsele,materiale plastice,unsori) și anorganică (oxidarea,fosfatarea,cromatarea)

• Micșorarea caracterului agresiv al mediilor corozive,prin îndepărtarea oxigenului din medii neutre,utilizarea inhibitorilor de coroziune în medii lichide neutre și acide și a inhibitorilor volatili în medii închise.

• Elaborarea unor materiale de construcție noi,mai stabile și mai economice decât cele utilizate în prezent.

• Perfecționarea modului de construcție și exploatare a utilajului industrial,în vederea reducerii la minim a pierderilor provocate de coroziune.

B. Definiția și clasificarea coroziunii metalelor

Coroziunea este procesul de distrugere a metalelor sub acțiunea chimică sau electrochimică a mediului înconjurător.

În sens mai larg se vorbește despre coroziunea oricăror corpuri solide,ca betonul,sticla, materialele plastice și alte materiale de construcție.

Atât procesele chimice cât și cele electrochimice de coroziune,desfășurându-se la inferfata metal-lichid sau metal-gaz coroziv,fac parte din categoria reacțiilor eterogene.

Adesea noțiunea de rezistență la coroziune se exprimă prin termenii de echivalenți:stabilitate chimică,rezistență anticorozivă sau dacă starea metalului în mediul dat nu se schimbă o perioadă îndelungată – pasivitatea metalului.

Coroziunea metalelor se poate clasifica după mecanismul procesului de distrugere sau după aspectul exterior al distrugerii.

După mecanismul procesului,se deosebesc:coroziune chimică și coroziunea electrochimică.

Prin coroziune chimică metalele se distrug în gaze uscate și în soluții care nu conduc curentul electric(majoritatea lichidelor organice și a soluțiilor substanțelor anorganice în solvenți organici).

Coroziunea electrochimică este însoțită de trecerea curentului electric prin metalul sau aliajul corodat și se supune legilor cineticii electrochimice.Ea are loc la contactul diferitelor metale sau pe suprata metalului pur în soluțiile de electroliți,în topiturile de săruri,sub pelicule de umezeală,pe suprafața metalelor în atmosferă sau în sol.

Sub aspect economic,deosebit de importante sunt cunoașterea și combaterea coroziunii atmosferice,adică a distrugerii metalelor în atmosferă umedă,aceasta cauzând cele mai mari pierderi de metal.Importante pierderi provoacă coroziunea în subteran sau coroziunea în soluri a conductelor și a cablurilor metalice.Electrocoroziunea sau coroziunea prin curenți de dispersie a construcțiilor metalice subterane se desfășoară,de asemenea printr-un mecanism electrochimic.

În condiții subterane,la contactul metalelor cu lemnul,cu țesuturile de natură vegetală sau cu alte materiale de natură organică,coroziunea electrochimică poate decurge pe seama activității acceleratoare a unor microorganisme(biocoroziunea).

După aspectul distrugerii,coroziunea poate fi continuă sau locală.Când întreaga suprafața metalică a avut de suferit în urma acțiunii mediului agresiv coroziunea rezultată se numește continuă.Coroziunea continuă este uniformă sau neuniformă,după cum viteza procesului coroziv a fost aceeași pe întreaga suprafață metalică sau diferită pe diversele porțiuni ale acesteia.

Preview document

Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 1
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 2
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 3
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 4
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 5
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 6
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 7
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 8
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 9
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 10
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 11
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 12
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 13
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 14
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 15
Coroziunea în Industria Petrolieră - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Coroziunea in Industria Petroliera.docx

Alții au mai descărcat și

Monitorul

O clasificare sumara a monitoarelor ar putea fi dupa unul din criteriile : a) dupa culorile de afisare -monitoare monocrome (afiseaza doar doua...

Stabilizator de Tensiune

3. Functionarea În general, pentru realizarea stabilizatoarelor de tensiune se folosesc proprietatile diodelor. Cel mai simplu tip de...

Te-ar putea interesa și

Proiectarea mecanică a unui rezervor atmosferic cilindric vertical cu capacitate de 5000 m3 cu capac plutitor cu studiul special al sistemului de etanșare a capacului

INTRODUCERE Depozitarea titeiului, ca materie prima, si a produselor petroliere obtinute dupa rafinarea, in parcurile de rezervoare din rafinarii...

Studiu de Fezabilitate al unei Stații de Îmbuteliere GPL

Dezvoltarea impetuoasa a industriei chimice si petrochimice, diversificarea si cresterea parametrilor functionali în procesele de fabricatie,...

Sisteme de protecție anticorozivă în procesarea agroalimentară, studiu de caz pentru mediul acid și bazic

Cap.1. Introducere 1.1.Definiţiile coroziunii Coroziunea este un proces de alterare, datorat atacurilor chimice sau electrochimice asupra...

Materiale compozite cu matrice polimerică

Introducere Termenul de material compozit se referă la un material care în principiu diferă de materialele care sunt omogene la scară...

Exploatarea Conductelor

INTRODUCERE Transportul petrolului si produselor petroliere se poate realiza în principal prin doua metode: prin conducte si prin alte mijloace,...

Studiu privind calitatea recipentelor sub presiune cu pereți subțiri

1.1 Definirea noţiunii de recipient sub presiune Cele mai multe utilaje din industriile de proces, au în componenţa lor o parte care este supusă...

Utilizarea Energiei Neconvenționale a Apelor Geotermale Precum și Implicațiile Acesteia asupra Instalațiilor de Transport și Utilizare în Perimetrul Oradea

1. Introducere Forma cea mai accesibilă de utilizare a energiei interne a Pământului o constituie apele geotermale. Acestea sunt principalul agent...

Recenzie mărfuri nealimentare - mărfuri metalice

1.1 Metale și aliaje 1.1.1 Metale și aliaje feroase Fierul (Fe) este considerat în prezent cel mai important metal deoarece aliajele sale dețin...

Ai nevoie de altceva?