Instalația hidropuls de încercare în regim simulat și accelerat

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Energetică
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 14
Mărime: 9.72KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

- SCURT ISTORIC

Instalaţia a fost instalată în incinta special amenajată din cadrul INMA în anul 1989.

Iniţial instalaţia a fost prevăzută cu un calculator de tip ROBOTRON, generaţia 2, programele de calcul fiind înregistrate pe casete.

Pe parcursul utilizării instalaţiei s-a constatat insuficienţa capacităţii de comandă a acestui tip de calculator şi de asemenea imposibilitatea adaptării unui sistem de achiziţie de date, care să permită urmărirea şi modificarea automată a parametrilor instalaţiei în funcţie de evoluţia structurii încercate, ceea ce a dus la adaptarea în anul 1995 a unui calculator de tip IBM PC AT prevăzut cu sistem de achiziţie a datelor şi programe de aplicaţie specifice.

În anul 1996, prin implementarea sistemului calităţii în cadrul departamentului de încercări conform EN 45001 şi Ghidului 25, a fost introdusă pe lista de încercări acreditate de către RENAR şi instalaţia HIDROPULS, astfel că în anul 1997 s-a obţinut "certificatul de acreditare" Nr. 002.

Din anul 1997 pe instalaţia HIDROPULS încercările s-au efectuat având la bază Directivele şi Regulamentele din UE specifice precum şi procedurile proprii ale încercării.

În anul 1999 s-a efectuat reacreditarea departamentului de încercări din INMA de către RENAR, prilej cu care a fost completată lista de încercări acreditate cu noi tipuri de încercări, astfel încât să satisfacă solicitărilor care au apărut în decursul activităţii de cercetare cât şi din partea fabricanţilor de tractoare şi maşini agricole.

În urma reacreditării s-a obţinut Certificatul Nr. 002-L.

Instalatia este dotata cu echipament de comanda si control de ultima generatie, al unor producatori de marca din domeniu, (Hottinger Baldwin Messtechnik, Microstar Laboratories, National Instruments) cu ajutorul caruia activitatea de cercetare dobandeste functia de inalta calitate datorita preciziei, fiabilitatii si ergonomiei acestuia.

- DESCRIEREA INSTALAŢIEI DE ÎNCERCARE, COMPONENŢĂ

A. Instalaţia HIDROPULS

Instalaţia Hidropuls constituie un complex de echipamente, aparate, subsisteme de acţionare electrică şi hidraulică, instalaţii şi construcţii auxiliare, destinate asigurării condiţiilor tehnice pentru încercări statice (rezistenţă la solicitări statice, deformări) şi dinamice (solicitări alternative sau pulsatorii pentru probe de anduranţă, vibraţii).

Instalaţia Hidropuls are următoarea componenţă:

1) patru agregate de pompare ce asigură debitul şi presiunea de ulei din instalaţia hidraulică de alimentare a cilindrilor ce realizează solicitările structurilor încercate;

Figura 1 - Agregatele de pompare

Figura 2 - Sistemul de monitorizare la agregatele de pompare

2) doisprezece cilindri hidraulici ce constituie elementele de execuţie pentru aplicarea solicitărilor mecanice; cilindrii utilizaţi în cadrul INMA au capacităţi de aplicare a forţelor de 10, 25, 100 şi 250 KN, deplasarea (cursa) realizată fiind de maxim 200 mm (sau +/- 100 mm faţă de poziţia de zero mecanic) pentru toţi cilindrii.

Figura 3 - Cilindrii hidraulici, dispuşi pentru acţionarea pe verticală

Figura 4 - Cilindrii hidraulici, dispuşi pentru acţionarea pe orizontală

3) douăsprezece dulapuri de comandă (grupate 8 + 4), fiecare asigurând funcţiile de control pentru acţionarea a câte unui cilindru hidraulic; fiecare dulap de comandă conţine:

- sistemul de comandă electronică pentru reglarea automată în cele două moduri de lucru privind aplicarea solicitărilor:

- acţionarea cu controlul forţei, deplasarea rezultând din deformaţiile plastice sau elastice ale structurii solicitate,

- acţionarea cu controlul deplasării, forţa rezultând din reacţiunea structurii încercate la o deformaţie impusă;

- aparate electronice de măsurare a parametrilor funcţionali: forţă, deplasare, presiune ulei;

- echipamente electronice de protecţie la depăşirea limitelor normale ale parametrilor funcţionali;

- instalaţia electrică şi electronică de acţionare a cilindrilor hidraulici.

Preview document

Instalația hidropuls de încercare în regim simulat și accelerat - Pagina 1

Conținut arhivă zip

  • Instalatia Hidropuls de Incercare in Regim Simulat si Accelerat.doc

Alții au mai descărcat și

Curbă zilnică de sarcină

Curba zilnica de sarcina -este o reprezentare grafica a modului de variatie a puterii electrice consummate pe parcursul unei zile Forma curbei de...

Selectarea și Dimensionarea Transformatoarelor

La transformatoarele de putere, principala consecinta a curentilor armonici este cresterea pierderilor, în principal în înfasurari, datorita...

Teoria Sistemelor

CLASIFICARE SISTEMELOR AUTOMATE a.După dependenţa dintre mărimile de intrare şi ieşire: Sisteme automate liniare când dependenţele sunt liniare;...

Mărimi și unități de măsură

AMPER (A) - unitate (fundamentala) de intensitate a curentului electric - Amperul este intensitatea unui curent electric constant, care mentinut in...

Ai nevoie de altceva?