Soluții moderne în instalații electroenergetice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Energetică
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 23 în total
Mărime: 406.52KB (arhivat)
Publicat de: Gabi Aldea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dr. Ing. L. G. Mănescu

Extras din proiect

În ţară. A şi B au incheiat un contract în care se afirmă că A produce o anumită cantitate de energie şi că B cumpară aceasta energie. Prin urmare, trecutul recent, operarea unei reţele de transport era relativ simplă. Rețeaua a fost concepută pentru alimentarea cu energie electrică în ţara în care a fost construită şi pentru a sprijini ţările vecine, în vremuri de nevoie. Nu a fost nevoie de capacităţi mari la frontieră, pentru că cea mai mare parte a energiei era fost furnizată de generatoare în interiorul ţării în sine.Dereglementarea pieţei de energie electrică a dus la schimbări majore.Reţeaua de transport este utilizată ca un mediu de transport între producătorul A şi consumatorul B, nu neapărat situate în aceeaşi calea contractuală a energiei electrice este direct de la A la B. Calea fizică, cu toate acestea, este un grup de trasee paralele, dintre care unele trec prin ţări care nu sunt implicate în contract. În acest mod, fluxurile necontrolate de putere pot apărea în sistemul de transport al unei ţări şi a supraîncărcării liniile sale.

O altă problemă care poate apărea: încărcarea neuniformă a liniilor de transport paralele.De distribuirea fluxului de putere între două linii paralele este dictată de impedanţele lor [1].Linia cu cea mai mică reactanţa transportă cea mai mare parte a încărcăturii. În majoritatea situaţiilor, una dintre cele două linii va fi de operare mult sub evaluare sa nominală, deoarece, în caz contrar, linia paralelă ar fi supraîncărcată. În cele două probleme menţionate mai sus, flux de putere activă trebuie să fie controlat. Faza de deplasare transformatorului (PST) face exact acest lucru. Mai multe ţări au deja instalate sau în curs de a instala PST [2], [3], [4]. Deși tehnologia este relativ veche, PST se dovedeşte a fi un mijloc valoros de control. În următoarele paragrafe, sunt explicate principiile acestui dispozitiv.

Aceste ecuaţii sunt reprezentate grafic în funcţie de d în Fig. 1, cu tensiunile şi reactanţa liniei egale cu 1 pu. Puterea activă este proporţională cu tensiunile de la începutul și sfârșitul liniei şi de sinusul unghiului dintre ele ,și este, de asemenea, invers proporţională cu reactanţa liniei. Modificarea puterii active se poate face prin modificarea de tensiunii, dar acest lucru are o influenţă mai mare asupra puterii reactive, astfel încât această metodă nu este foarte eficientă. Reactanţa totală a liniei poate fi redusă prin introducerea în serie a unui condensator pentru a compensa inductanţa liniei. Pe lângă creşterea fluxului de putere, un avantaj suplimentar folosind această metodă este faptul că oscilaţiile pot fi amortizate prin conectarea unui condensator la momentul potrivit. Unele dispozitive (FACTS), poate modifica impedanţă totală a liniei foarte rapid [5], [6], [7]. Metoda de discutat în această lucrare este de modificare a unghiului electric, cum se arată în Fig. 2.

PST este modelată ca o reactanţă în serie cu o schimbător de fazăPuterea tranzitată prin intermediul liniei este crescut prin adăugarea unui unghi α unghiului existentent d.Schimbare de fază este controlat în anumite limite.

Conținut arhivă zip

  • Solutii Moderne in Instalatii Electroenergetice.ppt

Te-ar putea interesa și

Tehnologii Digitale

1 Introducere O caracteristica generală a instalaţiilor moderne de protecţie şi automatizare utilizate în domeniul electroenergetic constă în...

Ai nevoie de altceva?