Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Engleză
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 5203
Mărime: 394.17KB (arhivat)
Publicat de: Dorian Blaga
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Prezentarea firmei 1
  2. I.In domeniul marketingului
  3. Piata intreprinderii 2
  4. 1.1.Structura componentelor de mk (organigrama)5
  5. 1.2.Strategii de piata aplicate de firma 6
  6. 1.3.Mixul de mk 7
  7. 1.3.1.Politica de produs 7
  8. 1.3.2.Politica de prêt.8
  9. 1.3.3.Politica de distributie.8
  10. 1.3.4.Politica de pomovare.10
  11. II.In domeniul merceologiei
  12. 2.1.Descrierea produselor comercializeaza firma 13
  13. 2.2.Preocupari de verificare a calitatii marfii pe parcursul transportului 19
  14. 2.3.Preocupari ale firmei de imbunatatire a calitatii marfii produse comercializate.19
  15. III In domeniul contabilitatii
  16. 3.1.Documente contabile primare (mod de completare; circuitul acestora).20
  17. 3.2.Formele de inregistrare in contabilitate utilizate in societatea respective– exemple 23
  18. Bibliografie.28

Extras din proiect

I. Domeniul mk

Piata intreprinderii

Clientii intreprinderii turistice sunt persoane fizice si juridice care cumpara sau utilizeaza produsele comercializate de firma. Firma trebuie sa acorde o mare importanta clientelei, intrucat promovarea produselor sale este influentata in mod direct de catre consumatori,vanzarea acestora depinzand de gradul de satisfacere a nevoilor consumatorilor.

Cunoasterea clientilor este o conditie obligatorie pentru firma. Aceasta cunoastere are la baza analiza informatiilor referitoare la:

-originea clientilor (tara de provenienta);

-motivele achizitionarii produselor;

-tipul clientelei;

-necesitatea pietei .

Firma SC UNC COM 93 SRL si-a format din momentul infiintarii si pana in prezent o clientela fidela.

Firma se adreseaza:

-firmelor de specialitate care presteaza si executa lucrari agrare,

-persoanelor care detin asemenea autovehicule si au nevoie de piese sau noi utilaje,

O astfel de firma trebuie sa cunoasca in profunzime cine sunt clientii efectivi si potentiali, care sunt nevoile si dorintele acestora, cum se formeaza acestea, cum se manifesta si ce factori le influenteaza asteptarile. Pentru atingerea unor astfel de obiective, primul element strategic vizat consta in realizarea segmentarii, ca proces de subdivizare a pietei in grupuri omogene de cumparatori de produse ce prezinta caracteristici asemanatoare.

Variabilele de segmentare difera in functie de domeniul analizat si, de cele mai multe ori se va pune accentul pe criterii derivate din specificitatea pietei, si anume: localizarea geografica, elemente de atractie si avantajele cautate de clienti, precum si caracteristicile demografice ale acestora.

Piata consumatorilor este formata din cumparatori ce intentioneaza sa utilizeze produsele cumparate si care nu urmaresc prin aceasta obtinerea unui profit. Segmentarea se realizeaza in mai multe feluri:

a) Segmentarea pe baza criteriilor demografice

-vizeaza divizarea pietei avand in vedere utilizarea unor criterii precum varsta, sexul, rasa, nationalitatea, venitul, nivelul de pregatire, religia, marimea familiei, ciclul de viata al familiei.

Caracteristicile demografice influenteaza in mod semnificativ comportamentul de cumparare al clientilor si corecta evaluare a lor poate conduce la o estimare mai precisa a pietei potentiale. Firma trebuie sa fie intr-o permanenta stare de veghe pentru a putea reactiona in timp util la modificarile demografice, psihografice si comportamentale ale clientilor actuali si potentiali oferind pachete de servicii adaptate noilor exigente ale acestora. De altfel, satisfactia consumatorilor prin oferte flexibile si comunicarea interactiva cu acestia se constituie in premise favorabile fidelizarii clientilor si obtinerii unui avantaj concurential semnificativ,pe termen lung. Analizand demografic judetul Buzau s-a ajuns la urmatoarea situatie:

Populatia judetului Buzau este de 516.964: populatia urbana se ridica la 209.924 locuitori (40,6% din totalul populatiei judetului), iar populatia rurala 307.037 locuitori (59,4%). Pe sexe, din totalul populatiei, 253,808 persoane sunt barbati (49,1%) si 263.153 sunt femei (50,9%). Din totalul populatiei judetului, 505,404 locuitori sunt romani (97,8%), 11.128 tigani, 158 maghiari, 41 germani, 11 ucrainieni, celelalte nationalitati fiind sub 10 persoane fiecare.

Pe baza recensamantului din 1992, s-a constatat ca populatia judetului Buzau este in majoritate de religie ortodoxa (512.595), numarul locuitorilor de alte religii fiind relativ scazute. La inceputul anului 1992, populatia activa in judetul Buzau era de 287.000 persoane, reprezentand 56,0% din totalul populatiei, din care populatia ocupata era de 249.700 persoane.

Din populatia ocupata, circa 28% se afla in industrie, in agricultura aproximativ 45%, constructii 2%, invatamant, cultura si arta 4%, sanatate si ocrotirea sanatatii 3%, servicii 6%, alte domenii 12%.

In urma acestei analize a populatei ocupate descoperim ca o numar destul de mare aproximativ 45% din populatie activeaza in agricultura, determinand o cerere destul de mare pentru astfel de produse datorita nevoilor consumatorilor.

b)Segmentarea pe baza criterilor geografice

Aceasta segmentare are in vedere variabilele geografice precum clima, marimea regiunii, marimea orasului etc, factori care influenteaza si ei nevoile consumatorilor, dar cel mai important este marimea zonelor agrare ce pot fi lucrate.

Firma are in vedere regiunile din care fac parte cumparatorii deoarece aceast factor are o influenta mare asupra consumului.

Fluxul de clienti poate fi atras din perimetrul national al tarii, fie de pe diferite piete externe, regionale si in gradul cel mai complex de pe piata mondiala. Numarul de clienti ce se doresc a fi atrasi depinde de interesul lor fata de elementele de atractivitate ce particularizeaza zonele respective.

c) Segmentarea pietei pe baza de criterii psihologice.

Clasa sociala reprezinta un grup distinct si deschis de persoane ce au o pozitie sociala inferioara sau superioara, acesta alaturi de alti factori cum ar fi personalitatea consumatorilor, stilul de viata sunt determinanti in desfasurarea activitatii firmei.

Pe piata buzoiana intalnim urmatoarele categorii de paturi sociale :patura superioara a clasei de varf (0,2%),patura de mijloc a clasei de varf (1,3%),patura inferioara inferioara a clasei de varf (11,5%), clasa mijlocie (36%), clasa muncitoreasca (39%), clasa de jos (11%), patura inferioara a clasei de jos (5%).

Clientii nostrii vor avea nevoi diferite si prin natura sa de consumator,omul va prefera mereu tot ce este mai nou si mai bunt, atat ca intrebuintare cat si ca pret si tocmai de aceea este foarte important de urmarit comportamentul psihologic al consumatorilor.

Preview document

Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 1
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 2
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 3
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 4
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 5
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 6
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 7
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 8
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 9
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 10
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 11
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 12
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 13
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 14
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 15
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 16
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 17
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 18
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 19
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 20
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 21
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 22
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 23
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 24
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 25
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 26
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 27
Analiza Unei Afaceri SC Unicom Srl - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Analiza Unei Afaceri Sc Unicom Srl.doc

Alții au mai descărcat și

Risk Management - A Science Or An Art

Strategies for identifying and measuring risk can help treasury personnel develop a sound diversification policy Before a risk profile can be...

The Evolution of Computer Science

The Evolution Of Computer Science The birth of computers and information technology goes back many centuries. The development of mathematics led...

11th of September 2001

The day of September 11th 2001 will remain as a dark day in history. All people know about this day and what happened at this date. On this day,...

The Tempest

Type of Work - Play Genre - Romance Language - Elizabethan English Time and place written - 16101611; England Tone - Dreamy,...

Test de engleză 3

Part Three: Gapped Text You are going to read a magazine article about a trip to Australia. Seven paragraphs have been removed from the article...

Prezentare a Mediului de Afaceri Argentinian

INTRODUCTION Essential facts about Argentina Geert Hofstede analysis over Argentina and the Latin American countries BUSINESS ETIQUETTE...

Ai nevoie de altceva?