Analiza activității economice Turbomecanica

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 4371
Mărime: 963.66KB (arhivat)
Publicat de: Cristina B.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Şef lucr.dr.ing.ec. Gheorghe Cătălin
Facultatea de Inginerie Tehnologica si Management Industrial
Universitatea Transilvania, Brasov
Proiect MFAAE UnitBV

Extras din proiect

I. DESPRE TURBOMECANICA S.A.

Consiliu de Administrație si Executiv

Director General

Radu VIEHMANN

Denumire societate

TURBOMECANICA S.A.

Tipul Societatii

34 - Societate comerciala pe actiuni

Cod fiscal / CUI

3156315

Cod Registrul Comerțului

J40/533/1991

Adresa

TURBOMECANICA S.A., 244 Iuliu Maniu, Sector 6, 061126 Bucuresti, Romania

Localitate

București

Județ

București

Țara

România

Pagina internet

https://turbomecanica.ro/

E-Mail

corporate_actionariat@gdfsuez.ro

Telefon

+40214343206

Fax

+4021 / 434.07.93

Domeniu de activitate

Comerț

Cod CAEN (Rev.2)

- 3030 - Fabricarea de aeronave si nave spatiale

În prezent, scopul companiei TURBOMECANICA este de a se permanentiza ca furnizor de componente și reparații pentru industria aeronautică cât și pentru alte domenii de înalt nivel tehnologic, menținând un standard de calitate ridicat pentru produsele fabricate/reparate, care să asigure satisfacția clienților tradiționali dar și atragerea de noi clienți, câștiguri optime și profituri pe termen lung.

În acest context strategia companiei noastre are la bază dezvoltarea permanentă de programe noi în parteneriat cu nume prestigioase din industria aeronautică.

Schimbările care au avut loc la nivel de management, fondate pe principii de eficiență și eficacitate, alături de inovații și investiții permanente în noi tehnologii au adus creșteri progresive continue la nivelul cifrei de afaceri, prin atragerea de noi proiecte și noi parteneriate.

În permanentă dezvoltare și acționând într-un mediu de afaceri care ne pune mereu in fata unor continue provocari, TURBOMECANICA este în orice moment pregatită să exploreze dezvoltarea de noi programe pentru motoare cu turbină, alături de clienții tradiționali sau împreună cu noii parteneri. De asemenea, continuand programele de fabricație și reparație de ansamble si componente de aviatie sau industriale, suntem pregătiți să incheiem parteneriate strategice, joint-ventures, acorduri de infiintare baze de reparații pentru produse din industria aviatică. Atuul nostru este condiția calității, nefăcând niciodată compromisuri în ceea ce privește fiabilitatea și dorind in permanenta să sustinem interesele partenerilor noștri prin eficientizarea costurilor.

TURBOMECANICA este deschisa sa sprijine actiunile legate de alte produse promovate de companii aeronautice in Romania si este capabila sa sustina programe de fabricatie / reparatie / mentenanta a componentelor si ansamblelor prevazute a fi livrate in viitor catre operatori din Romania sau din estul Europei.

Misiunea noastră a început odată cu Uzina TURBOMECANICA, în 1975 ca principal furnizor de motoare cu turbina si ansamble mecanice pentru elicoptere, cat si motoare pentru avioanele de fabricatie romaneasca care intra in dotarea Ministerului Apararii Nationale si Serviciului Roman de Informatii.

In anii ´70 s-a demarat un program amplu de dezvoltare a industriei aeronautice in tara noastra care a avut ca obiectiv principal construirea de avioane si elicoptere de lupta. Astfel, in anul 1975 a fost infiintata „Uzina TURBOMECANICA Bucuresti, societatea cu cel mai inalt nivel tehnologic, avand insa si un grad rezonabil de independenta al procesului de fabricatie. In acest context, pentru TURBOMECANICA au fost achizitionate cele mai bune echipamente de fabricatie disponibile in acel moment, precum si licente de fabricatie si montaj pentru motoarele VIPER 632-41R/M, TURMO IV C/CA si pentru ansamblele mecanice ale elicopterului PUMA.

Motorul VIPER 632-41R/M, produs sub licenta Rolls-Royce, echipeaza avionul de lupta IAR 99 STANDARD/Soim, capabil sa asigure misiuni de atac la sol precum si misiuni de recunoastere. Motorul TURMO IV C/CA, produs sub licenta TURBOMECA FRANTA si ansamblele mecanice IAR-330 produse sub licenta AEROSPATIALE FRANTA (in prezent AIRBUS) echipeaza

elicopterul de lupta PUMA IAR-330, care poate indeplini misiuni de atac, cautare-salvare ori transport de trupe, inclusiv pe timp de noapte.

TURBOMECANICA s-a dezvoltat initial prin integrarea cu succes a produselor traditionale mentionate mai sus, devenind astfel un furnizor important si exclusiv de produse noi pentru Ministerul Apararii din Romania. Ulterior, impreuna cu compania Rolls-Royce si partenerii iugoslavi, a fost realizat un program de dezvoltare a postcombustiei pentru motorul VIPER 633-47.

In anul 1980 a fost obtinuta licenta ROLLS-ROYCE pentru fabricatia motorului civil turboreactor cu dublu flux SPEY 512-14 DW, care propulsa aeronava BAC-111-500. In 1985, Guvernul Romaniei si cel al fostei Uniuni Sovietice au initiat un program comun pentru dezvoltarea si productia in TURBOMECANICA a unui motor cu turbina de 700 CP pentru elicopter (in prezent aceste tipuri de motoare nu mai sunt in fabricatie).

Dupa anii 1990, TURBOMECANICA a devenit societate pe actiuni si a intrat intr-un proces de reorganizare si modernizare, mentinand un standard de calitate ridicat pentru produsele fabricate/reparate, care sa asigure satisfacția clientilor traditionali dar si atragerea de noi clienti. Compania noastra a fost implicata, impreuna cu partenerul nostru traditional IAR Brasov, in programe de modernizare elicoptere, fiind singurul furnizor de activitati de reparatie pentru motoare si ansamble mecanice pentru IAR 330 SOCAT, IAR 330 NATO, IAR 330 NAVAL (pentru misiuni SAR, ASW, ASUW), PUMA SM pentru Emiratele Arabe Unite si PUMA in configuratie VIP.

In anul 2002, intre TURBOMECANICA si GENERAL ELECTRIC a luat fiinta un joint- venture cu sediul in Romania, avand numele „TURBOMECANICA COMBUSTOR PRODUCTS”, TURBOMECANICA vanzand in anul 2007 catre GENERAL ELECTRIC partea sa de 50% .

In prezent, compania noastra a devenit un furnizor recunoscut pe plan international de piese si componente de aviatie si industriale (turbine cu gaz ), avand experienta in programe ca: TRENT 700, TRENT 900, motoare CFM, ansamble mecanice pentru elicopterele civile AW109/AW119 LEONARDO HELICOPTERS, fiind activ angajata pe piata internationala prin dezvoltarea de programe de cooperare cu companii de prestigiu din domeniul aeronautic.

Bibliografie

- https://turbomecanica.ro/despre-noi/istoric/

- https://turbomecanica.ro/wp-content/uploads/2018/09/2017_CA_Raport_anual.pdf

- https://termene.ro/firma/3156315-TURBOMECANICA-SA

- http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/Details/FinancialInstrumentsDetails.aspx?s=TBM

- https://www.bvb.ro/info/Rapoarte/Lunare/IANUARIE2017.pdf

- https://www.bvb.ro/info/Rapoarte/Lunare/IANUARIE2016.pdf

- http://www.bvb.ro/infocont/infocont18/TBM_20180813071053_Raport-S1-2018.pdf

- https://www.tradeville.eu/actiuni/actiuni-TBM

- Notite curs

Preview document

Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 1
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 2
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 3
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 4
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 5
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 6
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 7
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 8
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 9
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 10
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 11
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 12
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 13
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 14
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 15
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 16
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 17
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 18
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 19
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 20
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 21
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 22
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 23
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 24
Analiza activității economice Turbomecanica - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Analiza activitatii economice Turbomecanica.pdf

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Strategii Financiare

1. IDENTIFICARE FIRMĂ În anul 1925 a fost înfiinţată în Braşov prima mare fabrică română de avioane numită Industria Aeronautică Română (IAR)....

Raport de analiză - Turbomecanica București

Cap 1 Prezentarea societatii Turbomecanica SA 1 1 Scurt istoric In cadrul industriei romanesti, Turbomecanica este unicul producator de motoare...

Analiza fundamentală Turbomecanica București

BIBLIOGRAFIE 43 1.Informatii generale Turbomecanica, ca o companie de producţie şi de reparaţii, este un partener extrem de fiabil, în mod activ...

Analiza ratelor financiare pe exemplul SC Turbomecanica SA București

Analiza lichiditate-exigibilitate În economia de piata, conducerea întreprinderii este direct interesata ca, prin deciziile financiare adoptate,...

Diagnostic Financiar Contabil

1. Scurt istoric al societăţii Denumirea firmei: Sc. Electroprecizia SA; Numărul şi data înregistrării la Oficiul Registrului Comerţului:...

Analiză Turbomecanica SA București

Elemente principale: - unicul producator din Romania specializat in fabricarea, incercarea pe banc si in repararea motoarelor cu reactie si a...

Ai nevoie de altceva?