Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 6540
Mărime: 264.88KB (arhivat)
Publicat de: Nae Văduva
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Prezentarea generală a S.C. VEL PITAR S.A.

SC Vel Pitar SA este considerat un lider pe piaţa românească în ceea ce priveşte producţia, comercializarea distribuţia de produse de morărit şi panificaţie. Mai nou grupul Vel Pitar reprezintă un jucător deosebit de important în domeniul producţiei şi distribuţiei de biscuiţi, napolitane, specialităţi de cofetărie şi produse de patiserie.

Denumirea societăţii este Societatea Comercială Vel Pitar S.A. Este o persoană juridică română, având forma juridică de societate deschisă pe acţiuni. A fost înregistrată Registrul Comerţului J38/96/1991şi îşi desfăşoară activitatea în conformitate cu legile române şi actul constitutiv.

1. Scurt istoric

Marea activitate a societăţii a început în momentul în care fondul de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat în România de către New Century Holdings (NCH),a achiziţionat două mari companii de morărit şi panificaţie, Mopariv Râmnicu Vâlcea şi Berceni Bucureşti. Astfel, în decembrie 2001, s-a constituit, în baza Hotărârii Adunării Generale Extraordinare, S.C. Vel Pitar S.A., prin fuziunea a patru fabrici din industria de morărit şi panificaţie: Mopariv Râmnicu Vâlcea, Berceni Bucureşti, Mopariv Cluj Napoca şi Granpan Tecuci, sediul noii companii fiind stabilit la Râmnicu Vâlcea.

În octombrie 2002 Vel Pitar SA se extinde prin achiziţia unei noi companii, Spicul Argeş Piteşti, deţinând la momentul respectiv peste 2000 de angajaţi. În 2003 procesul de extindere a continuat cu preluarea altor două companii : Pangran Iaşi şi Gorjpan Târgu Jiu, iar în 2004 Vel Pitar a preluat activitatea unităţii de producţie din oraşul Balş, arondată punctului de lucru din Râmnicu Vâlcea. Anul 2005 a marcat mărirea grupului, prin fuziunea cu societăţile Postăvarul din Braşov şi Panem din Giurgiu.

Sediul societăţii este în România, judeţul Vâlcea, localitatea Rm.Vâlcea, strada Timiş, nr.22. Sediul local se poate schimba în orice alt loc din ţară, pe baza Hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor (AGA). S.C.Vel Pitar S.A. îşi poate constitui filiale, sucursale, reprezentanţe, agenţii, birouri, depozite, magazine, puncte de lucru şi orice alte sedii de lucru secundare, situate în ţară şi în străinătate, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare. Societatea a fost constituită pe durată de timp nelimitată.

Capitalul social este în valoare de 7045255.10 RON, divizat în 70452551 acţiuni cu valoarea de 0.10 RON pe acţiune. Vel Pitar este liderul pieţei de morărit şi panificaţie din România, având centre de productie în 11 judeţe ale ţării (Vâlcea, Bucureşti, Argeş, Cluj, Galaţi,Iaşi, Gorj, Olt, Braşov, Giurgiu şi Dâmboviţa) şi un partener de grup, societatea Libertatea Bucureşti. Acţionarul majoritar la Vel Pitar SA este fondul american de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat în România de New Century Holdings.

În anul 2007, compania Vel Pitar s-a divizat în trei societăţi autonome care au ca obiect de activitate panificaţia - S.C.Vel Pitar S.A., morăritul - S.C.Şapte Spice S.A. şi retailul - S.C.VP Magassin S.A. Astfel, la începutul anului 2007, grupul Vel Pitar şi-a extins reţeaua de centre de producţie şi în judeţul Dâmboviţa, în oraşul Târgovişte.

Aceste noi activităţi apărute în urma extinderii companiei Vel Pitar, s-au dezvoltat continuu în ultimii ani, astfel încât acum beneficiază de condiţiile necesare pentru a funcţiona autonom.

Prin procesul de divizare noile companii fructifică mai bine oportunităţile oferite de piaţă în domeniile lor, gestionează mai bine resursele şi utilizează în mod direct veniturile obţinute.

Fondul de investiţii Broadhurst Investments Ltd. , administrat în România de compania New Century Holdings (NCH), deţine aproximativ 80% din toate cele trei firme rezultate în urma divizării.

Grupul Vel Pitar deţine 12 fabrici de panificaţie, specialităţi de panificaţie, patiserie, biscuiţi şi napolitane; unităţi de morărit; o reţea proprie de 157 de spaţii comerciale în marile oraşe din România; acoperire naţională; 4.600 de angajaţi; peste 2 milioane de clienţi zilnic.

Lunar, în medie, sunt produse aproximativ 10.000 tone panificaţie, 300 tone biscuiţi şi napolitane şi 14.000 tone produse de morărit.

Făcând o scurta analiză a cifrelor menţionate şi chiar o comparaţie cu celelalte societăţi cu acelaşi obiect de activitate putem spune că grupul Vel Pitar a schimbat modul în care, în România, se fac afacerile în industria de morărit şi panificaţie, fiind primii care au investit masiv în tehnologii moderne, inovatoare, pentru a oferi clienţilor produse de cea mai bună calitate.

De aceea Grupul Vel Pitar este lider absolut din toate punctele de vedere: dimensiune,acoperire geografică, cifră de afaceri, nivel de profit, număr de clienţi, nivelul de implementare a tehnologiilor moderne şi respectarea normelor legislaţiei europene.

Vel Pitar recunoaşte importanţa specificului local ca o valoare suplimentară în acţiunea sa de a oferi consumatorului produsele dorite, iar fiecare dintre punctele de lucru ale grupuluieste lider de piaţă şi excelează în unul sau mai multe produse, beneficiind de conceptul dezvoltat la nivel naţional.

2. Obiect de activitate

Societatea desfaşoară activităti conform cu obiectul de activitate aprobat de către acţionari, respectiv:

a) Producerea şi comercializarea produselor de morărit;

b) Producerea şi comercializarea produselor de panificaţie;

c) Comercializarea en-gross şi en-detail a mărfurilor;

d) Prestarea de servicii.

3. Structura organizatorică

Organizarea reprezintă aportul în ceea ce priveşte realizarea obiectivelor stabilite ca urmare a manifestării funcţiei de previziune. Organizarea se poate defini prin ansamblul acţiunilor întreprinse în vederea utilizării cu maximă eficienţă a resurselor materiale, umane şi financiare pe care le are la dispoziţie unitatea.

Pentru utilizarea eficientă a factorilor de producţie, managerul trebuie sa iniţieze acţiuni şi să adopte decizii menite să asigure raporturi şi proporţii optime între toate categoriile de resurse, să elaboreze şi să aplice în practică structuri raţionale de organizare şi să practice cel mai potrivit sistem informaţional.

Preview document

Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 1
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 2
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 3
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 4
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 5
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 6
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 7
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 8
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 9
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 10
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 11
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 12
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 13
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 14
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 15
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 16
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 17
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 18
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 19
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 20
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 21
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 22
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 23
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 24
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 25
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 26
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 27
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 28
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 29
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 30
Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Analiza Cifrei de Afaceri la SC Vel Pitar SA.doc

Te-ar putea interesa și

Schimbare organizațională - studiu de caz SC Vel Pitar SA

CAPITOLUL I PREZENTAREA DE ANSAMBLU A ORGANIZAŢIEI 1 1 Prezentarea societăţii comerciale S.C Vel Pitar S.A Denumirea societăţii este Societatea...

Analiza mixului de marketing la firma SA Vel Pitar SA

INTRODUCERE Promovarea tot mai largă în practica economică contemporană a concepţiei de marketing, îmbogăţirea continuă a arsenalului său de...

Tehnicile de Conducere Forrester în Managementul Sistemelor Dinamice - SC Vel Pitar SA

CAPITOLUL I TEHNICILE DE CONDUCERE FORRESTER ÎN MANAGEMENTUL SISTEMELOR DINAMICE.ELEMENTE DE BAZĂ ALE TEORIEI MODELĂRII SIMULATIVE CU ATUTOREGLARE...

SC Prod SA Buzău - realizarea unei noi linii de producție pentru gofre

REZUMATUL LUCRĂRII Prin prezenta lucrare ne-am propus evaluarea unui posibil proiect de investiţii la SC Prod Boromir SA Buzău, ce presupune...

Analiza factorială a cifrei de afaceri

INTRODUCERE Fiecare întreprindere, în conditiile tranzitiei tarii noastre la economia de piata, indiferent de forma de proprietate, obiect de...

Strategia de aprovizionare materială

1.1. Piata furnizorilor – componenta a mediului ambiant al intreprinderii – Dezvoltarea unei intreprinderi, a unui sistem de productie este...

Analiza activității întreprinderii SC Panifcom SRL dintr-o perspectivă economico - financiară

INTRODUCERE Analiza economico-financiară reprezintă un proces de identificare a stării economico-financiare în care se află agenţii economici, o...

Aprovizionarea cu materii prime la SC Vel Pitar SA

INTRODUCERE Scopul acestei lucrări este de a oferi o prezentare și, totodată, un studiu al strategiilor de marketing și politicilor folosite de...

Ai nevoie de altceva?