Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 6899
Mărime: 62.86KB (arhivat)
Publicat de: Silvian Pîrvu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Partea A
  2. Titlul lucrării 3
  3. Termini cheie 3
  4. Obiectivul proiectului 3
  5. Stabilirea ipotezelor de lucru 3
  6. Obiectul cercetării 3
  7. Clasificarea metodologică a conceptelor 4
  8. Obiective parţiale 5
  9. Partea B
  10. Metodologia de elaborare 5
  11. Concluzii 21
  12. Bibliograţie 23

Extras din proiect

PARTEA A

- TITLUL LUCRĂRII

Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA

- TERMENI CHEIE

- Bilanţ contabil;

- Contul de profit şi pierdere;

- Bilanţ financiar

- Echilibru financiar

- Solduri intermitente de gestiune

- Rate financiare

- OBIECTIVUL PROIECTULUI

Proiectul are ca obiectiv analiza financiară a SC Adeplast SA prin diagnosticarea situaţiei financiare a întreprinderi, respectiv de a identifica punctele tari, punctele slabe, oportunităţile şi riscurile care se manifestă la nivelul întreprinderi din punct de vedere financiar.

- STABILIREA IPOTEZELOR DE LUCRU

Ipoteza 2

Dacă se constată că întreprinderea desfăşoară o activitate profitabilă, rezultatul net obţinut poate fi utilizat de întreprindere pentru finanţarea investiţiilor.

Ipoteza 3

Dacă efectele crizei economice s-a resimţit în mai multe sectoare economice din România, s-a resimţit şi în sectorul construcţiilor sau sectorul construcţiilor a avut un aport însemnat la creşterea economică.

- OBIECTIVUL CERCETĂRII

Obiectivul cercetării este de a se realiza analiza economico-financiară a SC Adeplast SA. Această analiză se face pe baza Bilanţului contabil şi a Contului de profit şi pierdere pe o perioadă de 2 ani, 2009-2010.

- CLASIFICAREA METODOLOGICĂ A CONCEPTELOR

Analiza economico-financiară, ca oricare altă disciplină ştiinţifică, are un obiect şi o metodă proprie şi se fundamentează pe un ansamblu de principii şi cunoştiinţe proprii.

În literatura de specialitate există opinii diversificate privind obiectul de studiu al acestei discipline. Pentru unii autori analiza economică cercetează procesele, fenomenele şi activităţile din punct de vedere economic, respectiv cercetează eficienţa cheltuielilor (consumului) de muncă socială angajate pentru obţinerea unor rezultate (activităţile) sociale utile

Alţii autori consideră că obiectul de studiu al analizei îl reprezintă cercetarea sistematică, într-o viziune statică sau dinamică, istorică sau prospectivă, a fenomenelor/proceselor economico-financiare care se produc la nivel microeconomic, macroeconomic, regional, internaţional, etc.

Există opinia potrivit căreia obiectul de studiu al analizei este, în general, activitatea economico-financiară a agenţilor economici de nivel micro sau macro economic, pe care o cercetează dintr-un unghi de vedere propriu, şi anume, din punctul de vedere al rezultatelor utilizării resurselor umane, materiale şi financiare, în scopul decoperirii şi valorificării posibilităţilor de perfecţionare în viitor

Analiza economică presupune cunoaşterea logică a fenomenelor şi proceselor economice. Drumul parcurs de analiză poate fi unul în sensul evoluţiei reale a fenomenului, pornind de la procesul de producţie spre factori şi continuând cu rezultatele finale ale acestuia, sau unul în sens invers, pornind de la rezultatele procesului şi terminând cu factorii consumaţi

Analiza economico-financiară parcurge sensul invers al evoluţii reale al fenomenului/procesului cercetat plecând de la rezultatele activităţii economice spre elemente şi factori, ajungând până la identificarea cauzelor.

Rezultatul este expresia finală a fenomenului/procesului supus analizei, exprimat sub formă de indicatori. Pentru ca analiza să fie concludentă, este recomandat ca rezultatele să fie relative la o perioadă de 2-5 ani, astfel putându-se contura tendinţa evoluţiei fenomenului/ procesului analizat.

Elementele sunt părţile constitutive ale fenomenului/procesului analizat, iar din punct de vedere al elementelor acestora este permisă cunoaşterea structurii sale. Între elementele componente ale fenomenului/procesului economico-financiar se pot stabili relaţii de sumă, diferenţă, produs şi raport, fiecare fiind importante în alegerea procedeelor de analiză cantitativă.

Factorii evidenţiază schimbările din starea fenomenelor/proceselor analizate şi sunt urmăriţi în mod succesiv, trecând de la factorii cu acţiune directă la cei cu acţiune indirectă,până la stabilirea cauzelor finale. Există o mare varietate de factori, aşa cum menţionează literatura de specialitate.

Cauzele sunt componentele elementare ale fenomenului procesului analizat. Unii autori le denumesc împrejurări care, în anumite condiţii, provoacă şi explică apariţia unui fenomen/proces. Sesizarea cauzelor finale reprezintă cea mai complexă parte din analiza economico-financiară deoarece fără identificarea lor nu ar fi posibilă fundamentarea competentă a concluziilor analizei şi a măsurilor de adoptat în procesul decizional.

Preview document

Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 1
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 2
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 3
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 4
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 5
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 6
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 7
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 8
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 9
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 10
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 11
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 12
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 13
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 14
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 15
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 16
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 17
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 18
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 19
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 20
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 21
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 22
Analiza economico-financiară a SC Adeplast SA - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Analiza Economico-Financiara a SC Adeplast SA.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Analiza rezultatelor economico-financiare a firmelor farmaceutice cotate la BVB - Biofarm și Zentiva

Medicamentele sunt esențiale pentru sănătate și pentru supraviețuirea populației. Promovarea accesului la acestea înseamnă practic respect față de...

Ai nevoie de altceva?