Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 47 în total
Cuvinte : 10657
Mărime: 417.76KB (arhivat)
Publicat de: Eftimia Nica
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. INTRODUCERE motivarea temei
  2. 2. DIAGNOSTICUL FIRMEI (juridic, operational, comercial, al resurselor umane)
  3. 3. ANALIZA PERFORMATEI INTREPRINDERII
  4. 3.1. Analiza succintă a poziţiei (ANC; ACRn; FR), a performanţei (EBITDA; EBIT(1-); PN) şi a cash-flow-urilor din situaţiile financiare
  5. 3.2. Estimarea costului capitalului întreprinderii = kîntrepr.
  6. 3.3. Analiza VAN, ROA si ROE versus prag de rentabilitate contabil şi financiar
  7. 4. EVALUAREA INVESTIŢIEI (cu autofinanţare 100%)
  8. 4.1. Elementele financiare pentru fundamentarea VAN
  9. 4.2. Estimarea costului capitalului = kinv
  10. 4.3. Criteriile de evaluare VAN, RIR
  11. 4.4. Analiza de sensitivitate
  12. 4.5. Pragul de rentabilitate contabil şi cel financiar
  13. 4.6. Simularea Monte-Carlo
  14. 4.7. Arborele de decizii
  15. 5. IMPACTUL DECIZIEI DE FINANTARE
  16. 5.1. Valoarea actualizata netă (VANA)
  17. 5.2. Costul mediu ponderat al capitalului
  18. 6. CONCLUZII
  19. 8.ANEXE

Extras din proiect

1.INTRODUCERE SI MOTIVAREA TEMEI

Biofarm este unul dintre primii producatori romani de medicamente si suplimente alimentare. Compania are o varsta de peste 80 de ani si drept urmare, o consideram ca fiind un exemplu apt pentru studiul nostru,

A fost fondata in 1921 si s-a concentrat pe dezvoltarea, producerea si comercializarea atat a unor branduri puternice, cat si a unor produse generice.

In prezent, Biofarm este unul dintre primii 10 producatori romani existenti pe piata farmaceutica din Romania, o piata dinamica si foarte competitiva. Compania este certificata in conformitate cu cerintele standardului EN ISO 9001:2000 si ale Ghidului privind buna practica de fabricatie (GMP) pentru toate liniile de productie. De asemenea, actiunile sale sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti - Categoria I. (Caracteristicile actiunilor S.C. BIOFARM S.A.:- actiuni nominative dematerializate ;

- valoare nominala 0,1 lei. Simbolul S.C. BIOFARM S.A. la Bursa de Valori Bucuresti este BIO).

Cu laboratoare de cercetare de cel mai inalt nivel, linii de productie moderne si o puternica echipa de reprezentanti medicali si de vanzari, Biofarm se regaseste de mai multi ani in topul primilor 3 producatori romani de solutii si suspensii pentru administrare orala, este cel mai important producator roman de capsule gelatinoase moi si unul dintre cei mai mari fabricanti de comprimate si drajeuri din Romania.

Biofarm are un portofoliu competitiv de peste 190 de produse care acopera 60 de arii terapeutice si investeste in mod continuu in campanii media, comerciale si de marketing pentru promovarea propriilor produse.

Obiectivul principal pentru realizarea politicii în domeniul calitatii este implementarea, certificarea, mentinerea si îmbunatatirea unui sistem de management al calitatii în conformitate cu cerintele standardului ISO 9001:2000 si ale Ghidului privind buna practica de fabricatie pentru medicamente de uz uman.

In cadrul companiei functioneaza un puternic Departament Asigurarea Calitatii, care are rolul de a se asigura ca toate activitatile se desfasoara în conformitate cu principiile si procedurile sistemului de management al calitatii al companiei. Personalul Departamentului Asigurarea Calitatii este implicat în calificarea echipamentelor si validarea activitatilor, în controlul schimbarilor, în investigarea deviatiilor, implementarea actiunilor preventive si corective, în auditurile interne si externe, în managementul reclamatiilor de calitate, în eliberarea seriilor de produs si în analiza periodica a calitatii produselor.

Toate seriile de produse sunt eliberate de Persoane Calificate certificate conform directivelor UE si ghidului de buna practica de fabricatie

Serviciul de Farmacovigilenta al S.C. Biofarm S.A.( Farmacovigilenta este disciplina stiintifica ce studiaza siguranta medicamentelor prin detectarea, evaluarea, raportarea/monitorizarea si prevenirea reactiilor adverse si a altor probleme legate de medicamente) raspunde la o problema de sanatate publica, având un rol important pentru siguranta pacientilor, si aduce un aport semnificativ la transmiterea de informatii corecte catre consumatori, la promovarea utilizarii rationale si la analizarea permanenta a raportului beneficiu-risc pentru medicamentele din portofoliul companiei noastre.

In cursul anului 2010, compania Biofarm a inregistrat o crestere a vanzarilor in valoare de 7.36%. In unitati cresterea este de 0.61%*, comparativ cu scaderea de 0.20%* in unitati inregistrata de piata totala farmaceutica din Romania. Piata locala farmaceutica a inregistrat, in aceeasi perioada de timp, o crestere de 5.31% in valoare si o scadere de 9.99% in unitati. In aceeasi perioada de timp, compania Biofarm si-a imbunatatit si diversificat portofoliul, ajungand la 192 de produse si a fost lider de piata pe 11 arii terapeutice.

Vanzarile la export in anul 2010 au fost in valoare de 2.111.726 lei.

Biofarm a inregistrat in anul 2010 comparativ cu anul 2009 o crestere a exportului cu 25% in valoare si 31% in unitati.

Compania SC Biofarm SA are incheiate contracte de vanzare anuale cu cei mai puternici distribuitori de pe piata farmaceutica, care au o buna putere de desfacere a produselor in farmacii.( distribuitorii cu care lucreaza Biofarm detin o cota de piata de 64%, compania incercand in acest fel sa minimizeze riscul de neincasare a creantelor)

Avand o pozitie stabila pe piata farmaceutica romaneasca, Biofarm urmareste sa isi imbunatateasca pozitia si pe arena internationala. In momentul de fata Biofarm este prezenta in 7 tari si extinderea continua.

Conform strategiei de dezvoltare, compania va lansa noi produse si isi va imbunatati portofoliul in.fiecare an, ceea ce faciliteaza gasirea unei investitii rentabile.

Strategia de dezvoltare a companiei Biofarm include, de asemenea, imbunatatirea prezentei companiei pe piata de retail, continuarea dezvoltarii fortei de vanzari pentru imbunatatirea reprezentarii in piata si cresterea numarului de produse. Investitiile in cercetare, lansarea si promovarea propriilor produse vor continua pentru a ajuta la imbunatatirea pozitiei companiei in piata.

Evolutie cronologica:

1921 - 1936

Se pun bazele unitatii actuale prin fuzionarea mai multor firme producatoare de medicamente (solutii, tablete, fiole, etc.), care utilizau ca materii prime plantele medicinale, diverse glande, organe si subproduse animaliere.

1948

Pe 11 iunie aceste unitati sunt nationalizate devenind intreprinderi de stat astfel: Industria Chimico-farmaceutica nr.6 cu sediul in str.Logofat Taut, Industria Chimico-farmaceutica nr.2 cu sediul in Bd.Iancu de Hunedoara.

1956

Se infiinteaza o noua sectie in str.Tineretului nr.1 in scopul de a produce, pentru prima prima data in tara, extracte din plante, tincturi, substante pure, produse uz veterinar, care in 1957 ia denumirea de Fabrica de Medicamente Galenica.

1997

Procentul de 40% din capitalul social al Biofarm S.A., detinut de F.P.S., a fost achizitionat de firma Shapiro Bancorp LLC Astfel S.C.BIOFARM S.A. devine o companie cu capital privat 100%.

1998

In aprilie are loc Adunarea Generala a Actionarilor prin care s-a hotarat majorarea capitalului social al S.C. BIOFARM S.A.la 35,9 mld lei, principalul domeniu de activitate fiind fabricarea preparatelor farmaceutice. SC BIOFARM SA produce si comercializeaza medicamente de uz uman si veterinar precum si alte produse chimice.

2004

Obtinerea certificarii GMP pentru toate liniile de productie.

2005

Listarea la Bursa de Valori Bucuresti (categoria I)

MISIUNE : aceea de a imbunatati sanatatea oamenilor oferind produse de calitate deosebita la preturi accesibile.

VIZIUNE : sa devina o companie respectata si dinamica, recunoscuta pe plan national si regional drept unul dintre cei mai puternici si de incredere producatori de produse farmaceutice din Romania

Preview document

Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 1
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 2
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 3
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 4
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 5
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 6
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 7
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 8
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 9
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 10
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 11
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 12
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 13
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 14
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 15
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 16
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 17
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 18
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 19
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 20
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 21
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 22
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 23
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 24
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 25
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 26
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 27
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 28
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 29
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 30
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 31
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 32
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 33
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 34
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 35
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 36
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 37
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 38
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 39
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 40
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 41
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 42
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 43
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 44
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 45
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 46
Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe - Pagina 47

Conținut arhivă zip

  • Analiza Performantei si Evaluarea unui Proiect de Investitii Directe.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe

1. INTRODUCERE Prin prezenta lucrare ne propunem să reliefam principalii factori determinaţi ai analizei poziţiei financiare a firmei, ai...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Te-ar putea interesa și

Analiza performanței și evaluarea unui proiect de investiții directe în cadrul SC Antibiotice SA

1. INTRODUCERE Firma Antibiotice S.A. a fost înfiinţată în anul 1990 conform Legii nr.15/1990 şi a Hotărârii Guvernului nr.1200/1990 ca societate...

Evaluarea unui proiect de investiții directe - Petrom

1. INTRODUCERE 1.1. Prezentarea companiei PETROM Evoluția companiei în ultimii ani Petrom reprezintă cea mai importantă companie de petrol și...

Evaluarea unui proiect de investiții la Biofarm SA

INTRODUCERE Lucrarea noastră are drept obiectiv efectuarea unui studiu de fezabilitate al societății comerciale “Biofarm SA” in vederea realizarii...

Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe

1 Prezentarea generală a agentului economic Societatea comercială ALBALACT S A este cea mai mare companie de lactate din România cu capital...

Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe

1. INTRODUCERE Prin prezenta lucrare ne propunem să reliefam principalii factori determinaţi ai analizei poziţiei financiare a firmei, ai...

Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe

INTRODUCERE Prezentarea firmei SA este cea mai mare companie producătoare de aluminiu din Europa Centrală şi de Est (exceptând Rusia). SA...

Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe

CAPITOLUL I – Introducere 1. Motivarea temei O dată cu aderarea României la Uniunea Europeană şi creşterea concurenţei în domeniul proiectării,...

Analiza Performanței și Evaluarea unui Proiect de Investiții Directe

1. Introducere Această investiţie a fost motivată de faptul că băile termale din România datorită proprietăţilor curative, precum şi a peisajului,...

Ai nevoie de altceva?