Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L.

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 54 în total
Cuvinte : 13086
Mărime: 105.25KB (arhivat)
Publicat de: Roxana T.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Șef lucr. Dr. Dan Donosă
Facultatea de Agricultura
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad", Iasi
Specializare: Inginerie Economică În Agricultură

Cuprins

  1. CAPITOLUL I. ASPECTE GENERALE ALE FIRMEI
  2. I.1. Prezentarea firmei
  3. I.2. Principalele departamente ale firmei
  4. CAPITOLUL II. SECTORUL DE ACTIVITATE PENTRU INVESTIȚII
  5. CAPITOLUL III. EVALUAREA ACTIVITĂȚII VIITOARE A INVESTIȚIEI
  6. CAPITOLUL IV. CHELTUIELI ȘI SURSE DE FINANȚARE PENTRU INVESTIȚII
  7. CAPITOLUL V. ANALIZA FINANCIARĂ A ACTIVITĂȚILOR
  8. V.1. Raportul dintre veniturile totale actualizate si costurile totale actualizate
  9. V.2. Venitul net actualizat
  10. V.3. Rata internă de rentabilitate (RIR)
  11. V.4. Fluxul de numerar ( CASH FLOW )
  12. V.5. Analiza economică a proiectelor de investiții
  13. V.6. Analiza financiară
  14. CAPITOLUL VI. RISCURILE ÎN ACTIVITATEA AGENTULUI ECONOMIC CA URMARE A SCHIMBULUI POSIBIL ÎN VIITOR
  15. VI.1. INVESTITIA
  16. VI.2. RISCUL
  17. Concluzii
  18. Bibliografie

Extras din proiect

Agritehnica Service este o companie furnizoare de mașini, utilaje și echipamente agricole înființată în anul 2006. Având agricultori la origine, pentru firmă pătrunderea pe acest segment de piață a reprezentat o provocare imensă, deoarece s-a cunoscut, din propria experiență, care sunt așteptările fermierilor în materie de utilaje agricole.

În cadrul acestei organizații s-au stabilit parteneriate cu cei mai mari producători de utilaje agricole, asigurându-se că furnizează clienților utilaje de calitate, avansate din punct de vedere tehnologic, care să le aducă avantaj competitiv pe piață.

Fermierii au fost receptivi la noile tehnologii, brandul cunoscând un real success. Pe parcursul celor 11 ani de experiență, echipa s-a mărit, s-a perfecționat, devenind o familie imensă care acționează după aceleași principii de conduită etică și morală.

În prezent, firma este alături de fermieri, asigurându-le în mod constant suport tehnic. Întreprinderea deservește cu succes toată zona Moldovei, partea de Sud a țării și Republica Moldova. Infrastructura acesteia s-a dezvoltat rapid, asigurânu-se că se va răspunde cu promptitudine și profesionalism tuturor solicitărilor clienților firmei.

În ceea ce privește departamentul de piese, firma activează într-un domeniu supus factorilor limitativi (climă, precipitații, timp), echipa tehnică fiind la dispoziția clienților 24 h/ 7 în campanie, pentru un flux continuu și o productivitate ridicată.

O echipă de tehnicieni, instruiți în țară și în străinătate, asigură pentru această firmă service constant pentru ca utilajele vândute de aceștia să fie în perfectă stare de funcționare. Serviciile de mentenanță asigură evitarea discontinuităților în procesul de producție.

Agenții de vânzări pe care îi are firma oferă clienților sau potențialilor clienți toate informațiile de ordin tehnic și economic pentru a se asigura că sunt făcute cele mai bune alegeri pentru fermă, ținând cont de dimensiunea exploatației.

Pentru că întreprinderea se bazează pe principii etice solide, parteneriatul cu clienții se consolidează pentru perioade îndelungate, managerii post-vânzare, asigurând consultanță și suport tehnic, după achiziție.

Din punct de vedere financiar, unitatea asigură consultanță privind posibilitățile de finanțare. Echipa firmei, bine informată în domeniu, răspunde cu promptitudine solicitărilor clienților asigurându-se de realizarea avantajului comun.

În ceea ce privește departamentul service, în cazul apariției defecțiunilor tehnice ale utilajelor pe care le dețin fermierii, pentru remedierea problemelor survenite primul pas este contactarea firmei Agritehnica Service. Solicitarea va fi preluată imediat de personalul din echipa de service, în funcție de zona în care se află utilajul sau mașina agricolă, personal care va identifica natura defecțiunilor și va programa o vizită în ferma în care se solicită ajutor.

O echipă de tehnicieni se va deplasa în cel mai scurt timp în ferma în cauză și va remedia problemele apărute. Instruiți în cadrul companiilor producătoare de utilaje, pentru care unitatea este dealer autorizat, aceștia vor identifica cauzele care au dus la apariția defecțiunilor. Prin intermediul instrumentelor specializate, tehnicienii vor înlătura aceste cauze pentru a nu mai apărea probleme de acest fel în viitor.

Compania aduce spre vânzare mașini, utilaje și echipamente agricole de la următorii producători:

1. Tractoare marca: Fendt, Valtra, Challenger.

2. Utilaje pentru prelucrarea solului: Horsch, Lemken, Knoche .

3. Sprayer: Horsch, Challenger.

4. Semănători: Horsch, Mascar.

5. Mașini pentru recoltat: Fendt.

6. Mașini pentru recoltat furaje: Fella.

7. Încărcătoare frontale: Merlo.

Agritehnica Service, conform Ministerului Finanțelor, a avut în anul 2016 o cifră de afaceri de 115 000 mii lei, cu o creștere de aproximativ 25 000 mii lei față de anul 2015. Cheltuielile totale pe care le-a suportat firma în anul 2015 sunt de 74 000 mii lei, iar în anul 2016 sunt de 107 000 mii lei. Profitul brut al firmei este de 5 800 mii lei în anul 2015, iar în 2016 este de 8 000 mii lei. Numărul de angajați este în creștere, fiind 43 de angajați în anul 2016, cu 10 mai mulți față de anul 2015.

Activitățile de marketing ce scot în evidență mașinile și utilajele agricole vândute de această firmă, sunt reprezentate de:

- reclame în revistele cu specific agricol;

- participarea la târguri și expoziții, cum ar fi târgul de la Hanovra;

- organizarea de jocuri și tombole.

Obiectul de activitate al firmei S.C. Agritehnica Service S.R.L. este “Comerțul cu ridicata al mașinilor agricole, al echipamentelor și al furniturilor”.

Activele și pasivele sunt enunțate din mai multe puncte de vedere, cum ar fi:

Din punct de vedere juridic - activul este alcatuit din: bunuri reale și creanțe;

- pasivul este alcătuit din capitaluri proprii și datorii.

Din punct de vedere economic- activul este alcătuit din active de investiții, de exploatare (stocuri, creanțe, entități);

- pasivul este alcătuit din capitaluri și datorii.

Din punct de vedere financiar- activul este alcătuit din active durabile- stocuri, active realizabile, active disponibile;

- pasivul este alcătuit din capitaluri permanente și datorii.

Activ Pasiv

1.active imobilizate 1. Capitaluri proprii

a) imobilizări necorporale a) capital

b) imobilizări corporale (tangibile) b) rezerve

c) imobilizari financiare c) rezultatul exercițiului

2. active circulante d) alte capitaluri proprii

a) stocuri în producție 2.Provizioane pentru riscuri și cheltuieli

b) creanțe 3. Datorii

c) disponibilități a) împrumuturi și datorii financiare

b) alte datorii

ACTIVE

1. Active imobilizate( fixe)

Cuprind toate acele valori economice de investiții a căror perioadă de utilitate este mai mare de 1 an. Ele alcătuiesc mijloacele de acțiune ale întreprinderii și se caracterizează prin durabilitate îndelungată și participare repetată la circuitul economic.

A. Imobilizari necorporale sau intangibile cuprind toate acele valori economice de investiții care îmbracă formă de bunuri materiale concrete. Ele sunt reprezentate de: cheltuieli de constituire, cheltuieli de cercetare-dezvoltare, concesiuni, brevete, licențe, mărci de fabrică, fondul comercial.

Cheltuielile de constituire cuprind cheltuieli cu înființarea, dezvoltarea și fuziunea unităților patrimoniului cum ar fi taxele și alte cheltuieli de înregistrări și cheltuieli privind emiterea și vânzarea de acțiuni, cheltuieli de prospectare a pieței, cheltuieli de publicitate.

Cheltuieli de cercetare- dezvoltare cuprind resursele economice alocate pentru achiziționarea de tehnologii noi, realizarea de produse noi și pentru investiții. Se amortizează în max 5 ani.

Concesiunile, brevetele, licentele, marcile de fabricație și alte drepturi similare cuprind totate cheltuielile efectuate pentru achiziționarea dreptului de exploatare a unui bun sau serviciu.

Fondul comercial cuprinde cheltuielile efectuate pentru menținerea sau dezvoltarea potențialului de activ al întrprinderii( clienților). Creșterea fondului comercial se amortizează pe toată durata în care acesta generează unități de valoare întrprinderii cumpărătoare.

B. Imobilizari corporale ( tangibile)

Cuprind bunurile materiale de folosință îndelungată și se găsesc sub formă de terenuri și mijloace fixe alcătuite din clădiri, mașini, instalații de lucru, utilaje, aparatură și instalații de măsură, mijloace de transport, unelte, dispozitive, mobilier, aparatură de birotică, animale, plantații.

Imobilizările corporale își pierd în timp valoarea ca urmare a uzurii determinată de utilizarea lor și ca urmare a acțiunii agenților naturali și progresului tehnic.

Constatarea contabilă a pierderii de valoare suferite de imobilizările corporale cu excepția terenurilor și includerea ei în costuri poartă denumirea de amortizare. Terenurile nu se amortizează.

C. Imobilizări financiare

Cuprind valorile financiare investite de întreprinderi în patrimoniul altor societăți sub forma titlurilor de valoare, creanțelor datorate participanților și alte imobilzări financiare.

Titlurile de participare ( participații)- sunt titluri de valoare sub formă de acțiuni, părți sociale investite de titularul patrimoniului în capitalul altor întreprinderi.

Bibliografie

1. Antoniu N. - Finanțele întreprinderii

2. Biber G. Emil- Procesul investițional în economia de piață.

3. http://agritehnica.ro/

4. www.finit.ase.ro

5. www.kmarket.ro

6. www.referat.ro

Preview document

Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 1
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 2
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 3
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 4
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 5
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 6
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 7
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 8
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 9
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 10
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 11
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 12
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 13
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 14
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 15
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 16
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 17
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 18
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 19
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 20
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 21
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 22
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 23
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 24
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 25
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 26
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 27
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 28
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 29
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 30
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 31
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 32
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 33
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 34
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 35
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 36
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 37
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 38
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 39
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 40
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 41
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 42
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 43
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 44
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 45
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 46
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 47
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 48
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 49
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 50
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 51
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 52
Eficiența investițiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L. - Pagina 53

Conținut arhivă zip

  • Eficienta investitiilor la S.C. Agritehnica Service S.R.L..docx

Alții au mai descărcat și

Fundamentarea Deciziilor de Investiții în Baza Criteriului de Risc și Eficientă

ADNOTARE la teza de licenta in ştiinţe economice cu tema: “Fundamentarea deciziilor de investitii in baza criteriului de risc si eficienta”...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?