Evaluarea financiară a companiei Vodafone Group PLC

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2923
Mărime: 389.14KB (arhivat)
Publicat de: Stefi Ant
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. PREZENTAREA COMPANIEI VODAFONE GROUP PLC 2
  2. 1.1. Obiect de activitate 3
  3. 1.2. Structură organizatorică 3
  4. 1.3. Scurt istoric 3
  5. 2. Prezentarea performanțelor financiare potrivit rapoartelor anuale de activitate pe o perioadă de 5 ani 4
  6. 3. Evaluarea financiară a activității corporație 10
  7. 4. Concluzii 12
  8. Bibliografie 12

Extras din proiect

1. PREZENTAREA COMPANIEI VODAFONE GROUP PLC

1.1. Obiect de activitate

Vodafone Group plc este o companie multinațională britanică de telecomunicații. Sediul său social și sediul global se află în Newbury, Berkshire , Anglia. Oferă în principal servicii în Asia, Africa, Europa și Oceania.

În noiembrie 2020 , Vodafone deține și operează rețele în 22 de țări, cu rețele partenere în alte 48 de țări. Divizia sa Vodafone Global Enterprise oferă servicii de telecomunicații și IT clienților corporativi din 150 de țări.

Vodafone are o listă principală la Bursa de Valori din Londra și este un component al indicelui FTSE 100 . Compania are o listă secundară pe Nasdaq .

1.2. Structură organizatorică

Operațiunile globale ale Vodafone sunt supravegheate de Comitetul Executiv Vodafone. Comitetul este responsabil pentru implementarea și livrarea strategiei Vodafone, așa cum a fost convenită de Consiliul Vodafone, și pentru toate aspectele managementului operațional.

Nick Read este actualul director executiv al Vodafone și conduce atât Comitetul executiv al companiei, cât și Consiliul de administrație.

De asemenea, în Comitetul Executiv se află mai mulți oficiali de nivel C care sunt responsabili pentru diferite grupuri funcționale - de exemplu, finanțe, juridice, afaceri corporative și tehnologie - și locații geografice în care operează Vodafone, cum ar fi Marea Britanie, Germania, Spania, Italia, și Africa de Sud (unde Vodafone este cunoscută ca Vodacom ). CEO-ul Vodafone Business face parte și în Comitetul Executiv.

Membrii Comitetului Executiv care supraveghează diferitele filiale geografice ale Vodafone sunt directori generali și își supraveghează propriile echipe naționale de directori regionali de nivel înalt.

Figura 1. Structura organizatorică a Vodafone Group plc

Sursa: https://www.organimi.com/organizational-structures/vodafone/

1.3. Scurt istoric

Evoluția Vodafone a început în 1981 odată cu înființarea filialei Racal Strategic Radio Ltd a Racal Electronics , cel mai mare producător de tehnologie radio militară din Marea Britanie, care a format un joint venture cu Millicom numit „Racal”, care a evoluat în actualul Vodafone.

Vodafone a fost lansat la 1 ianuarie 1985 sub noul nume de Racal-Vodafone (Holdings) Ltd, cu primul său birou cu sediul în Courtyard din Newbury, Berkshire , iar la scurt timp după aceea, Racal Strategic Radio a fost redenumită Racal Telecommunications Group Limitat.

Primul angajat non-Vodafone care a efectuat un apel telefonic mobil în Marea Britanie a fost comediantul Ernie Wise , de la St Katharine Docks , Londra, la 1 ianuarie 1985.

La 16 septembrie 1991, Racal Telecom a fost desființată din Racal Electronics ca Vodafone Group , cu Gerry Whent ca CEO.

În iulie 1996, Vodafone a achiziționat cele două treimi din Talkland pe care nu o deținea deja pentru 30,6 milioane de lire sterline. La 19 noiembrie 1996, într-o mișcare defensivă, Vodafone a achiziționat pentru 77 de milioane de lire sterline Peoples Phone , un lanț de 181 de magazine ai cărui clienți utilizau în mod covârșitor rețeaua Vodafone. Într-o mișcare similară, compania a achiziționat cele 80% pe care nu le deținea deja din Astec Communications, un furnizor de servicii cu 21 de magazine.

La 28 iulie 2000, compania a revenit la numele său anterior, Vodafone Group plc .La 17 decembrie 2001, Vodafone a introdus conceptul de „Rețele partenere”, prin semnarea TDC Mobil din Danemarca. Noul concept a presupus introducerea pe piața locală a serviciilor internaționale Vodafone, fără a fi nevoie de investiții din partea Vodafone. Conceptul ar urma să fie folosit pentru a extinde brandul și serviciile Vodafone pe piețe în care nu avea participații la operatorii locali. Serviciile Vodafone ar urma să fie comercializate sub schema dual-brand, unde brandul Vodafone este adăugat la sfârșitul mărcii locale. (adică, TDC Mobil-Vodafone etc.)

Vodafone a sponsorizat echipa din Premier League Manchester United FC în fotbal din 2000 până în sezonul 2005-06.

În 2007, Vodafone a încheiat un contract de sponsorizare a titlului cu echipa McLaren de Formula 1 (anterior Vodafone a sponsorizat Scuderia Ferrari în 2002 până în 2006), care a fost tranzacționată ca „Vodafone McLaren Mercedes” până la încheierea sponsorizării la sfârșitul sezonului 2013.

La 1 decembrie 2011, a achiziționat Bluefish Communications Ltd, o companie de consultanță TIC , cu sediul în Reading . Operațiunile achiziționate au format nucleul unei noi practici de comunicații unificate și colaborare în cadrul subsidiarei sale Vodafone Global Enterprise, care urma să se concentreze pe implementarea strategiilor în cloud computing și să își consolideze oferta de servicii profesionale .

În aprilie 2012, Vodafone a anunțat un acord pentru achiziționarea Cable & Wireless Worldwide (CWW) pentru 1,04 miliarde de lire sterline.Achiziția a oferit companiei Vodafone acces la rețeaua de fibră CWW pentru companii, permițându-i să ofere comunicații unificate întreprinderilor. La 18 iunie 2012, acționarii Cable & Wireless au votat în favoarea ofertei Vodafone.

La 2 septembrie 2013, Vodafone a anunțat că va vinde pachetul de 45% din Verizon Wireless către Verizon Communications pentru 130 de miliarde de dolari.Cu încasările din tranzacție, a anunțat o inițiativă Project Spring în valoare de 19 miliarde de lire sterline pentru a îmbunătăți calitatea rețelei în Europa și pe piețele emergente, cum ar fi India .

În iunie 2017, compania a luat măsuri pentru a preveni apariția reclamelor sale în magazinele axate pe crearea și distribuirea de discursuri instigatoare la ură și știri false.

În ianuarie 2020, Vodafone a confirmat că s-a retras din Asociația Diem (cunoscută la acea vreme drept Asociația Libra), consiliul de conducere al inițiativei de monedă digitală creată de Facebook .

Bibliografie

1. https://www.fidelity.co.uk/factsheet-data/factsheet/GB00BH4HKS39-vodafone-group/valuation

2. https://www.moneycontrol.com/financials/vodafoneidealimited/balance-sheetVI/IC8

3. https://www.academia.edu/25482341/Model_de_analiz%C4%83_a_performan%C5%A3ei_firmei

4. https://www.investing.com/equities/vodafone-group-plc-exch-balance-sheet

5. https://www.nasdaq.com/market-activity/stocks/vod/financials

Preview document

Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 1
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 2
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 3
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 4
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 5
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 6
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 7
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 8
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 9
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 10
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 11
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 12
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 13
Evaluarea financiară a companiei  Vodafone Group PLC - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Evaluarea financiara a companiei Vodafone Group PLC.docx

Te-ar putea interesa și

Auditul intern și frauda la Vodafone

Notiuni introductive AUDITUL – DE CE? Pentru evaluarea dispoziţiilor prestabilite în vederea atingerii unui obiectiv dat.Pentru evaluarea...

Studiu comparativ privind raportarea financiară a companiei AT&T din SUA și companiei Vodafone din Marea Britanie

INTRODUCERE Informaţia şi îndeosebi informaţia economică este astăzi prezentă în toate domeniile de activitate, fiind un element indispensabil al...

Managementul Serviciilor - Afacere

1. Prezentaţi o idee de afaceri în domeniul serviciilor şi realizaţi un slogan de promovare a acestei afaceri. CONSULTANŢĂ FONDURI UE Cel puţin...

Ai nevoie de altceva?