Mix-ul de marketing la firma LL Prodcom Impex

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2663
Mărime: 22.60KB (arhivat)
Publicat de: Cecil State
Puncte necesare: 7
Universitatea Valahia din Targoviste Facultatea de Stiinte Economice

Cuprins

  1. Capitolul 1
  2. 1. Notiuni generale privind mix-ul de marketing.2
  3. 1.1 Produsul.2
  4. 1.2 Plasamentul.2
  5. 1.3 Pretul.2
  6. 1.4 Promovarea.3
  7. Capitolul 2
  8. 2. Prezentarea societatii comerciale “LL Prodcom Impex” SRL.4
  9. 2.1 Prezentarea generalã.4
  10. Capitolul 3
  11. 3.Studiu de caz.5
  12. 3.1 Realizarea chestionarului.5
  13. 3.2 Produsul.6
  14. 3.3 Pretul.7
  15. 3.4 Distributia.7
  16. 3.5 Promovarea.8
  17. Concluzii.9
  18. Bibliografie.10

Extras din proiect

1. Notiuni generale privind mix-ul de marketing

In conformitate cu teoreticieni ai marketingului precum Philip Kotler, in plan mondial si profesorii universitari M.C Demetrescu, C.Florescu sau D.Patriche in tara noastra, mix-ul de marketing este una dintre cheile importante ale teoriei modern de marketing. El reprezinta un set de instrumente de marketing pe care firma le utilizeaza intr-o piata-tinta, pentru implementarea strategiei (unice, transparente), alaturi de deciziile (tactice, necunoscute, secrete ale firmei) privind sumele cheltuite pentru actiunile si alocarea de marketing.

În viziunea lui Philiph Kotler elementele mixului de marketing sau „cei patru P” sunt :

• Produsul

• Plasamentul

• Preţul

• Promovarea

1.1 Produsul, în termeni de calitate, caracteristici, aspect, ambalaj. Acesta reprezintă combinaţia de bunuri, servicii, idei pe care firma le oferă pieţei. Deci, produsul în sensul mixului de marketing nu înseamnă doar un bun fizic. Realizarea fizică a produsului nu reprezintă o activitate de marketing. Totuşi, specialiştii în marketing trebuie să studieze şi dorinţele consumatorilor pentru a se proiecta produse care să satisfacă aceste nevoi. Conceptul de produs mai cuprinde şi aspecte privind marca, ambalarea, etichetarea, precum şi serviciile postvânzare.

1.2 Plasamentul, vizează canalele de distribuţie, acoperire, sortimente, stocuri. Denumită şi distribuţie, plasarea reprezintă acele activităţi ale firmei care fac disponibil produsul clienţilor ţintă. Pentru satisfacerea acestora, produsul trebuie să fie disponibil la momentul oportun, într-un loc convenabil şi în cantitatea necesară. Prin urmare, specialiştii în marketing vor trebui să aleagă cea mai potrivită reţea de distribuţie şi să stabilească procedurile adecvate de control al stocurilor, transport, depozitare.

1.3 Preţul, vizează preţul de catalog, reduceri, facilităţi. Acesta reprezintă cantitatea de bani pe care trebuie să o plătească un client pentru obţinerea produsului. Preţul este important pentru clienţi întrucât aceştia sunt preocupaţi de valoarea pe care o obţin în schimbul banilor plătiţi. Adesea, el este folosit ca un instrument competitiv, ducând deseori la aşa numitele „războaie ale preţurilor”.

1.4 Promovarea, conţine activităţile legate de promovarea vânzărilor, publicitate, relaţiile publice, promovarea directă şi forţa de vânzare. Promovarea reprezintă activitatea ce comunică meritele produsului şi convinge clientul să-l cumpere. Ea este folosită din motive variate. De exemplu, promovarea poate fi utilizată pentru creşterea conştientizării publicului privind o firmă, un produs nou, sau o marcă nouă. În plus, ea este folosită pentru a informa publicul privind caracteristicile produsului sau pentru stimularea adoptării unei poziţii favorabile faţă de produs. Şi mai poate fi utilizată pentru reînnoirea interesului pentru un produs a cărui popularitate este în declin.

Atunci când se combină două sau mai multe elemente promoţionale se obţine un mix promoţional („promotion mix”), denumit uneori şi mix de comunicare. Mixul promoţional este conceput în funcţie de obiectivele pe care firma le urmăreşte, de posibilităţile financiare de care firma dispune şi de auditoriul căruia i se adresează. Principalele instrumente folosite în formarea unui mix promoţional sunt: reclama, promovarea vânzărilor, relaţiile cu publicul şi vânzarea personală.

Astfel, mix-ul de marketing este o modalitate practica prin care intreprinderea isi promoveaza o strategie de piata cu scopul de a-si concretiza si a-si atinge obiectivele sale de marketing. Un concept central pentru strategiile de marketing este acela de segmentare a pietei. Dupa cum arata numele acestei operatii, este vorba despre identificarea subpietelor. Cumparatorii fiind foarte diversi sub aspectul nevoilor lor, iar concurenta fiind foarte puternica, firma va incerca sa caute o subpiata atractiva si compatibila cu resursele si obiectivele sale. Pentru aceasta va trebui sa intreprinda urmatorul demers:

- Segmentarea pietei, adica impartirea cumparatorilor din cadrul unei piete in grupuri de consumatori cu caracteristici similare denumite segmente;

- Definirea tintelor, adica evaluarea si alegerea acelor segmente asupra carora firma se va concentra pentru a-si atinge scopul.

Preview document

Mix-ul de marketing la firma LL Prodcom Impex - Pagina 1
Mix-ul de marketing la firma LL Prodcom Impex - Pagina 2
Mix-ul de marketing la firma LL Prodcom Impex - Pagina 3
Mix-ul de marketing la firma LL Prodcom Impex - Pagina 4
Mix-ul de marketing la firma LL Prodcom Impex - Pagina 5
Mix-ul de marketing la firma LL Prodcom Impex - Pagina 6
Mix-ul de marketing la firma LL Prodcom Impex - Pagina 7
Mix-ul de marketing la firma LL Prodcom Impex - Pagina 8
Mix-ul de marketing la firma LL Prodcom Impex - Pagina 9
Mix-ul de marketing la firma LL Prodcom Impex - Pagina 10
Mix-ul de marketing la firma LL Prodcom Impex - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Mix-ul de Marketing la Firma LL Prodcom Impex.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?