Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3942
Mărime: 333.45KB (arhivat)
Publicat de: Veniamin Duță
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. UniCredit 3
  2. 1. UniCredit dintr-o privire 3
  3. 2. Istorie a Grupului 4
  4. 3. Modelului de afaceri 6
  5. 4. Misiune si Valori 7
  6. 5. Structura Organizatorică 7
  7. 5. Sistem de guvernare şi de politici 9
  8. 6. Acţionar structura 10
  9. 7. Remuneraţie 11
  10. 8. Principiile 11
  11. 9. Strategia 12
  12. 10. Indicii şi rating 13
  13. 11. Cultura 15

Extras din proiect

UniCredit

UniCredit SpA (FWB: CRI, BIT: UCG) este un grup italian, pan-european bancar, cu peste 40 de milioane de clienţi şi de operaţiuni în 22 de ţări. UniCredit are la bază pieţe ce sunt în Italia, Austria şi sudul Germaniei, şi-l are, de asemenea, substanţial operaţiuni în Europa Centrala si de Est. Până în mai 2008 a fost numit oficial UniCredito Italiano SpA; este, de asemenea, cunoscut sub numele de UniCredit Group şi ca UniCredito.

1. UniCredit dintr-o privire

UniCredit este o instituţie financiară internaţională majoră de desen dintr-o serie de afaceri de baza si achizitii, care au puternice rădăcini în 22 de ţări europene, precum şi reprezentantul birouri în 27 de alte pieţe.

În 2007, UniCredit consolidat poziţia sa în Italia, prin integrarea de Capitalia Group.

UniCredit Group este lider în Europa Centrală şi de Est, cu o cotă de piaţă, care este dublu faţă de cel de la cel mai apropiat de concurenţi. În 2007, doua importante achiziţii au fost efectuate: ATF Bank, care se clasează printre primele cinci bănci din Kazahstan interne, oferind o gamă largă de produse financiare prin intermediul sucursalei sale de reţea de 154 de desfacere în întreaga ţară, precum şi achiziţionarea de Ukrsotsbank care este în principal orientată spre serviciile bancare cu amănuntul cuplat cu o prezenţă solidă în sectorul corporatist şi IMM-uri. Cu aceste două bănci Group a extins operaţiunile sale în acest domeniu, pentru a 19 ţări (inclusiv în Asia Centrală).

Cifre cheie

40 de milioane de clienti

Salariati (30/06/08) 177.571

Sucursale (30/06/08) 10.185

Venituri din exploatare (2007) € 14.043 miliarde

Profitul de operare (2007) € 5,682 miliarde

ROE (2007) 15,6%

Total Active (30/06/08) miliarde € 1,059.767

2. Istorie a Grupului

UniCredit Group a fost rezultatul din 1998 fuziune de Crédito Italiano, Rolo Banca 1473 (format în 1996 prin fuziunea a Crédito Romagnolo, Cassa di Risparmio di Modena, Banca del Monte di Bologna e Ravenna şi Banca Popolare del Molise) şi Unicredito (Cassa di Risparmio di Verona, Vicenza, Belluno e Ancona (numite de asemenea Cariverona), Cassa di Risparmio di Torino, Cassa di Risparmio di Trento e Rovereto, Cassa di Risparmio di Trieste şi Cassamarca) şi în 1999, cu Cassa di Risparmio di Trento e Rovereto şi Cassa di Risparmio di Trieste, şi, ulterior, în asociere cu grupul german HVB al Capitalia şi Italia (Banca di Roma, Banca di Sicilia şi Bipop Carire.

În 1999, UniCredito Italiano, aşa cum a fost apoi cunoscut, a început extinderea în Europa Centrală şi de Est, cu achiziţionarea de poloneză Bank Pekao. Creşterea economică a continuat în următorii câţiva ani, cu achiziţionarea de la Pioneer de Investiţii grup, şi, ulterior, formarea Global Pioneer Asset Management, precum şi mai multe achizitii strategice în Bulgaria, Slovacia, Croaţia, România, Republica Cehă şi Turcia.

În 2003, UniCredito Italiano finalizat planul de reorganizare, S3, de formare a trei banci din Italia, pentru anumite segmente de piaţă - UniCredit Banca, UniCredit Banca d'Impresa şi UniCredit Private Banking - şi cu crearea de New Europe Division. Acest proces de reorganizare a făcut prima banca UniCredit în Italia pentru a adopta un model de afaceri bazat pe diviziile sale, acest model este operaţional încă de astăzi.

În 2005, UniCredit a fuzionat cu grupul german HVB, se formează în 1998 prin combinarea a două bănci bavarez: Bayerische Vereinsbank şi Bayerische Hypotheken-und Wechsel-Bank, care rezultă într-o singură, Banca Europeană majore. Integrarea cu HVB Group, consolidată prin fuziunea cu Bank Austria Creditanstalt, în anul 2000 şi de stabilire sale teritoriale, în multe zone din nou Europa, a permis creşterea în continuare pentru UniCredit Group, astfel, bazându-se pe propria sa vocaţie europeană. Bank Austria Creditanstalt, este Austria " e cel mai mare grup bancar. Bank Austria Creditanstalt este acţionar majoritar al Băncii Medici AG, o banca privata fondata de Rothschild familie în 1855. După Stiri pe Vineri 2 ianuarie, Banca Medici, care a investit 2 miliarde dolari, cu Bernard Madoff, Viena a numit un supraveghetor a rula o bancă privată.

Preview document

Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 1
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 2
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 3
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 4
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 5
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 6
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 7
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 8
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 9
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 10
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 11
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 12
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 13
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 14
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 15
Monografia unei bănci cu caracter internațional - Unicredit Goup - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Monografia unei Banci cu Caracter International - Unicredit Goup.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?