Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 7919
Mărime: 74.62KB (arhivat)
Publicat de: Dorian Petrache
Puncte necesare: 7
Academia de Studii Economice Bucuresti Facultatea de Administrarea Afacerilor cu Predare in Limbi Straine

Cuprins

  1. Cap. 1: Sumar 3
  2. Cap. 2: Descrierea inițiatorilor 4
  3. Cap. 3: Descrierea produselor 4
  4. Cap. 4: Descrierea pieței 5
  5. Cap. 5: Strategia de marketing 7
  6. Cap. 6: Mobilizarea resurselor necesare 10
  7. Cap. 7: Organizarea afacerii 10
  8. Cap. 8: Ipoteze și riscuri 11
  9. Cap. 9: Plan financiar 12
  10. Cap. 10: Potențialul de dezvoltare al afacerii 18
  11. Cap. 11: Autoevaluare 21
  12. Bibliografie 23

Extras din proiect

CAP 1: SUMAR

Produsele organice se numără printre produsele considerate cele mai sănătoase, datorită transparenței în ceea ce privește condițiile stricte și controlate în care sunt crescute iar, unde este cazul, prelucrate. Prin intermediul certificării organice, producătorii își asumă faptul că produsele sunt de calitate, ca respectă regulile de producție, de la producerea materiei prime până la comerț, care se încheie cu distribuția produselor către consumatori. De altfel, produsele organice conferă consumatorilor un grad ridicat de siguranță întrucât, în cazul depistării unei nereguli, se poate identifica problema și apoi se pot lua măsuri pentru înlăturarea acesteia.

Produsele bio se constituie din ingrediente naturale, crescute fără adaosuri de chimicale, pesticide sau fertilizatori sintetici. Resursele folosite sunt resurse naturale iar conservanții sunt obținuți din natură, fapt ce asigură calitatea produselor și menține sănătatea consumatorilor.

Investiția într-o cafenea bio promite a fi una de succes, întrucât în București, deși există magazine de unde pot fi achiziționate produse bio, când vine vorba de un local unde acestea se pot consuma sunt foarte puține și slab promovate.

Afacerea gândită de noi este originală prin prisma faptului că vom oferi produse de calitate savurate într-un ambient liniștit, la prețuri rezonabile. Un astfel de local reprezintă o investiție pe termen lung, cu un profit garantat atunci când serviciile ireproșabile sunt garantate de experiența și bunăvoința angajaților, împreună cu produse de cea mai bună calitate. Ceea ce primează în acest proiect este satisfacția clienților, iar abia apoi profitul.

Printre produsele aflate în portofoliul localului se vor număra produsele din cafea, bauturile, atât alcoolice, cât și non alcoolice, produsele de patiserie și prajiturile, toate având in compoziție produse organice. Publicul țintă este reprezentat de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, din București și din zonele limitrofe. Deși produsele vor avea prețuri moderate, acest lucru nu va afecta calitatea produselor și serviciilor oferite. Așa cum am precizat, principiul după care ne vom desfășura activitatea este “Clientul nostru, stăpânul nostru”. Mizăm pe o atmosferă plăcută și relaxantă, care să îl determine pe client să comande, să consume, să revină și să recomande mai departe.

Suma inițială pe care o vom investi va începe de la 100 000 euro, fiind vorba despre un local obișnuit, cu dotari esențiale, și nu despre un local exclusivist. În ceea ce privește amenajarea, pornim cu un buget de 60 000 euro, sumă în care se vor încadra amenajarea spațiului, mobilierul și echipamentele de bucătărie. Restul de 30 000 reprezintă necesarul de capital pentru următoarea jumătate de an. O parte din suma de 70 000 de euro este adusă ca aport de către asociați (40 000 euro), în sume egale de 10 000 euro de către fiecare asociat, iar restul de 30 000 euro provine din credite bancare.

CAP 2 : DESCRIEREA INIȚIATORILOR

Inițiatorii afacerii sunt: Mădălina Rădulescu, Andreea Săvescu, Anca Șercău și Augustina Spiridon, studente la Academia de Studii Economice București, Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine, secția engleză, anul II. Abilitățile și competențele acestora reies din CV-urile anexate. (vezi ANEXA NR. 1)

Societatea BIOLANDIA este constituită de o persoană juridică de naționalitate română și are drept activitate principală vânzarea de băuturi și produse culinare, cu consumarea în local, cu sau fără program distractiv (CAEN 5540). Aceasta are statut de societate cu răspundere limitată și a fost inființată prin asocierea a patru parteneri care vor contribui în mod egal la constituirea capitalului societății, atât prin aport în natură, cât și sub forma capitalului financiar, având drepturi egale de participare la luarea deciziilor.

Societatea se constituie pe perioadă nelimitată, odata cu înmatricularea în Registrul Comerțului, începand cu data 22 noiembrie 2011. Numărul sub care e înregistrată societatea la Registrul Comerțului este: J40/8954/2010

Întreprinderea BIOLANDIA a fost înregistrată sub codul unic de înregistrare (CUI) 14876023.

Societatea va avea sediul social în București, pe Strada Episcopiei, nr. 13 (in zona Ateneului), sector 1 și iși va desfășura activitatea în cadrul spațiului respectiv.

CAP 3: DESCRIEREA PRODUSULUI OFERIT

Cafeaua se cultiva în zona ecuatoriala între tropicul racului și tropicul capricornului, în trei regiuni principale. Fiecare regiune este diferita atat ca peisaj si climat, cat si ca tip de aroma a cafelei cultivate.

Cafeaua din America Latina are o calitatea consistenta şi o aciditatea tonica, oferind componentele cheie pentru crearea unor amestecuri exclusive.

Locul de origine a unora dintre cele mai exotice tipuri de cafea, regiunea Africa/Arabia produce sortimente care stabilesc cele mai înalte standarde calitative.

Regiunea Asia/Pacific include arhipelagul indonezian, Timorul de Est, sudul Asiei şi Papua Noua Guinee. Aici gasim unele dintre cele mai rafinate cafele din lume. Consistenta, gustul condimentat şi aromele de ierburi au facut ca aceste tipuri de cafea sa fie adorate de consumatori.

Bibliografie

Iacob Kerbalek – Economia intreprinderii, editura TIBO, Bucuresti, 2002

Mihaela Minu – Contabilitate, volumul I, editura ASE, Bucuresti 2009

Virgil Balaure – Marketing, editia II, editura Uranus, Bucuresti, 2002

http://www.toastmasters.ro/2009/08/20/cafeaua-nectarul-zeilor/

http://www.brd.ro/persoane-fizice/calculator-rate-credite/

http://www.businessmagazin.ro/printare/special/miliardul-de-pe-terasa-4791049

http://www.cveuropean.ro/

http://www.e-scoala.ro/comunicare/piata_cafelei.html

http://www.ecomagazin.ro/marketingul-produselor-eco/

www.biolandia.ro

http://www.ecomagazin.ro/info/strategie-de-marketing/

Preview document

Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 1
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 2
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 3
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 4
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 5
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 6
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 7
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 8
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 9
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 10
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 11
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 12
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 13
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 14
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 15
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 16
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 17
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 18
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 19
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 20
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 21
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 22
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 23
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 24
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 25
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 26
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 27
Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - Cafeneaua Biolandia.docx

Alții au mai descărcat și

Evoluția leului din 1880 până în 2010

Istoria bacnotelor romanesti, parte a dezvoltarii economiei nationale Bacnotele, in sensul propriu al termenului, au inceput sa fie emise in...

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?