Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Finanțe
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 5253
Mărime: 137.99KB (arhivat)
Publicat de: Olivia Iordache
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: ADRIANA POPA

Extras din proiect

1. Prezentarea companiei

1.1. Obiective

MOBILART SRL este un producator privat specializat în mobilier de birou pentru utilizatorii de calculatoare care îsi doresc un spatiu de birou elegant mobilat dar si ergonomic. Clientii nostri apartin acelor categorii care-si pot permite un mobilier de birou de foarte buna calitate, dar si acelei categorii, în crestere, de clienti ce îsi doresc birouri acasa.

MOBILART SRL a marcat o revenire, prin descoperirea distributiei prin canale directe, ceea ce ne-a atras un potential nou volum prin canalele de distributie. Promovarea prin aparitii în cataloage de specialitate ne-a permis sa ne dezvoltam un alt canal suplimentar, prin distribuitorii de echipament pentru

birouri care vând direct corporatiilor.

Intentionam sa deschidem o linie de credit la o banca pentru o valoare maxima de 150 000 euro, pentru care oferim o garantie colaterala adecvata.

Pentru aceasta Cerere de Credit este nevoie cinci ani de crestere accelerata. Deoarece cresterea vânzarilor are implicatii asupra capitalului circulant, planificam cu atentie o mentinere a acestei cresteri, care sa furnizeze fluxuri de numerar constante

În ansamblu, scopul nostru este sa devenim o companie solida, cu bune perspective de crestere în

viitorul apropiat.

Concentrarea pe noile canale de distributie cu scopul de a creste vânzarile peste pragul de 1.000.000 euro pâna în 2007.

Mentinerea unui adaos comercial apropiat de 60%, în ciuda cresterii vânzarilor.

Cresterea profitului net cu peste 7,5 % la totalul vânzarilor, pâna în 2007.

MOBILART SRL creeaza spatii placute, în birouri cu mobila proiectata astfel încât sa incorporeze noi tehnologii în ambianta clasica a biroului, atmosfera în care oamenii pot lucra bine. Suntem atenti la aspectul si textura lemnului, la mobila de calitate precum si la echipamentele electronice de înalta

tehnologie. Încercam întotdeauna sa furnizam cea mai buna alternativa posibila pentru clientii nostri care pun pret pe spatii de calitate pentru birouri si vrem ca fiecare EURO cheltuit cu noi sa fie bine investit. De asemenea, am proiectat si amenajat birouri si spatii de lucru cu o atmosfera sanatoasa, creativa, respectabila si amuzanta în care angajatii nostri sunt pe deplin recompensati si încurajati sa respecte clientul si calitatea produselor noastre.

Încercam sa obtinem un profit corect care sa ne permita mentinerea pe termen lung a sanatatii financiare a companiei si recompensarea justa a actionarilor

Angajamentul fara compromisuri fata de produsul final: lemn de calitate, calitatea executiei, calitatea design-ului, calitatea produsului finit.

Marketing de succes: trebuie sa gasim, printr-un canal potrivit, acel client care acorda prioritate calitatii si, în acelasi timp, sa ne asiguram ca si clientul ne gaseste pe noi.

Asamblare aproape automata: nu ne permitem expedierea birourilor gata asamblate, dar asamblarea trebuie sa fie atât de usoara si rapida încât clientul sa fie si mai convins de calitatea produselor noastre.

1.2 Istoricul companiei, actionari si structuri organizatorice

MOBILART SRL, înfiintata în 2000, este o companie mica condusa si apartinând lui Mircea si Cornelia Popescu, sot si sotie. Cornelia este cea care a dezvoltat si proiectat produsele, iar Mircea este managerul companiei. Stilul managerial reflecta implicarea proprietarilor. Compania îsi respecta angajatii si acorda un tratament bun colectivului. Încercam sa dezvoltam si sa organizam compania ca pe o comunitate. Nu exista o ierarhie bine definita. Mircea Popescu este responsabil pentru managementul afacerii în ansamblu si are sub directa autoritate directorii departamentelor financiar, de marketing si de vânzari. Coprnelia Popescu, inginer, se ocupa de proiectarea si elaborarea produsului, asamblare si productie.avand sub directa autoritate directorul de productie.

Capitalul social al firmei subscris si varsat de cei doi actionari in proportii egale este de 5000 euro

MOBILART SRL este localizata într-un unic sediu in Zona Parcului Industrial Roman din municipiul Brasov. Sediul companiei include birouri si spatii de productie, are acces la ruta locala de autobuze si o parcare.

2. Produse

MOBILART SRL ofera mobilier de înalta calitate proiectat în asa fel încât sa poata incorpora tehnologie de calcul aflata atât în companii cât si acasa.

Cheia succesului liniei este biroul ergonomic, de efect, care pastreaza designul unui birou executiv, dar care se poate utiliza si într-un birou amenajat acasa, birou proiectat pentru incorporarea calculatorul personal.

2.1 Descrierea produsului

Linia principala de produse este biroul” Techno” pentru computer, în diferite variante. Este o piesa de mobilier eleganta, proiectata pentru a arata bine atât într-un spatiu executiv cât si acasa si, în acelasi timp, sa fie ideala pentru utilizarea calculatorului. Cele doua elemente critice ale ergonomicitatii – coltul

pentru tastatura si cel pentru monitor - sunt perfect ajustabile. Rafturile adiacente necesare unei bune utilizari a computerului precum si spatiile prevazute pentru cabluri nu modifica cu nimic eleganta ansamblului.

De asemenea, producem si piese complementare care se încadreaza în spatiul destinat, cum ar fi: sertare, masuta pentru imprimanta si biblioteca, toate piesele fiind dimensionate în functie de spatiul respectiv.

Preview document

Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 8
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 9
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 10
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 11
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 12
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 13
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 14
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 15
Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri - SC Mobil Art SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Politici și Practici Fiscale

I. Utilizarea impozitului ca instrument Cea mai mare parte a resurselor publice sunt prelevari obligatorii si de aceea se impune definirea...

Analiza Impozitului pe Profit

Propuneri privind cotele de impozit pe profit Nu se pot încheia aceste scurte consideratii asupra cotei de impunere, fara a fi exprimata opinia...

Moneda în România

Infiintarea bancii nationale a romaniei (1880) Banca Nationala a Romaniei este prima institutie de emisiune a statului roman independent....

Ai nevoie de altceva?