Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 3789
Mărime: 7.34MB (arhivat)
Publicat de: Adelin Vereș
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

I. DATE GENERALE

Obiectul de investiții ce urmează a fi dezbătut în cadrul acestui memoriu este complexul rezidențial SUNNY RESIDENCE (Răsărit de Soare), care urmează a fi amplasat în sectorul 3 al municipiului București, cartier Titan, pe strada Liviu Rebreanu, nr.46-58. (ANEXA 1).

Ansamblul rezidențial va fi amplasat în zona de sud-est a Municipiului București, la intersecția Bulevardului 1Decembrie 1918 cu strada Liviu Rebreanu și strada Brățării. Ansamblu rezidențial propus va fi amplasat într-o zonă cu depozite loessoide, ce necesită costuri de amenajare și întreținere a construcției.

Situarea terenului pe care urmează a fi amplasat ansamblu (cartierul Titan), precum și apropierea de Parcul Titan sunt elemente ce sugerează compatibilitatea ansamblului rezidențial propus cu vecinătățile sale.

Conform hărții riscului seismic din Capitală întocmită de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, zona în care urmează a fi construit ansamblu rezidențial este clasată drept "zonă cu efect scăzut" la riscuri seismice.(ANEXA 2).

Terenul este liber de construcții, fapt ce va facilita realizarea proiectului.

Proiectul se va realiza pe o suprafață de 18,221 mp, 4 blocuri cu câte 7 tronsoane, cu regim de înălțime de S+P+11etaje totalizând număr de apartamente 988, din care 460 garsoniere, 348 de apartamente cu 2 camere, 144 de apartamente cu 3 camere, 36 de apartamente cu 4 camere, parcări supraterane și la demisol.

Se estimează, luând în considerare că cifra medie pe municipiul București este de 2.75 persoane/locuință, că viitorul ansamblu rezidențial va adăposti un număr de 2717 de locuitori.

Complexul va dispune de un parching subteran cu o capacitate de 50 de locuri, alte 40 de locuri vor fi disponibile în curtea imobilului. Accesul auto se va face prin două intrări, una pentru a accesa parching-ul subteran, și una pentru accesul în parcarea supraterană.

De asemenea, pe lângă construcția propriu-zisă a ansamblului, este necesar realizarea unei legături între acesta și drumul de acces, precum și racordarea la rețelele tehnico-edilitare existente în zonă.

Apartamentele din complexul rezidențial vor fi prevăzute cu finisaje și dotări de calitate superioară: parchet laminat, gresie, faianță, uși metalice, dotări prevăzute pentru mașina de spălat rufe și cea de spălat vase, aer condiționat, cablu Tv, acces internet, gaze, interfon.

De asemenea toate imobilele complexului rezidențial vor fi completate cu terase deschise.

Subsolul fiecărui tronson din ansamblu va fi destinat locurilor de parcare, boxelor și spațiilor tehnice necesare. Va fi dotat și cu un sistem de vențilatie mecanică pentru evacuarea monoxidului de carbon.

În ceea ce privește asigurarea utilităților necesare se va face din rețelele existente deja în zonă. O dată cu construirea acestui ansamblu rezidențial în zona se vor executa și lucrări de extindere și reabilitare a rețelelor de canalizare și apă, datorită creșterii populației din zonă.

Colectarea apelor uzate și meteorice se va realiza printr-o rețea de canale colectoare și canale de serviciu, construite în sistem unitar.

Emisarul rețelei de canalizare îl constituie casetele de sub albia amenajată a râului Dâmbovița. Rețeaua de canalizare menajeră individuală a fiecărei construcții cu evacuare va fi racordată la rețeaua de ape uzate menajere ale municipiului București.

Consumul de apă pentru fiecare apartament va fi monitorizat de apometre individuale.

Rețea de gaz. Se face prin racordarea la rețeaua de presiune existentă în zonă, fiind necesare extinderi în rețea.

Construcția va fi racordata la sistemul public de electricitate existent și va fi echipată cu instalații electrice interioare și exterioare pentru iluminat.

Pentru faza de execuție și finisare a ansamblului se vor folosi materiale existente pe piață, respectând standardele impuse. Ansamblu rezidențial propus va avea structură de rezistență alcătuită din fundații continue din beton armat.

Compartimentările interioare: pereții interiori se vor executa din zidărie sau beton armat, precum și din gips-carton pe structură metalică în interiorul apartamentelor.

Finisajele construcției ansamblului rezidențial vor consta în: parchet masiv de stejar în camerele de zi și dormitoare, gresie porțelenată în băi, bucătării și scări, pereții de cărămidă și de gips-carton vor avea vopseli lavabile.

Ca dotări putem menționa și izolațiile termice, care permit asigurarea confortului termic și reducerea costurilor inclusiv pe timpul verii. Pereții exteriori vor fi din zidărie de blocuri ceramice și termoizolație polistiren expadat și se vor finisa cu vopsitorie texturată.

Preview document

Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 1
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 2
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 3
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 4
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 5
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 6
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 7
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 8
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 9
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 10
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 11
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 12
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 13
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 14
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 15
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 16
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 17
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 18
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 19
Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Memoriu Tehnic pentru Emiterea Acordului de Mediu.doc

Alții au mai descărcat și

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Te-ar putea interesa și

Practică Primăria Cluj-Napoca

a) Prezentare entitate Primaria este o institutie publica cu activitate permanenta. Consacrarea si aplicarea principiilor fundamentale ale...

Diagnosticul și strategiile societății comerciale Ceprohart Brăila

I. Caracterizarea strategică a societăţii. I.1 Scurt istoric şi descriere. Societatea comercială CEPROHART Brăila este continuatoarea...

Acord de mediu la o fabrică de textile

1. Cadru legal - OUG nr. 195 din 22 decembrie 2005 privind protectia mediului aprobata prin Legea 265/2006, cu modificari si completari prin OUG...

Implementarea unui Sistem de Calitate în Hotel Casablanca

Hotel Casablanca situat in Judetul Brasov, str. Clabucet, Nr. 2, Predeal asigura cazare pentru 100 de persoane, programul respectand normele...

Practică - agenția pentru protecția mediului Gorj

07.07.2008 : In cadrul Facultatii de Hidrotehnica s-au adus la cunostinta de catre indrumatorii de practica,Sarbu Nicolae si Iancu Iulian,...

Metode de folosire a pajiștilor

Metode de pasunat Exista doua categorii de pasunat si anume: pasunatul continuu si pasunatul prin rotatie. Pasunatul continuu (liber) reprezinta...

Dezvoltare durabilă și protecția mediului

CAPITOLUL 1 GENERALITĂŢI DESPRE ECOSISTEME, FACTORI DE MEDIU, PROTECŢIA MEDIULUI Spaţiul planetei noastre în care este posibilă în permanenţă...

Dezvoltare durabilă și protecția mediului

istoria conceptului, abordare globală şi europeană, indicatori de evaluare Dezvoltarea durabilă este un concept relativ nou aplicat creşterii...

Ai nevoie de altceva?