Turismul în China

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 67 în total
Cuvinte : 21674
Mărime: 7.47MB (arhivat)
Publicat de: Zamfira Rotaru
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. I. PREZENTAREA GENERALA A CHINEI 6
  3. 1. INCADRARE IN TERIRORIU/CADRU NATURAL 6
  4. 2. CAI DE ACCES/LIMITE
  5. 3. NIVELUL DE DEZVOLTARE SOCIAL ECONIMIC|POTENTIALUL ECONOMIC AL REGIUNII 15
  6. 4. REGIONAREA TURISTICA A CHINEI 18
  7. II. ANALIZA SI VALORIFICAREA POTENTIALULUI TURISTIC NATURAL........ 19
  8. 1. POTENTIALUL TURISTIC AL RELIEFULUI 19
  9. 2. POTENTIALUL TURISTIC CLIMATIC 21
  10. 3. POTENTIALUL TURISTIC AL APELOR 21
  11. 4. PREZENTAREA ARIILOR PROTEJATE 31
  12. III. ANALIZA SI VALORIFICAREA POTENTIALULUI TURISTIC ANTROPIC AL CHINEI tra 33
  13. 1. OBIECTIVE TURISTICE 33
  14. 2. OBIECTIVE TURISTICE RELIGIOASE 45
  15. 3. ARTA POPULARA SI MANIFESTARI ETNO FOLCLORICE| TRADITII SI OBICEIURISPECIFICE REGIUNII 50
  16. 4. ALTE OBIECTIVE TURISTICE DE FACTURA ANTROPICA 60
  17. IV. CONCLUZII 63
  18. BIBLIOGRAFIE 67

Extras din proiect

INTRODUCERE

China este o mare enigma ce necesita din ce in ce mai multa atentie. Tara parea a fi, vreme de mai multe secole, un taram indepartat, select, guvernat de principia misterioase. Recentele incursiuni ale vesticilor au contribuit la familiarizarea strainilor cu o serie de aspect specific: fengshui, taiji, medicina chinezeasaca si bucataria demna de invidiat. Incet-incet, atitudinea a devenit mai indrazneata. Numeroasele dialecte ale chinei nu mai erau domeniul exclusiv al invatatilor vestici, excentrici, imbracati in fracuri si nici al misionarilor crestini. Metodele misterioase si distante ale guvernului chinez au dat, brusc, nas in nas cu micii speculanti. Lumea chineza se deschidea rapid, dar Vestul era cuprins de o graba si mai mare, destul d elipsita de cuviinta, de a intra pe aceasta usa.

Chinezii nu sunt catusi de putin un popor omogen. Desi chinezii Han reprezinta 93% din populatie, exista in mod official, alte 55 de minoritati entice distincte, de la Uighurii musulmani la ornamentalele populatii Dai si Naxi din provincial Yunnan. Predominanti sunt chinezii Han, pastratorii traditiilor si ai etichetei chinezesti, ai limbii si ai culturii. Oameni loiali, mandrii, patrioti, incapatanati, cu minte agera, descurcareti, conservatori si orientati catre familie, ei construiesc in mod opportunist o China noua cu avantajele si dezavantajele ei.

Tara de mijloc: China isi spune Tara de mijloc (Zhongguo). In vremurile apuse, cei care au ocupat Tara de mijloc au savurat certitudinea ca acela era central lumii, iar celelalte culture se roteau, intr un mod dezordonat, in jurul acestui perimetru. O urma de destin persista parca ademenitoare in numele pe care chinezii parca inc ail dau teritoriului lor. Chinezii sunt, de asemenea, mandrii de istoria si civilizatia indelungata si magnifica, dar si de felul in care cultura lor a supravietuit distrugatoarei treceri a timpului.

China redeseneaza turismul mondial

Turismul chinez cunoaste o dubla expansiune impresionanta. Pe de o parte, sunt tot mai numerosi chinezii care merg in strainatate, iar pe de alta parte, tara trebuie sa isi adapteze infrastructurile pentru a primi un numar crescand de vizitatori, ceea ce modifica actuala abordare a marilor grupuri specializate, scrie saptamanalul francez Courrier International, citat de Rompres.

"Conceptul de turism - a se deplasa in strainatate pentru placere si nu in interes de afaceri - are mai putin de zece ani in China", explica saptamanalul britanic "The Economist", care a analizat cifrele si a constatat ca, din 1997, de cand autoritatile chineze au incetat sa mai limiteze drastic calatoriile in strainatate, numarul acestora a sporit in mod considerabil. in 2005, de exemplu, au iesit din tara 31 de milioane de chinezi; in 2010, numarul lor ar urma sa fie de peste 50 de milioane, iar in 2020, de 100 de milioane. Hotelierii, cei din sectorul alimentatiei publice, comerciantii de tot felul si agentii de voiaj din intreaga lume isi freaca mainile.

Cu toate acestea, privind lucrurile mai indeaproape, poate ca nu se vor inregistra si profituri. intr-adevar, numerosi sunt chinezii care nu merg mai departe de Hong Kong ori Macao, sau cei care se deplaseaza in tarile vecine doar pentru o zi - in Rusia, de exemplu - pentru a juca la cazino, o activitate inca interzisa in China. Doar 5-6 milioane de chinezi pot fi inclusi in categoria marilor calatori. Majoritatea acestora raman, totusi, in Asia, in tari cu un puternic potential turistic, cum ar fi Thailanda ori Malayezia. in fine, daca, anul trecut, in Europa a venit un milion de chinezi, putini sunt cei care merg in Statele Unite ale Americii si in Canada, tari in care intrarile sunt limitate si foarte controlate.

Lumea intreaga incearca sa-i atraga pe acesti turisti dintr-o lume noua. Scotia, de exemplu, a lansat in luna martie, pe intregul teritoriu al Republicii Populare, o campanie de promovare a golfurilor sale. Mexicul si Africa de Sud concureaza si ele. "Potentialul este enorm", subliniaza cotidianul californian "Los Angeles Times", care adauga la modul glumet ca "Venetia este pe cale sa se scufunde doar din cauza numarului de chinezi care se inghesuie in ea".

Cat despre prioritatile acestor noi vizitatori, ele difera simtitor de cele ale turistilor obisnuiti, in frunte cu japonezii. Confortul hotelurilor si hrana nu au o prea mare importanta pentru ei, "un pat tare si taietei reci sunt de-ajuns pentru a-i face fericiti", noteaza "The Economist". "Un grup de turisti-tip va descinde intr-un hotel ieftin, situat, uneori, la 50 de kilometri de orasul ce urmeaza a fi vizitat, se va deplasa cu autobuzul si va manca exclusiv hrana chinezeasca."

Turistii chinezi nu au decat un obiectiv: acela de a economisi pentru cumparaturi si de a se repezi la produsele de lux. "Lantul francez Accor a inteles bine problema, si a adaptat 56 dintre hotelurile sale europene de nivel mediu. Acestea propun, acum, taietei la micul dejun, programe de televiziune in limba chineza si un personal care vorbeste limba mandarina", adauga revista financiara londoneza.

"Dezvoltarea turismului chinez are dublu sens", scrie cotidianul britanic "The Independent", care precizeaza ca, in 2005, 120 de milioane de persoane au vizitat China. Orasul Chongqing, din vestul tarii, a anuntat deja ca, in decurs de zece ani, turismul va deveni pilonul industriei locale.

"Totusi, pentru a reusi acest pariu, va trebui ca, pe langa o ameliorare simtitoare a infrastructurilor, autoritatile chineze sa faca un efort in materie de drepturile omului, de libertate de exprimare si de protectie a mediului inconjurator", conchide ziarul englezesc.

I. PREZENTAREA GENERALA A CHINEI

1.1. INCADRAREA IN TERITORIU/ CADRUL NATURAL

China este situata in regiunea Asia de Est si de Sud-Est. Este o tara de dimensiuni continentale, suprafata sa, de 9.573.000km2 fiind egala cu cea a Europei. Este a treia tara din lume ca intindere. O treime din granitele sale sunt marine, China avand litoral la Marea Galbena, Marea Chinei de Est si Marea Chinei de Sud. Restul frontierelor sunt terestre. Chine se invecineaza la nord cu Rusia, Kazahstan si Kirghistan, in vest cu Tadjikistan, Afganistan si Pakistan, in sud-vest cu India, Nepal si Bhutan, in Sud cu Myanmar, Laos si Vietnam, iar in est cu Coreea de Nord. China reprezinta un cadru natural foarte divers,se obisnuieste o impartire generalizata.China de este si China de vest.Prima are un relief de campie(Campia Manciuriei si Marea Campie Chineza),precum si dealuri,cu o clima umeda.Vestul Chinei cuprinde munti si podisuri,Podisul Tibet-cel mai inalt de pe glob(5.000m)cu o clima arida.Republica Populara Chineza cuprinde partea centrala si estica a Asiei, cu o deschidere la Oceanul Pacific.

Preview document

Turismul în China - Pagina 1
Turismul în China - Pagina 2
Turismul în China - Pagina 3
Turismul în China - Pagina 4
Turismul în China - Pagina 5
Turismul în China - Pagina 6
Turismul în China - Pagina 7
Turismul în China - Pagina 8
Turismul în China - Pagina 9
Turismul în China - Pagina 10
Turismul în China - Pagina 11
Turismul în China - Pagina 12
Turismul în China - Pagina 13
Turismul în China - Pagina 14
Turismul în China - Pagina 15
Turismul în China - Pagina 16
Turismul în China - Pagina 17
Turismul în China - Pagina 18
Turismul în China - Pagina 19
Turismul în China - Pagina 20
Turismul în China - Pagina 21
Turismul în China - Pagina 22
Turismul în China - Pagina 23
Turismul în China - Pagina 24
Turismul în China - Pagina 25
Turismul în China - Pagina 26
Turismul în China - Pagina 27
Turismul în China - Pagina 28
Turismul în China - Pagina 29
Turismul în China - Pagina 30
Turismul în China - Pagina 31
Turismul în China - Pagina 32
Turismul în China - Pagina 33
Turismul în China - Pagina 34
Turismul în China - Pagina 35
Turismul în China - Pagina 36
Turismul în China - Pagina 37
Turismul în China - Pagina 38
Turismul în China - Pagina 39
Turismul în China - Pagina 40
Turismul în China - Pagina 41
Turismul în China - Pagina 42
Turismul în China - Pagina 43
Turismul în China - Pagina 44
Turismul în China - Pagina 45
Turismul în China - Pagina 46
Turismul în China - Pagina 47
Turismul în China - Pagina 48
Turismul în China - Pagina 49
Turismul în China - Pagina 50
Turismul în China - Pagina 51
Turismul în China - Pagina 52
Turismul în China - Pagina 53
Turismul în China - Pagina 54
Turismul în China - Pagina 55
Turismul în China - Pagina 56
Turismul în China - Pagina 57
Turismul în China - Pagina 58
Turismul în China - Pagina 59
Turismul în China - Pagina 60
Turismul în China - Pagina 61
Turismul în China - Pagina 62
Turismul în China - Pagina 63
Turismul în China - Pagina 64
Turismul în China - Pagina 65
Turismul în China - Pagina 66
Turismul în China - Pagina 67

Conținut arhivă zip

  • Turismul in China.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect de lecție - geografie generală

UNITATEA DE INVATAMANT: Scoala cu clasele I – VIII Călinești Oaș DATA: 21 05.2012 CLASA : a V a A DISCIPLINA: Geografie generală UNITATEA DE...

Marea Câmpie Chineză

1. Asezarea si localizarea geografica Una din marile campii ale lumii,aceasta unitate geografica,bine individualizata,se intinde pe aproape 1100...

Amenajarea Turistică a Stațiunii Balneoclimaterice Covasna și Împrejurimi

Prezentul studiu are la baza oportunitatea dezvoltarii si diversificarii ofertei turistice pentru statiunea balneoturistica Covasna. “Statiunea...

Japonia

Japonia este o tarã prin excelentã insularã, situatã în nord-vestul oceanului pacific. Japonia este fãrã indoialã statul care a înregistrat cea mai...

Județul Timiș

1.Localizarea geografica si caracterizarea judetului 1.1. Scurt istoric Istoria judetului se pierde in timp, fiind mentionate inca din...

Geografia Asiei

I. Caracteristici fizico-geografice generale Asia este continentul cel mai întins (ocupă 30% din suprafaţa uscatului terestru) şi cel mai complex...

Rolul Carpaților

Unitati montane. Carpatii românesti Carpatii românesti fac parte din marele lant muntos alpino-carpato-himalayan, aparut în urma orogenezelor...

Geografia Populației

Geografia populaţiei : consideraţii teoretice şi metodologice I.1.Domeniul de studiu De la geografia populaţiei concepută într-o manieră extinsă...

Te-ar putea interesa și

Piața mondială a turismului și poziționarea României - studiu de caz

1.Piata mondiala a turismului 3 1.1 CHINA – un magnet pentru calatori 6 1.Piata mondiala a turismului Turismul reprezinta unul dintre cele mai...

Studiu comparativ privind dezvoltarea turismului internațional în Europa, America și Asia de Sud Est Pacific

Introducere Mileniul trei debutează cu schimbări globale, profunde, strâns legate de crizele declanşate pe plan mondial şi intenţiile de reformă a...

China de Nord și de Nord-Est

INTRODUCERE China face parte din continentul ASIA continent pe care se rostogoleste nesfarsitul covor verde al taigalei, domeniu al celor mai...

Analiza celor trei obiective turistice din Patrimoniul UNESCO

Introducere Turismul a devenit în zilele noastre o activitate la fel de importantă, precum cea desfășurată în alte sectoare-cheie din economia...

Dezvoltarea Turismului Rural în China

INTRODUCERE Mulţi cercetatori spun că Asia e viitorul, iar cursul evenimentelor din ultimii ani tinde să le dea dreptate. Economic, China se...

Locul Turismului în Economia Chinei

Republica Populară Chineză China are o intindere imensa, cu o varietate uluitoare de rase si caracteristici geografice. Revolutia culturala din...

Valorificarea potențialului turistic din China de Nord-Est

Introducere China face parte din continentul ASIA continent pe care se rostogoleste nesfarsitul covor verde al taigalei, domeniu al celor mai...

Turismul msrilor cazinori și al jocurilor de noroc

Introducere Jocul de noroc reprezintă toate metodele de atribuire a unor câștiguri de orice fel, în funcție de anumite evenimente aleatorii,...

Ai nevoie de altceva?